Sohbetlerin kulak misafiri, gün içinde kendimize verdiğimiz en güzel ödül ve arkadaş ortamlarında ısmarlanan en ekonomik ikram içeceği hiç şüphesiz çaydır. İşte bu haftaki yazımız çay tiryakisi olup özellikle “Ben çayı şekersiz tüketemem ama şekerli de tüketip kilo almak istemiyorum” diyenler için hazırlandı.
#ÇayMide gazını etkileyen ve tetikleyen durumların başında sağlıksız beslenme gelir. Özellikle hızlı yeme alışkanlığı hem mide gazını etkiler hem de kişinin hava yutmasına neden olur. Ayrıca çok fazla yapay maddelerden üretilen besinlerin tüketilmesi ve stres gibi faktörler de mide problemlerine yol açabilir. Ancak mide gazına iyi gelen bitkisel yiyecek ve içecekler ile doğal yollarla çözüm üretmek mümkün. Peki mide gazı nasıl geçer? Yetişkinlerde mide gazına ne iyi gelir? Mide gazı ve mide bulantısı nasıl geçer? Mide gazı ve mide şişkinliğine ne iyi gelir? İşte mide gazı nedenleri ve evde mide gazına iyi gelen doğal ve bitkisel çözümler
#Mide GazıKış mevsimiyle beraber bitki çaylarına olan ilgi artıyor. Çoğu zaman içilen bitki çayları tadı, ısınmak, metabolizmayı hızlandırmak veya bağışıklığı kuvvetlendirmek için tercih ediliyor. Bu noktada bitki çaylarının içilmesi kadar ne kadar, nasıl ve neden içildiği de önemli.
#Bitki ÇaylarıBitki çayları sayesinde güne enerjik bir başlangıç yapabilir, hatta bu enerjinizi gün boyu koruyabilirsiniz. Kışın hem içimizi ısıtan hem de şifa veren bitki çaylarının pek çok yararı mevcut. Her gün içtiğiniz siyah çayı biraz azaltıp yerine bitkisel çay tükettiğinizde ufak çaplı hastalıklarla mücadele edebilirsiniz.
#Bitki ÇayıBiraz gecikerek de olsa kış yüzünü gösterdi. Havanın soğumasıyla birlikte “nezle-grip meselesi” de yeniden gündemimize girdi. Peki, bu mühim ve can sıkıcı kış sorunlarından korunmanın doğal bir yolu yok mu? Var! Çözümü “kış çayları”nın desteğinde aramalı. Tabii ki beslenmeye, istirahate, bağışıklığı güçlü tutmaya da dikkat etmeli.
#SAĞLIKTatlı çoğu kişinin vazgeçilmezidir. Özellikle diyetteyken yaşanan tatlı krizleri diyetinizi devam ettirmeyi zorlaştırabilir. Her sabah büyük bir heyecanla başlanan diyetler akşam üzeri meydana gelen o tatlı isteği ile sona erebiliyor. Diyetisyen Dilara Demirkan Erkek, tatlı krizlerini önlemenin yollarını anlattı.
#Tatlı KriziBirçok rahatsızlığa iyi gelen tarçın mutfaktaki tüketim alanı en geniş baharatlar arasında yer tutuyor. Kolesterol, yüksek şeker ve migren ağrılarına iyi geldiği bilinen tarçın uzmanlar tarafından da öneriliyor. Peki, Tarçının faydaları nelerdir? Tarçın suyu tüketmek zayıflatır mı? İşte, tarçının kilo verme üzerinden etkileri ve tarçın faydaları ile ilgili bilgiler.
#Tarçın FaydalarıBitkilerin vücuda kattığı doğal fayları saymakla bitmez. Bazı hastalıkları hafifletirken bazılarını önleyebilir ya da daha rahat bir şekilde atlatılmasını sağlar. Bu tarifleri hazırlamadan önce doktorunuza herhangi bir alerjiniz olup olmadığını mutlaka danışmayı ihmal etmeyin.
#Sağlıklı ÇaylarNezlenin ya da gribin ciddi ve yan etkisi olmayan bir ilacı olmasa bile mücadelede en az haplar kadar etkili olabilecek bazı doğal takviyeler ve çaylar var. Süreci daha kolay atlatmak ve rahatlamak için onlardan da faydalanmayı düşünebilirsiniz. İsterseniz bu kısa diziyi o çaylar ve takviye olarak kullanabilecek doğal desteklerle tamamlayalım. Buyurun...
#Osman MüftüoğluOfis ortamında yanlış beslenme ve fiziksel aktivite azlığı ciddi sağlık problemlerini de beraberinde getirmektedir. Bu sağlık problemlerinin başında insülin direnci, obezite, bazı kanser türleri, metabolik sendrom gelmektedir. Bu hastalıklar, personelin yaşam kalitesinin yanı sıra, iş verimini olumsuz etkilemektedir. Şişli Florence Nightingale Hastanesinden, Dyt. Tuba Kayan Tapan çalışma hayatında dikkat edilmesi gereken adımları sıraladı.