Ünlü aktör George Clooney, “Syriana” adlı yapımın ardından yeniden Ortadoğu'ya dönüyor. Clooney, 1979'da İran İslam Devriminin ardından yaşanan ve 444 gün süren rehine krizini beyazperdeye getirmeye hazırlanıyor. İnternetteki “daily variety” sitesinin haberine göre, Clooney, yeni filminde “İyi Geceler, İyi Şanslar” adlı filmde birlikte çalıştığı Grant Heslov ile yeniden işbirliği yapacak.
Tahran’da suikasta uğrayan Hamas lideri Haniye’nin kanının yerde kalmayacağını vurgulayan İran’ın bu kez daha etkili bir şekilde İsrail’e misillemede bulunacağı öne sürüldü. ABD, İsrail’e yönelik olası saldırıya karşı bölgedeki varlığını arttırma kararı aldı, yeni savaş gemileri ve uçaklar sevk ediliyor.
#HamasNe aileyle ne sevgiliyle ne de yalnız... En keyifli, en yüz kızartıcı, en komik, en çılgın tatil anıları, dostlarla birikenler... Üstelik bu anıları yaratmak için bulduğunuz ilk dağdan uçmanız ya da "Hangover" filminden birkaç sahneyi gerçeğe dönüştürmeniz gerekmez. Kimi zaman içeceğinizle kumsaldaki şezlonglara uzanıp geyik muhabbeti yapmanız bile yeterli. Yine de biz sizin ufkunuzu açmış olalım, arkadaşlarla çıkılacak en iddialı kafa tatillerini sıralayalım. İşte erkek stil dergisi GQ'nun önerdiği yerler...
#TatilIrak’ın Musul kentinin Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) kontrolüne geçmesinin ardından Başbakan Nuri el Maliki, olağanüstü hal ilan edilmesi çağrısında bulundu. Musul’un IŞİD kontrolüne geçmesi nedeniyle Irak Parlamentosu perşembe günü olağanüstü toplanacak. Maliki ayrıca Birleşmiş Milletler, Arap Birliği ve AB'den destek istedi. Kerkük’te de bazı bölgelerin IŞİD’in kontrolüne geçtiği bildirildi.
#Kerkük2009 yılı Haziran ayında, Tahran'da bir gösteride vurularak öldürülen Nida Ağa Sultan, İran'daki protesto hareketinin yüzü haline gelmişti. Ama bir sorun vardı: O yüz ona değil öğretim üyesi Nida Sultani'ye aitti. Sultani medya tarafından yapılan bir yanlışlığın hayatını nasıl alt üst ettiğini anlatıyor:
İran’da bitmek bilmeyen siyasi ve toplumsal kargaşanın kökenlerini, ne uluslararası medyaya, ne de resmi kaynaklara başvurarak inceleyebiliriz. Bu kadar karmaşık bir toplumu anlamak için, onun “kültür ürünlerine” bakmak en iyi yöntemdir. Gelin, “Gizli Oy” ve “Kertenkele” adlı iki büyük İran filmini analiz etmeyi deneyelim.