Pratik Bilgiler: Tarçın Kabuğu Nasıl Kullanılır?

Güncelleme Tarihi:

Pratik Bilgiler: Tarçın Kabuğu Nasıl Kullanılır
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2016 15:44

Tarçın kabuğu nasıl tüketilir?

Haberin Devamı

Kullanım Şekli

Tarçın tozundan bir çay kaşığı veya bir buçuk tarçın demliğe konur ve üzerine 300-400 ml kaynar su ilave edilir. 5-10 dakika demlenmeye bırakıldıktan sonra süzülerek içilir.

Diğer İsimleri

Dar-ı Çin, Daruyi-Çin, Cinnamomum, Cinnamon... Cannelier Defnegiller familyasındandır. Tarçın 6-12 cm boyunda olup uzun silindir şeklinde bir gövdeye sahiptir.

2-3 yaşındayken gövdesi yerden 50 cm yukarıdan kesilir ve böylece kökünden sıyısız uzun şıvgınlar çıkar. 2-3 cm uzunluğundaki şıvgınların kabukları soyularak kurutulur. Çiçekleri ağacın tepesindeki dalların ucunda topluca bir arada bulunur ve çiçekleri oldukça küçük olup beyazımsı yeşil renklidir.

Meyveleri yarısına kadar kaba yaprakları tarafından sarılmış ve yumurta şeklindedir. Yaprakları taze iken kırmızı, sonra kahverengimsi kırmızı ve olgunlaşınca yeşil renk alır.

Pratik Bilgiler: Tarçın Kabuğu Nasıl Kullanılır

Haberin Devamı

Pratik Bilgiler: Radyasyon Kürü

BAKMADAN GEÇME!