Tava haberleri sayfasında Tava hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 3023 Tava haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Malatya Yeşilyurt’ta restoran ararken beni yemek yemek için bir kasaba götürdüler! Çok şaşırdım. Etler ve sebzeler bir kaba kondu; kabı karşıdaki fırına vermemi söylediler. Yemeği orada pişirdiler. Tattığım anda lezzetine bayıldım! Etin; domates, biber, sarımsak ve kuyrukyağıyla pişirildiği bu yemek, Malatya mutfağındaki favorim!
#PatlıcanBalık avı yasağı Marmara, Karadeniz ve Ege için 1 Eylül’de sonlandı. Akdeniz’deyse 15 Eylül’de bitecek. Bereketli denizlerimizin sahip olduğu çeşitlilik sofralarımıza da yansıyacak elbette. Balık türlerini korumanın önemine değinen yemek kültürü yazarı Ayfer Yavi “Bu ay istavrit, sardalya, barbunya, tekir, çipura, lüfer yağlanır, lezzetlenir. Palamut irileşir ve bollaşır” diyor. Beslenme uzmanı yazarımızBerrin Yiğit’e göreyse balık, sağlıklı yaşamın vazgeçilmez unsuru...
#BalıkBir yanda kabuklarını yavaşça aralayıp limon sıktıktan sonra beşer onar mideye indirdiğimiz midye dolma... Diğer yanda tarator eşliğinde, çıtır çıtır kızarmış midye tava... Okurlarımız bu hafta sosyal medyada bu iki lezzeti kıyasladı, hangisini daha çok sevdiklerini anlattı. The Marmara Bodrum’daki Tuti Restaurant’ın şefi Hakan Süve evde midye dolma ve midye tava yapmak isteyenler için tariflerini püf noktalarıyla birlikte paylaştı.
#MidyeSac, demir, çelik, plastik ve porselen hammaddelerinde yüzde 100’e varan fiyat artışları yaşandı. Bu hammaddelerde yaşanan fiyat yükselişi saklama kapları, küçük ev aletleri, tencereler, tavalar, ütü masaları, kurutmalıklar, demlikler ve yemek takımlarına yüzde 25-30 zam olarak yansıdı. Üreticiler, sadece iç piyasada değil ihracatta da sıkıntı yaşandığına dikkat çekiyor.
#GazetehaberleriKahvaltılarımızı güzelleştiren, hafta sonunu özel kılan, bize göre akıtma, dünyaca bilinen adıyla krepleri hazırlamak aslında o kadar da zor değil. Bunun için ihtiyacınız olan incecik bir krep hamuru ve işinizi kolaylaştıracak yapışmaz bir tava… Sonrasında ister pudra şekeri ve meyvelerle tatlandırın, isterseniz de reçel ve peynirle farklı tatlar yakalayın, seçim sizin. İşte başarılı kreplerin ipuçları…
#Krepİş insanı Erkan Başboğa 1.5 aylık eşi Zeynep Melis Başboğa ile teflon tavanın çizilmesi yüzünden tartıştı. Çift arasında yaşanan tartışma sonrası Erkan Başboğa, eşini darp etti. Bu esnada Zeynep Melis Başboğa karnından bıçaklandı. Hastaneye giden Başboğa, kendi kendini bıçakladığını söyledi. Savcılık, Erkan Başboğa’ya 3 yıl hapis istemiyle dava açtı.
#GazetehaberleriEDİRNE’yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, tava ciğerini tanıtmak için bir müze kuracaklarını söyledi. Edirne’nin ünü ülke sınırlarını aşan ve adına türküler yazılan tarihi tava ciğerini daha da tanıtmak için müze kurulması için çalışmalara başlandı.
#EdirneBolu Grand Kartal otel faciasının ardından gözler yangın potansiyeli yüksek yapılara çevrilirken, Türkiye’nin ilk ve tek özel itfaiye hizmet sunucusu Securitas İtfaiye Genel Müdürü Uğur Yertut, “Yangın başlangıcında ilk 180 saniye hayati önem taşır. Bu süre içinde müdahale edilmezse yangını kontrol altına almak zorlaşır ve geri dönülemez hasarlara yol açar” dedi.
#Bolu Grand Kartal OtelŞanslıyız çünkü ülkemizin doğası bize dört mevsim tatil yapma imkânı sunuyor. İnsanı bir anda masalsı, bembeyaz bir dünyaya davet eden kar seyahatlerinin de heyecanı başka oluyor. Eğer bu kış Bursa, Kars, Kayseri, Bolu, Erzurum gibi ülkemizde kış sporlarının yapıldığı illerimize bir tatil planlıyorsanız sizler için derlediğim yöresel gastronomi rehberine göz atabilirsiniz.
#Ebru ERKEHatay depreminde restoranı yıkılan gıda mühendisi Diren Zorlucan, memleketi Rize Fındıklı’ya döndü. Ardından restoranı aynı isimle yeniden inşa edip Hatay’da kalan ekip arkadaşlarını bir çatı altında topladı. Şimdi onlar kebap ustasından şef garsonuna Hatay’dan bin kilometre uzaktaki Rize’de depremin yaralarını birlikte sarıyor.
#HataySevgili lezzetsever dostlarım... Bu hafta hem kuzu eti hem mantar hem de arpa şehriye sevenleri bir araya getirecek bir tarifle geldim: Mantarlı kuzu et tava. Türk mutfağının en özel lezzetlerinden biri olarak kabul edilen ve Ankara tava olarak da adlandırılan bu tat, özellikle başkentte kendine has bir üne sahip. Tarihi Osmanlı İmparatorluğu dönemine kadar uzanan bu tarif, o dönemlerde bayramlarda ve özel günlerde sıkça yapılırmış. Kuzu etinin mantar, yeşil biber, soğan ve sarımsak gibi sebzelerin harmanlanmasıyla hazırlanan bu yemek, saray mutfağının zengin yemek kültürünün bir parçası olarak günümüze kadar ulaşmış. Osmanlı mutfağından bize miras kalan bu lezzet, her ne kadar geleneksel tariflere sadık kalınarak yapılsa da sonzamanlarda modern mutfakların da ilgi odağı olmuş durumda.Öyle ki damak çatlatan bu lezzet, son yıllarda, birçok otel verestoranın menüsünde kendine yer bulmayı başardı bile.
#Kuzu EtiAvrupa’yı bisikletle geçerek yeni ülkeler keşfetmek amacıyla seyahate karar veren Felix Roulleaux, Emilien Dubos, Marion Escourbiac ve Nicolas Falampin, İstanbul’a gitmek için İtalya’nın Napoli kentinden 6 Ocak’ta yola çıktı.
#Marion EscourbiacMevsimin en sevilen meyvelerinden biri portakal. Keklerden salataya, balıktan sebzelere içine girdiği her şeye lezzet katar. Kabuğu bile tek başına yeter; ister reçelini yapın, ister kokusundan faydalanın. Şahane rengi de cabası... Biz de bu meyvenin doğal aromasıyla mutfağınızı şenlendirmeniz için şeflerden hem leziz hem sağlıklı portakallı tarifler aldık.
#Yazgı PatarÖzellikle yurt dışında bir kente gittiğinizde sizi karşılayan pasaport polisinin tavrından havasına, kaldığınız otelden gittiğiniz restoranlara birçok ayrıntı o seyahatin ruhunu belirler. Özellikle de o kenti daha önce çeşitli nedenlerle dört beş kez ziyaret etmiş, tarihi ve turistik yerlerini dolaşmışsanız farklı beklentileriniz olur.
#Müge AkgünFransız mutfağının alameti farikalarından krepler dünya çapında ününü pratikliğine ve çokyönlülüğüne borçlu. Biraz un, su ve yumurtayla leziz bir kahvaltı veya davet sofralarına yakışacak akşam yemeği yahut pasta yapabileceğiniz bu basit tarifin püf noktalarını yazdım. Lezzetli alternatifler de denemeniz için...
#Gülay Barbaros AltanKaradeniz’de muhtelif balıklar avlanır ama bir Karadenizli evden çıkarken “Akşama hamsi mi alayım, balık mı” diye sorar. Balıkçıları da “Hamsi var, balık var” diye bağırarak satış yapar. Karadeniz’in baş tacı hamsi tava, bu hafta Instagram adresimiz @hurriyetlezzetlihayat’taki anketimizde de istavrit tavaya fark attı, ankete katılanların yüzde 72’sinin favorisi oldu. Sular soğudukça lezzeti artan hamsinin adını kışın en sert dönemi ‘hamsin’den aldığı rivayet edilir. Mevsimi gelen ve şimdilerde bolca bulduğumuz bu lezzet aynı zaman da çok da sağlıklı. Kışın balık bereketini başarılı şeflerin özel hamsili tarifleriyle değerlendirin.
#HamsiBalık sezonunda İstanbul balık halini dolaştık. Palamut buzhaneye çekilirken sarıkanat ve çinekop tezgâhları doldurmuş. Neredeyse bütün balık tezgâhlarının arkasında ise deniz ile hiç alakası olmayan Erzincanlılar var. Hem balıktaki son durumu hem de en yakın denize 250 kilometre uzaktaki Erzincanlıların sektöre hâkimiyetini konuştuk.
#BalıkSonbahar geldi geliyor derken mevsimi bugün itibarıyla bitiriyoruz. Yarın hepimiz için yeni bir mevsim ve yılın son ayı başlıyor. Daha çok evlerimizde olacak, vaktimizin büyük bir bölümünü yaşadığımız kentlerde geçireceğiz. İncili Gastronomi Rehberi’nin altıncı versiyonu için neredeyse yılın altı ayını farklı kentlere seyahat ederek geçirdiğim için bu benim için huzur ve sakinlik demek. Umarım hepimiz için kimi zaman sosyalleştiğimiz, kimi zaman yeni yerler keşfettiğimiz, kimi zaman da evlerimizin tadını çıkardığımız sakin ve keyifli bir kış olur.Bugün sizlere İstanbul’dan iki yeni açılmış, bir de artık genç bir İstanbul klasiği olduğunu düşündüğüm ve farklı mutfaklar sunan üç restoranımızdan söz etmek istiyorum...
#Müge AkgünA101 Aldın Aldın kataloğu ürünleri yoğun ilgi görüyor. Yeni haftanın başında yayınlanan A101 aktüel ürünler kataloğu, bugün (28 Kasım Perşembe) satışa sunuldu. Katalogda elektronik ev aletlerinden kamp malzemelerine, giyim ürünlerinden mutfak gereçlerine onlarca farklı ürün yerini aldı. İki Tekerlekli Elektrikli Moped 29.990 TL, Dikiş Makinesi 6.999 TL, 8 Başlıklı Saç Şekillendirici 4.999 TL, Standlı Blender 799 TL, Koltuk ve Halı Yıkama Makinesi 2.499 TL, Bluetooth Kulaklık 299 TL, Klavye-Mouse Seti 239 TL, Kamp Çaydanlığı 529 TL raf fiyatıyla dikkat çekti. Buzdolabı, tencere, tava, çeşitli oyuncaklar, televizyon, scooter ve diğer birçok ürün A101 raflarında hazır oldu. Peki A101’de bu hafta neler var? İşte, 28 Kasım A101 aktüel kataloğu ve fiyat listesi...
#A101 28 Kasım Aktüel Broşürüİyi yemek yapmak sadece yazılı tarifleri eksiksiz uygulamak demek değildir; yemeği yaparken harcadığınız zaman, efor ve elde edeceğiniz verim de buna değmelidir. Tüm bu bileşenlerin bir araya gelmesi ise, mutfağınızda dikkat etmeniz gereken bazı detaylara bağlıdır. Kullandığınız tencere ve tavalar, mutfaktaki başarınızın anahtarıdır. O halde, iyi bir tava veya tencere seçerken nelere dikkat etmeliyiz? Karaca ile Refika Birgül’ün iş birliğiyle geliştirilen Swiss Crystal serisi, mutfakta pratik ve güvenilir bir deneyim sunmak için tasarlandı. Refika’nın mutfaktaki bilgi birikimi ve güvenilirliği, Swiss Crystal serisinin her detayında hayat buluyor. İşte yanmaz yapışmaz tava seçerken dikkat edilmesi gereken 6 önemli özellik.
#Sponsorlu İçerikMutfak teknolojileri sürekli gelişiyor ve yeni trendler ortaya çıkıyor. Son yıllarda popülerlik kazanan airfryer'lar, sağlıklı pişirme yöntemleriyle dikkat çekerken, şimdi de slow cooker'lar ön plana çıkmaya başladı. Airfryer'lar hızlı ve az yağlı pişirme teknikleriyle kalp dostu tarifler sunarken, slow cooker'lar ise düşük ısıda uzun süreli pişirme yöntemiyle yemeğin lezzetini artırıyor ve besin değerlerini koruyor. Sağlıklı yaşam trendleri doğrultusunda, her iki cihaz da mutfaklarda vazgeçilmezi haline geldi.
#AirfreyerMutfak trendleri her geçen gün sürekli değişim gösteriyor. Önceden bakır, çelik tencereler, düdüklüler kullanırdı, sonra teflonlar girdi hayatımıza. Son birkaç yıldır ise bir airfryer çılgınlığı başladı. Onun popülaritesi hâlâ devam ederken, hayatımıza slow cooker'lar da girdi. Son teknolojilerle kafamız iyice karıştı. Hangisi daha sağlıklı, tencerelerin neyi eksik? Bu yeni teknolojilerle üretilmiş ürünler tencerelerin yapamadığı neyi yapıyor?
#Mutfak Teknolojileriİnsanlar evlenir ve genel olarak da hayatlarının sonuna kadar birlikte kalır... Çocuklarını büyütür, onların yuva kurmasına destek olur, gün gelir torunlarını sever en sonunda da hayat öykülerini tamamlayıp bu dünyaya veda ederler.
#Kevin Costner@hurriyetlezzetlihayat Instagram hesabımızda ‘Kokoreç mi midye tava mı’ diye sorduk. Takipçilerimizin yüzde 68’i kokoreci tercih etti. Bu kadar sevilen sokak lezzetimizin en iyisini yemek isteyenler için jürimize danıştık. Geleneksel tariflerden modern yorumlara ağız sulandıran önerileri sıraladık.
#KokoreçPalamut akını sularımızda azalsa da devam ediyor. Karadenizlilerin ekşili pişirdiği palamut, İstanbul mutfağında pilaki, Trakya’da da tava yapılır. Bu bereketli ve sevilen balığı sofranıza böyle farklı farklı tariflerle taşımaya ne dersiniz? Siz hangisini isterseniz deneyin, hepsinde lezzet garanti.
#Sahrap SoysalBalık, dünyadaki en sağlıklı yiyeceklerden biridir dersek yanlış olmaz. Çünkü yüksek kaliteli protein, iyot ve çeşitli vitamin ve mineraller dahil olmak üzere birçok önemli besin maddesi bakımından yüksektir. Balık yemek kadar hangi balığın hangi mevsimde tercih edileceğini de bilmek önemli. Çünkü, balığın lezzeti de mevsime göre değişiyor. Peki, ekim ayında aangi balıklar yenir? İşte ekim ayı balık önerileri...
#BalıkÜnlüler dünyasında çok fazla olaylı boşanma davasına tanıklık etmişsinizdir magazin basınından... Bazıları öyle uzun sürer, öyle ayrıntılar dışarıya yansır ki uzun süre hafızalardan silinmez... Zaten eski eşler de birbirleriyle artık resmen bağlantıları kalmasa da uzaktan uzağa hesaplaşmalarını sürdürürler.
#Kevin CostnerGastronomi şehri Hatay’ın lezzetlerinden olan ‘Beyin tava’ ismi ve görünümüyle garip gelse de lezzetiyle damaklarda eşsiz tat bırakıyor. Porsiyon fiyatı 200 TL’ye satılan lezzet, sakatat severlerin vazgeçilmezleri arasında.
#Yemek