Mideyi Yatıştıran Zencefil Çayı Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Mideyi Yatıştıran Zencefil Çayı Nasıl Yapılır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2020 15:42

Zencefil çayı, soğuk günlerde ısınmak için hoş, hafif baharatlı bir içecektir. Zencefil çayı, mide bulantısını yatıştırır ve hazımsızlığı hafifletir. Gelin zencefil çayının nasıl yapıldığına bakalım...

Haberin Devamı

ZENCEFİL ÇAYI TARİFİ

  • Taze zencefili ince ince dilimleyin.
  • Soymanıza gerek yok, ancak durulayın ve kirleri ovalayın.
  • Her fincan çay için yaklaşık 2,5 cm zencefil kullanacak şekilde planlayın.
  • Bir tencerede zencefili bir bardak suyla karıştırın.
  • Karışımı yüksek ateşte kaynatın.
  • Beş dakika kaynatın (veya ekstra güçlü çay istiyorsanız 10 dakikaya kadar kaynatabilirsiniz).
  • Zencefil parçalarını almak için çayı ince bir elekten geçirin.
  • İsterseniz çayınıza bir dilim limon veya portakal ekleyebilirsiniz. 
  • Zencefil aromasını hafifletecek hafif bir tat istiyorsanız da bal veya akçaağaç şurubunu ekleyebilirsiniz.

Zencefil-Tarçın Çayı

Tarçınlı zencefil çayı için, su kaynamaya başlamadan önce çayınıza tarçın çubuğu ekleyin. Tüketmeden önce tarçın çubuğunu ve zencefil parçalarını çıkarın. 

Zencefil-Zerdeçal Çayı

Zerdeçal, anti-enflamatuar faydalarının yanı sıra eğlenceli bir renk ve ekstra baharatlı, ilgi çekici bir lezzet sunar. Taze zerdeçalı da, zencefile yaptığınız gibi ince dilimler halinde kesin ve karışıma ekleyin.

Zencefil-Nane Çayı

Taze nane, taze zencefilin sıcaklığını dengelemeye yardımcı olan bir soğutma bileşeni sağlar. Karışımı kaynamaya getirmeden önce birkaç dal taze nane ekleyin.

BAKMADAN GEÇME!