Türkiye'nin birçok ili ve ilçesi bulunmaktadır. Bu il ve ilçelerin birçok ilgi çeken farklı özellikleri olduğu görülmektedir. Türkiye'nin şehirlerinden olan Tarsus'ta en büyük ilçelerden birisi olarak dikkat çekmektedir. Tarsus nerede, hangi şehrin ilçesi? Tarsus Adana'dan ne zaman ayrıldı? Nesi meşhur tüm detayları ile derledik.
Yaz tatili dendi mi akla hemen deniz, kum ve güneş üçlüsü gelir. Ama hem pandemi hem de müsilaj insanları doğanın içinde tatile yönlendirmiş durumda… Biz de uzmanlara bu yıl kamp atılacak, bungalov ya da butik otellerde hatta Tiny House’larda da konaklama yapılabilecek yaylaları sorduk. 5 bölge ve 14 şehirden harika 22 yaylayı hurriyet.com.tr’ye anlattılar…
#YaylalarDoğu Akdeniz’in sahilinde önemli bir liman şehri Mersin… Uzun sahil şeridini kaplayan palmiye ağaçlarından dolayı palmiyeler şehri olarak da biliniyor. Tarihi bir mirasın üzerine kurulan şehir, birçok kültürü hâlâ içinde barındırmaya devam ediyor. Peki Mersin’de neler yapmalı, nereleri gezmeli? Sizin için denize girilecek yerlerden restoranlara kadar güzel bir liste hazırladım. İşte detaylar…
#MersinYıl boyunca eksik olmayan güneşi, Akdeniz sıcaklığının her yere yayılan havası, sahil boyunca uzanan birbirinden güzel parkları, geniş bulvarları, koyları ve nefis doğası ile anlatılacak öyle çok şeyi var ki… Ama benim bu kez konum, biraz tarih biraz damak tadı. Farklı uygarlıklardan kalan izlerle geçmişe gidip, yerel lezzetlerin izini sürerek bugüne döneceğimiz bir Mersin keşfine ne dersiniz?
#Mersin Gezi RehberiAdana artık sadece kebabı, portakal reçeli, şalgam suyu ve bici bicisi ile değil karnavalıyla da biliniyor. Sinemada, beyaz camda, edebiyatta sık sık adı geçen ve Türkiye’ye kazandırdığı birbirinden değerli sayısız isimle bir kültür-sanat fabrikası rolünü üstlenen Çukurova’nın bu güzel şehrini bir de benim gözlemlerimden okuyun istedim.
#ADANA2017 yılı Hıdırellez kutlamaları nerede yapılacağı birçok vatandaş tarafından merak konusu olmaya devam ediyor. Baharın müjdecisi Hıdırellez her yıl olduğu gibi yine renkli bir şenlikle kutlanacak. Türklerin Orta Asya'dan bu yana sürdürdüğü Hıdırellez günü bu yıl da büyük bir coşkuyla karşılandı. Hıdırellez kutlamalarında birçok kişi dilek ağaçlarına istedikleri dilekleri takıp onların olmasını umut ederler. Peki, 2017 yılı Hıdırellez kutlamaları nerede yapılacak? İşte, il il Hıdırellez etkinliklerinin yapılacağı yerler.
#HıdırellezAdana her ne kadar gastronomi turizmiyle öne çıksa da gittiğinizde kebapçılar dışında da ziyaret edeceğiniz çok şey var. Ben içlerinden 10 adımı seçtim ama daha çok detay merak edenler genişletilmiş halini yarından itibaren Instagram hesabımdaki (@saffetemretonguc) 'Adana keşfi paylaşım dizisi'nden takip edebilirsiniz. İşte size Adana gezi rehberi...
#AdanaBaşbakan Erdoğan, Alman Dış Politika Enstitüsünde, "21. Yüzyılda Türkiye, Avrupa ve Dünya" temalı konuşma yaptı. Erdoğan Gezi olaylarıyla ilgili bir soruya, "Şimdi gezi olaylarını söylüyorsunuz. Siz Frankfurt’taki, Hamburg’daki eylemler yaşandı. Bizim polisimizde mukayese edilemeyecek şekilde görüntüler yaşandı. Bu görüntüler benim elimde var. Bunları nereye koyacaksınız?" dedi. Avrupa'nın 30 bin Suriyeli mülteciyi kabul etmemesini eleştiren Erdoğan 'Ey Avrupa siz burada 55 bin fotoğrafı gördükten sonra, orada yaşayan insanları kimyasal silahlara nasıl teslim edersiniz" diye konuştu.
Bugünlerde yazı karşılayan Sao Paulo, farklı ülke ve kökenlerden kişileri buluşturan kültürel bir mozaik. Japonya dışında en fazla Japon’un bulunduğu kent. Brezilya’da zenginlik, dinamizm, hırs ve keyfin adresi. Gökdelenleri, caddelerinde işe koşturan takım elbiselilerle ilk bakışta işkolik bir şehir izlenimi uyandırsa da yanılmayın, Sao Paulo aslında tarihin, modanın ve eğlencenin de adresi. Geçmişte Türkiye’den 30 saati aşan yolculuklar İstanbul’dan direkt uçuşlarla 14 saate indi.
Kaptan pilot Cahit Taşbaş, Pegasus Uçuş Eğitim Direktörü, sadece Pegasus pilotlarını değil, dışarıdan gelen pilotları da eğitiyor. Tayland Kralı’nın özel VIP pilotlarını da onlar eğitmiş. Uçakların anormal durumdan çıkarılması eğitimini şu anda sadece onlar veriyormuş. Cahit Kaptan’ı bulmuşken soruyorum...
Kaptan pilot Cahit Taşbaş, Pegasus Uçuş Eğitim Direktörü, sadece Pegasus pilotlarını değil, dışarıdan gelen pilotları da eğitiyor. Tayland Kralı’nın özel VIP pilotlarını da onlar eğitmiş. Uçakların anormal durumdan çıkarılması eğitimini şu anda sadece onlar veriyormuş. Cahit Kaptan’ı bulmuşken soruyorum...
Bu aralar her yerde karşınıza zeytin çıkıyor değil mi? Herkes zeytinden bahsediyor; zeytini, zeytinyağını yazıyor. Hatta bir kaç sayfa sonra göreceksiniz, Refika’nın Mutfağı da zeytinlikten bildiriyor. Yapacak bir şey yok, malum hasat zamanı. Ama bana da hak verin, Hayat Bilgisi’nin hayat ağacını es geçmesi olmazdı. Bu hafta bu sayfa, Celal Başlangıç’a terk edildi aslında. Başlığı bile o attı
Roma İmparatorluğu'nda 40 yıl hükümranlık süren Kayzer Friedrich Barborossa'ya ait olan altın maske bilimadamları tarafından inceleniyor. Tomografide maskenin içinde tespit edilen kafa tasına kemik parçaları, 3. haçlı seferine katılan Barborosa'nın öldürüldüğü yolunda ipuçları veriyor.
Oyuncu ve sunucu Vatan Şaşmaz (32) her sene en az iki üç yere seyahat ediyor. Tam bir seyahat tutkunu olduğunu söylüyor. Şaşmaz için seyahat etmenin en önemli noktası keşfetmek. Seyahat etmenin ona çok şey kattığını söylüyor. "Seyahatler benim vizyonumu ve dünyaya bakış açımı değiştiriyor" diyor. Şaşmaz Hürriyet Seyahat için şimdiye kadar gezdiği ve etkilendiği yerleri anlattı.
Surların içindeki hazine Diyarbakır, taşın konuştuğu kent Mardin, son telkari ustalarının sanatlarını sergilediği Midyat, suyun tehdit ettiği Hasankeyf, İncil’de bile bahsi geçen Dicle, Türkiye’nin görkemli projesi GAP, Tanrı heykellerinin süslediği Nemrut Dağı, binbir rengin şehri Şanlıurfa, Hz. İbrahim’in yaşadığı Harran, kelaynak kuşlarıyla ünlü Birecik, baraj suları altında kalan Halfeti, Zeugma’nın olağanüstü mozaikleri, çarşıları ve yemekleriyle meşhur Gaziantep, dinler mozaiği Antakya, birbirini görmeyen pencereli evler, köşkler, hanlar, manastırlar...
Ben çocukken, anneannem, "Dört mevsimin yaşandığı bir ülkede yaşamak kadar büyük bir nimet yoktur" derdi. Kışın soğuğundan hazzetmediğim, tek mevsime endeksli ülkelerden habersiz olduğum yıllarda bunu hiç anlamazdım. Yazın veya kışın diktatörlüğünden kurtulamayan coğrafyaları görünce anladım Türkiye’nin kıymetini.