Herkesin tatilden beklentisi farklı; ancak dünya artık çevreye duyarlı, yerel ekonomiye, doğal ve kültürel mirasın korunmasına, bölge halkının yaşam kalitesinin artmasına katkı sağlayan turizmi destekliyor. Yani ‘sürdürülebilir seyahat’i. İzmir’in doğa ve kültür zenginliğiyle şaşırtan ilçesi Tire, tam böyle bir destinasyon.
#Ferdi AKARSUBu yıl deprem felaketleri nedeniyle tüm kutlamalar gibi Anneler Günü’nün de coşkusu eksik. Üstelik aynı gün 14 Mayıs Seçimleri için sandığa gitmemiz gerekiyor. Ama yine de mayıs ayını değerlendirebilir, bu özel günü geç de olsa birlikte seyahate çıkarak kutlayabiliriz. Jürimizden annesiyle geziye çıkmayı düşünen ve farklı beklentileri olanlar için bol öneri istedik...
#SeyahatTürkiye her bölgesiyle farklı lezzetlere ev sahipliği yapıyor. Hepsi ayrı ayrı birer seyahat sebebi. Restoranların uzun bir aradan sonra kısıtlamalarla açılmasını fırsat bildik, jürimize “Yemek için hangi şehirlere doğru yola çıkabiliriz” diye sorduk... Hem gezip keşfedebileceğimiz hem de özel lezzetlerini deneyebileceğimiz 10 şehri lezzet adresleriyle sıraladık.
#SeyahatDillere destan kahvaltımız bu kadar yaygınlaşıp zenginleşmeden önce yanında bir parça yufka ekmeğiyle birlikte çorba her daim günün doyurucu başlangıcı olmuş. Tarhanadan yoğurt soslu çorbalara o kadar karakteristik çeşidimiz var ki… Anadolu’nun dört bir yanındaki damaklarda iz bırakan, bu soğuk günlerde içimizi ısıtacak çorbaları ve esnaf lokantalarını mercek altına aldım.
#SeyahatGeçen hafta yazarımız Vedat Milor’un sosyal medyada paylaştığı videoyla ateşlenen ‘Kahvaltı gerekli bir öğün mü’ tartışmasını masaya yatırdık. Kahvaltı sözcüğünün kültürümüze girişini, bugün ettiğimiz klasik kahvaltının ne zaman başlayıp şekillendiğini ve en sağlıklısının, doğrusunun ne olduğunu işin uzmanlarına sorduk; çeşitli ulusların alışkanlıklarına baktık.
#KahvaltıLondra’da, iki restoranı ve 150 kişilik istihdamı olan Hüseyin Özer, üç ay önce Karaköy’de açtığı 1.200 metrekarelik Sofra London’ı kapatıyor. Özer, Dr. Alper Çelik ile Nişantaşı’nda sadece organik ürünlerin kullanılacağı bir restoran açacak. Hedef İstanbul’da 10 organik restoran açmak.
#Hüseyin ÖzerAkmerkez’in tuvaleti skandalı patladığından beri bütün gözler üzerinde. Ama o inadına gösterişli, alayına giderli yaşıyor. Kocasına “Pepsi’yi testiye, Caner’i Messi’ye değişmem ulan” diye iltifat ediyor. Hafta içinde 25’inci yaş gününü kutlayan Asena Erkin’in doğum günü partisinde ben de vardım. İşte izlenimlerim.
Geçenlerde reenkarnasyonla ilgili yazınca, Adanalı e-dostlarımdan Mustafa (Öncül) Bey bana bir öykü gönderdi. (Bu ‘öykü’ lafına alışamadım, ama ‘hikâye’ deyince, edip dostlar ‘aynı şey değil’ diye kızıyorlar.) Uzunca ama her zamanki gibi, pek güzel. Bayramdan istifade, parça parça yayımlayacağım burada. Bayram dizisi niyetine...
Dünyanın dev ülkelerinde şubeler açan bir sanayi altyapımız var ancak bölgemizin sadece “Acılı Adana Kebabı” ile tanınması, adliye haberlerimizle ön plana çıkmamız haksızlık gibi geliyor bana… Acılı Adana’ya lafım yok da adliye haberlerine itirazım var… (Sinan TANYILDIZ)