Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho'nun, İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Fiorentina forması giyen ve geçen haftaki Inter maçında saha ortasında fenalaşan Edoardo Bove'nin ailesine geçmiş olsun telefonu açtığı belirtildi.
#Jose MourinhoABD’li aktris Christina Applegate, üç sene önce MS (Multipl skleroz) hastalığına yakalandığını duyurmuştu. Hastalıkla mücadelesi devam eden ünlü ismin 13 yaşındaki kızı Sadie Grace, annesinin podcast programına katılarak kendisine postural ortostatik taşikardi sendromu (POTS) teşhisi konduğunu açıkladı. Peki postural ortostatik taşikardi sendromu nedir? Gençleri mi hedef alıyor? İşte detaylar…
#SağlıkBir zamanlar herkesin sosyal medya sayfasından paylaştığı Türkçe kelimeler ve sonradan ortaya çıkan Türk sevgilisi Alev Aydın ilişkisiyle konuştuğu şarkıcı Halsey, yaşadığı sağlık mücadelesiyle sosyal medya gündemine damgasını vurdu.
#HalseyJennifer Mann, sağlıklı bir yoga eğitmeni ve üniversite öğrencisiydi. Çok çalışıyordu ama hayatından memnundu. Ancak gizemli bir hastalık Mann'ı yatağından çıkıp banyoya bile gidemeyecek kadar güçsüz hale getirdi. Ağrıları nedeniyle yerinden kıpırdayamıyordu bile... Mann, bu hastalığın hayatını nasıl değiştirdiğini ve sağlığına yeniden nasıl kavuştuğunu anlattı.
#Jennifer MannAntik Roma’nın en önemli hekimlerinden olan ve eczacılığın babası sayılan Galen’in 2 bin yıldan bu yana aktarılan şifa reçeteleri araştırma konusu oldu. Bergama’da köylülerle görüşen akademisyenler, bu kadim reçetelerin sırrını çözüyor...
#Ege ÜniversitesiHastalara uygulanan birçok kan testi bulunmaktadır. Bu testlerden birisi de MCHC testidir. Hastaların anemi tespitinde yapılan bir testtir. Hemoglobin yoğunluğunu ölçmek amacıyla yapılır. Peki, MCHC nedir? MCHC değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri nelerdir? Sizlere MCHC testi hakkında merak edilenleri detaylıca açıkladık.
#Mchc NedirEnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Vedat Turhan, enfekte kenenin insanları ısırması ile ortaya çıkan bakteriyel bir enfeksiyon hastalığı olan Lyme’a yönelik bilgi verdi. Prof. Dr. Turhan, “Pek çok hastalıkla karıştırıldığı için teşhisi zordur. Türkiye’de muzdarip 7 ila 10 milyon kişi bulunduğu tahmin ediliyor. Dünya üzerinde 350 civarı hastalığı taklit edebilen Lyme hastalığı taşıyan kişileri teşhis etme konusunda zorluyor” dedi.
#Vedat TurhanEsnek bir vücuda sahip olmak herkes için gerekli ve özellikle de sporcular bu konuda sınırları zorluyor. Ancak her zaman iyi bir şey olmayabilir. Peki neden? İşte birçoğumuzun daha önce adını bile duymadığı Ehlers-Danlos Sendromu...
#SağlıkZübeyde Hanım’ı Türk halkı candan benimsemiştir. Bir vatan kurtarıcısının, büyük komutan ve devlet adamının annesidir. O dönemin bütün Türk kadınları gibi hem çocuklarının dünyaya açılışını destekliyor, tasvip ediyor hem de kendi ananeleri ve itikadının içinde kalmayı tercih ediyordu.
#Zübeyde HanımUzmanlar sabahları sürekli alarmı erteleyenlerin gün boyu daha yorgun hissettiğini, bu durumun vücut dengesini etkileyerek sağlık problemlerine yol açtığını söylüyor ve "En uygun uyku süresi kişinin biyolojik saatine uygun olan akşam saatlerinde erken yatıp sabah da kendi kendine uyanabilmesidir" diyor. Ama bunu başarmak birçoğumuz için kolay değil. O halde ne yapacağız? İşte cevabı...
#SağlıkGrip ve diğer solunum yolu enfeksiyonları hem çocuklarda hem de yetişkinlerde geçen yıllara göre daha güçlü şekilde geri döndü. ABD’de yaşayan nöroloji uzmanı Dr. Sevda Sarıkaya’nın, “Kızım 2 ay önce grip oldu, ayağa kalkamadı. Çok ağır seyrediyor” paylaşımı çocuklardaki vakaların ağırlığına dikkat çekti...
#GripArjantin, 90 dakikası 2-2 ve uzatma devreleri 3-3 tamamlanan 2022 Dünya Kupası finalinde Fransa'ya penaltılarda 4-2'lik üstünlük kurarak şampiyonluğa ulaştı. Arjantin, böylece tarihindeki üçüncü Dünya Kupası şampiyonluğunu yaşamış oldu.
#Dünya KupasıFinal öncesi en çok konuşulan isim Messi ve onunla ilgili sosyal medyada dönen materyallerin haddi hesabı yok. Öte yanda final maçı öncesi Fransa Milli Takımı’nda Deve Virüsü alarmı verildi.
#Dünya KupasıKalbin 1 dakika içerisinde kaç kez attığı nabzı tanımlamaktadır. Sağlıklı bir vücut dengesi için birtakım sayı aralıkları belirlenmiştir. Erkeklerde nabzın ideal olarak 80 olması yeterince makul ve uygun görülmektedir. Nabzın atma hızı kişiden kişiye birtakım farklılıklar göstermektedir. Genel aralık olarak uzmanlar 60 ila 100 arasındaki tüm değerleri de normal ve sorunsuz kabul etmektedirler. Yetişkin erkeklerde bu değerler sağlıklı bir durumu işaret etmektedir. İşte, tüm detaylar.
#Erkekte NabızNabız düşüklüğü, pek çok hastalığın göstergesi olabilir. Nabız düşüklüğü sorunu yaşayan kişilerin bu soruna iyi gelen yiyecekleri tüketmesi gerekir. Nabız düşüklüğüne iyi gelen yiyecekler arasında ise, yağlı balıklar, yağlı tohumlar, keten tohumu, üzümsü meyveler ve kuru baklagiller yer alır. Nabız düşüklüğüne iyi gelen yiyecekler nelerdir? sizler için derledik.
#Nabız DüşüklüğüHipokalemi, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım anlamı açısından da yüksek önem taşıyan konular arasındadır. Bu bakımdan Hipokalemi nedir öğrenebilir ve neden olduğu hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Hipokale nedir? Neden olur? En önemli komplikasyonu nedir? Hipokalemi neden alkaloz yapar tüm detayları ile derledik.
Kalp hastalıkları çağımızın en büyük yaralarından biri. Gencinden yaşlısına herkeste görülen ve ölüm oranları oldukça yüksek olan kalp hastalıklarıyla ilgili yapılan yeni bir araştırma, hastalara da umut olacak nitelikte. Araştırmada, yılın hangi zamanı olursa olsun kalp krizi geçiren herkese grip aşısı yapılmasının bir sonraki ataklarda ölümü azaltacağı sonucuna varıldı. Peki uzmanlar bu konuda ne diyor?
#SağlıkDediler bu kadar sert sorma. Dedim arada Ömür var (Gedik; sevgilisi) kaldırır, kaldırır... Cildinin bozukluğuna kadar girdim, sıfır kompleks cevapladı. İkilemli sorularda huzurunuzda veteran tenisçi, UNICEF elçisi, senfoni orkestrası kurucusu, Sarıyerspor Asbaşkanı, aryacı doktor, hatta kardeşimin doktoru ve son olarak MSG (Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği) başkanı seçilen Ferhat Göçer...
#Ferhat GöçerDediler bu kadar sert sorma. Dedim arada Ömür var (Gedik; sevgilisi) kaldırır, kaldırır... Cildinin bozukluğuna kadar girdim, sıfır kompleks cevapladı. İkilemli sorularda huzurunuzda veteran tenisçi, UNICEF elçisi, senfoni orkestrası kurucusu, Sarıyerspor Asbaşkanı, aryacı doktor, hatta kardeşimin doktoru ve son olarak MSG (Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği) başkanı seçilen Ferhat Göçer...
#Ferhat GöçerDefibrilatör, fibrilasyona giren bir kalbin normal ritmini kısa zaman içinde geri kazanabilmesi için kalbe kısa sureli bir şekilde yüksek değerde akım veren bir cihazdır. Kısacası, elektro şok cihazı şeklinde de tanımlanabilir. Defibrilatör cihazı nedir ve ne işe yarar sizler için derledik.
Sinüs taşikardisi, diğer bir ismi ile kalp çarpıntısı olarak da bilinir. Sinüs taşikardisi, ciddi sağlık sorunları ortaya çıkarabilecek durumlar arasında yer alır. Bu nedenle de pek çok kişi bu konuda bilgi almaya çalışıyor. Sinüs Taşikardisi nedir, kaç olmalıdır sizler için derledik.
#Sinüs Taşikardisi