MAHMURE ÖZEL
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2020 15:42
Zencefil çayı, soğuk günlerde ısınmak için hoş, hafif baharatlı bir içecektir. Zencefil çayı, mide bulantısını yatıştırır ve hazımsızlığı hafifletir. Gelin zencefil çayının nasıl yapıldığına bakalım...
ZENCEFİL ÇAYI TARİFİ
- Taze zencefili ince ince dilimleyin.
- Soymanıza gerek yok, ancak durulayın ve kirleri ovalayın.
- Her fincan çay için yaklaşık 2,5 cm zencefil kullanacak şekilde planlayın.
- Bir tencerede zencefili bir bardak suyla karıştırın.
- Karışımı yüksek ateşte kaynatın.
- Beş dakika kaynatın (veya ekstra güçlü çay istiyorsanız 10 dakikaya kadar kaynatabilirsiniz).
- Zencefil parçalarını almak için çayı ince bir elekten geçirin.
- İsterseniz çayınıza bir dilim limon veya portakal ekleyebilirsiniz.
- Zencefil aromasını hafifletecek hafif bir tat istiyorsanız da bal veya akçaağaç şurubunu ekleyebilirsiniz.
Zencefil-Tarçın Çayı
Tarçınlı zencefil çayı için, su kaynamaya başlamadan önce çayınıza tarçın çubuğu ekleyin. Tüketmeden önce tarçın çubuğunu ve zencefil parçalarını çıkarın.
Zencefil-Zerdeçal Çayı
Zerdeçal, anti-enflamatuar faydalarının yanı sıra eğlenceli bir renk ve ekstra baharatlı, ilgi çekici bir lezzet sunar. Taze zerdeçalı da, zencefile yaptığınız gibi ince dilimler halinde kesin ve karışıma ekleyin.
Zencefil-Nane Çayı
Taze nane, taze zencefilin sıcaklığını dengelemeye yardımcı olan bir soğutma bileşeni sağlar. Karışımı kaynamaya getirmeden önce birkaç dal taze nane ekleyin.