Bazı yapılar sadece beton ve çelikten ibaret değildir. Onlar bir kentin ruhunu, hikayesini ve hatta geleceğini temsil eder. Semboller, şehirlerin kimliğini oluşturur, geçmişle gelecek arasında bir köprü kurar. İzmir’de de böyle semboller var. Basmane Çukuru ve Hilton Oteli, yıllardır tartışmaların merkezinde yer alıyor. Her ikisi de sadece fiziksel projeler değil, aynı zamanda İzmir’in zihinlerdeki düğümlerine dokunan hikayeler...
#1Sonbahar mevsimi memleketin dört bir yanında hep tablo gibi güzel manzaralarla gelenleri karşılar, yaşayanları bereketiyle mutlu eder. Doğu Karadeniz’de Kaçkarlar ve Şavşat bölgeleri de sonbaharın en güzel hallerini görebileceğiniz mekânlara ev sahipliği yapar. Doğanın zenginliğini cömertçe sergilediği günlerde, Karadeniz’in en sakin yaylalarını, çalıların ikram ettiği meyveleri yiye yiye gezelim mi?
#Uğur BiryolEtkileyici tarihi binalarda hizmet veren üç ayrı restoranda üç farklı gastronomi deneyimi yaşamak için Floransa’dayız. İlhamını Michelangelo’nun eserlerinden alan La Loggia ilk durağımız. Ardından şehrin göbeğindeki ikonik yapılardan birinde hizmet veren Four Seasons Hotel Firenze’deki Il Palagio’ya geçiyoruz. Son durağımızsa tarih kokan ambiyansıyla sizi hemen etkisi altına alan Locale Firenze.
#FloransaGençliğimizde çoğumuz pek çok nedenden dolayı hayallerimizi erteliyor, yanlış kararalar veriyor ve yıllar içinde bunun pişmanlığını duyarak hayatımızı sürdürüyoruz. Yaş ilerledikçe ‘keşke’ ile başlayan o cümlelerin arkası kesilmiyor. Peki, size gençliğiniz geri verseler neyi değiştirirdiniz?
#GençlikBu hafta sonu birçok kişinin planında Tersane İstanbul’da 19’uncu edisyonu gerçekleşen Contemporary Istanbul’u ziyaret etmek var. Fuarın ziyaretçi akınına uğrayacağını tahmin etmek hiç de zor değil. İki gün boyunca kalabalıktan bunalmadan sanatla iç içe güzel saatler geçirmeniz için fuarın öne çıkanlarından bir seçki hazırladık.
#Çağdaş SanatDubai çikolatası tarifi evde bu lezzeti kendi tatmak isteyen kişilerce araştırılıyor. Son dönemde Dubai çikolatası oldukça popülerlik kazandı. Sosyal mecralar üzerinden hızlı bir şekilde yayılan bu çikolata, birçok kullanıcının dikkatini çekti. Evde Dubai çikolatası nasıl yapılır? sorusu da bu sebeple merak ediliyor. Modern çikolata ile geleneksel kadayıf lezzetinin birleştirildiği bu özel tarif birçok kişiyi cezbetmeye başladı. Kadayıfın çıtır dokusu ve çikolatanın yumuşak tadı, yiyenlere benzersiz bir lezzet deneyimi sunuyor. Peki, Dubai çikolatası nedir? İşte Dubai çikolatası tarifi!
#Dubai ÇikolatasıMuğla, tam da şu sıralar eşsiz bir renklilik ve huzur sunuyor. Ormanlar, yavaş yavaş sarı ve kırmızı tonlarla süslenirken, sahillerdeki kalabalıkların azalmasıyla birlikte sakin plajlar, doğa yürüyüşleri için ideal bir ortam yaratıyor. CNN Travel yazarları Richard Quest ve Joe Minihane de geçtiğimiz günlerde Muğla’nın bu etkileyici manzaralarını ve zengin kültürel mirasını deneyimlemek üzere şehri ziyaret etti. İşte bu ikilinin gözünden sonbaharda Muğla'yı keşfetmeniz için tavsiyeler…
#SeyahatŞef Rüzgar SÜNBÜL ile Hürriyet & Lezizz'de Sebzeleri kurutarak muhafaza etme yöntemi aslında Anadolu yeme-içme kültürünün vazgeçilmez bir parçasıdır. Sebzenin besin değerini koruma bakımından da bilinen köklü yöntemlerden biridir. Kurutularak saklanabilen yiyecekler arasında patlıcanın yeri başkadır. Yazın taze tüketilen, kış aylarında ise kurutulmuş haliyle birçoğunuzun sofrasından eksik etmediği nefis bir sebzedir. Kurutmak demişken patlıcan nasıl kurutulur diye merak ediyor ve kış için patlıcan nasıl kurutulur şeklindeki sorulara yanıt arıyor olabilirsiniz. O halde bu bilgiler tam size göre. İşte Patlıcan kurutmanın püf noktaları
#Patlıcan Nasıl KurutulurCassata Siciliana, tatlıdan öte Sicilya’yı yansıtan bir simgedir. Her diliminde, Sicilya’nın zengin tarihi, farklı kültürlerin etkisi ve yerel halkın yaratıcılığı saklıdır. Bu nedenle cassata’yı tatmak, Sicilya’nın ruhunu ve lezzetlerini keşfetmek anlamına gelir. Sicilya’nın kültür elçisi cassata’nın geçirdiği evrimi ve tarifini yazdım bu hafta.
#Danilo ZannaFrankfurt yakınlarında gerçekleştirilen ‘Karadeniz Mutfak Kültürü’ programında bölgenin eşsiz lezzetlerinden örnekler, doğal, tarihsel ve turistik zenginlikleri eşliğinde tanıtılırken, “Tüm zenginliklerimizi, lezzetlerimizi paylaşmaya hazırız” mesajı verildi.
#FrankfurtYeşilçam’ın en yakışıklı jönlerinden Ediz Hun, bayram vesilesiyle Kadıköy’deki evinin kapılarını Kelebek’e açtı. Usta oyuncu, sorularımızı eşi Berna Hun ve kızı Bengü Hun’la birlikte yanıtladı. İşte eski bayramlardan Yeşilçam yıllarına uzanan o keyifli sohbetten geriye kalanlar...
#Ediz HunCumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kabine toplantımızda İran halkının yaşadığı derin acıyı paylaşmak üzere ülkemizde 1 günlük milli yas ilan edilmesini kararlaştırdık. İranlı kardeşlerimizin tekrar başı sağ olsun diyoruz" dedi.
#Kabine Toplantısıİş temposundan ve şehrin gürültüsünden uzaklaşmak için göl kenarında tatil yapmanın şimdi tam zamanı… Peki hangi göller tercih edilmeli? İşte İstanbul ve Ankara’ya yakın doğanın içinde vakit geçirilecek birbirinden güzel 8 göl…
#SeyahatYeni açılan ilk vegan fine dining restoranımız Telezzüz bana ünlü şef Rasmus Kofoed’in Kopenhag’daki Angelika’sını hatırlattı. Kişniş soslu, damlasakızlı-tahinli piyaz, enginarlı keşkek, şalgam ve sumaklı soğan salatasıyla servis edilen istiridye mantardan şiş... Benim için iyi ve dengeli bitki bazlı yemek anlayışına tam da uyan tabaklardı tattıklarım.
#Ebru ErkeGalata Projesi maalesef çok müsrif bir kullanımdır. Kıyının bir köşesine sığınıp etrafı seyredecek gençleri, talebeleri, orta şeker insanları sıkıntıya soktular. Bu yetmezmiş gibi o dar alanın önüne bile bir nehir ziyafet gemisi monte edildi. Bu meseledeki en büyük rezalet bu lokanta gemisini işleten şirketin bir de rıhtımı kendine “özel” diye ayırması, halkın geçişini engellemesi. Bu haydutlukların bitmesi lazım. Kıyıları mümkün mertebe halkın gezebilmesine açmalıyız.
#GalataportBonna markasının ikinci kuşak temsilcisi Erbil Aşkan, global pazarlardaki enflasyon ve fiyatların artması nedeniyle artık siparişlerin küçük paylaşım tabaklarına kaydığını söyledi. Aşkan, “Restoran kiraları yüksek; mekânlar da masalar da tabaklar da küçüldü. Paylaşım tabakları Türk usulü olmaktan çıktı. Artık küçük tabak siparişleri arttı” diye konuştu.
#Kar Porselen