Aydın'ın Çine ilçesinde tarihi 7 bin 500 yıl öncesine ulaşan Tepecik Höyüğü'nde bulunan küllerin bölgeye 3 bin 500 yıl önce Santorini Adası'nda yaşanan volkanik patlamadan sonra geldiği tespit edildi. Prof. Dr. Sevinç Günel, 'Analiz neticelerinin Santorini küllerini vermiş olması, günümüzden 3 bin 500 yıl öncesi Santorini'de gerçekleşen volkanik patlama ve tabii ondan sonra süregelen depremlerle ilgili tahribatı ortaya koydu.' dedi.
#Tepecik HöyüğüAydın'ın Çine ilçesinde tarihi 7 bin 500 yıl öncesine ulaşan Tepecik Höyüğü'nde bulunan küllerin bölgeye 3 bin 500 yıl önce Santorini Adası'nda yaşanan volkanik patlamadan sonra geldiği tespit edildi. Prof. Dr. Sevinç Günel, 'Analiz neticelerinin Santorini küllerini vermiş olması, günümüzden 3 bin 500 yıl öncesi Santorini'de gerçekleşen volkanik patlama ve tabii ondan sonra süregelen depremlerle ilgili tahribatı ortaya koydu.' dedi.
#SantoriniSantorini, bir volkan patlamasının beklendiği bir bölge değildir. Depremlerin volkanik bir aktiviteye yol açacağına dair bir beklenti oluşmamalıdır. Akdeniz bölgesinde Pompei’de, MS 79 yılında şiddetli bir deprem yaşanmış ve bu felaket Roma İmparatorluğu döneminde büyük yıkıma neden olmuştur. Bu bölgede yeni bir volkanik patlamanın yaşanması bekleniyor; ancak bunun ne zaman gerçekleşeceği bilinmiyor.
#SantoriniSosyal medyada bugüne kadar pek çok farklı takviye popüler oldu. Çoğu zaman bu popüler takviyelerin gerçekten işe yarayıp yaramadığı tartışmalı bir konu olarak belirsizliğini korusa da öyle bir tanesi var ki etkileri sağlam çalışmalarla kanıtlanmış bir takviye olarak karşımızda. Karnıyarık otu takviyesi (Psyllium) ile ilgili yapılan çalışmalar, bu takviyenin sayısız faydasına dikkat çekiyor.
#Karnıyarık OtuDoğal güzellik ve sağlık söz konusu olduğunda, zerdeçal benzersiz özellikleriyle ön plana çıkan bir bitkidir. Yüzyıllardır hem mutfakta hem de geleneksel tıpta kullanılan bu sarı altın, cilt bakımı için de eşsiz bir bileşendir. Antioksidan, antibakteriyel ve anti-enflamatuar özellikleri sayesinde zerdeçal, cilt problemleriyle savaşarak daha sağlıklı ve parlak bir cilt görünümü sağlar.
#ZerdeçalÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın uyarısının ardından İstanbul'ın Büyükçekmece ilçesinde Kumburgaz'da hobi amaçlı zıpkınla dalgıçlık yapan vatandaş, denizin 1 buçuk metre derinliğindeki müsilajı su altı kamerasıyla kaydetti. Cafer Cantürk, 'Çok iç açıcı bir manzara ile karşılaşmadım açıkçası. Yüksek miktarda müsilaj olduğunu fark ettim. Bu manzara ile daha önce karşılaşmamıştım.' ifadelerini kullandı.
#BüyükçekmeceÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın uyarısının ardından İstanbul'ın Büyükçekmece ilçesinde Kumburgaz'da hobi amaçlı zıpkınla dalgıçlık yapan vatandaş, denizin 1 buçuk metre derinliğindeki müsilajı su altı kamerasıyla kaydetti. Cafer Cantürk, 'Çok iç açıcı bir manzara ile karşılaşmadım açıkçası. Yüksek miktarda müsilaj olduğunu fark ettim. Bu manzara ile daha önce karşılaşmamıştım.' ifadelerini kullandı.
#BüyükçekmeceOlivia, bir sabah yataktan şiddetli bir kusma nöbeti ile uyandı. Bir gün önce sıcakta fazla kaldığı için annesi kusmasının nedenini buna bağladı ancak hiç de sandığı gibi değildi. Aylar sonra küçük kıza ölümcül bir beyin kanseri teşhisi kondu. Annesi hastalığın erekn belirtileri konusunda tüm aileleri uyarıyor.
#SağlıkÇevresel etkilere açık olan dudaklarımız kıştan çok etkileniyor. Soğuk havalarda eğer önlem almazsak kuruyor ve çatlıyorlar. Bu olumsuzlukların önüne geçmek için bakıma ihtiyaç var. Jürimiz bu hafta dudakları nemlendiren, soğuklardan koruyan ürünleri seçti.
#DudakFransız mutfağının alameti farikalarından krepler dünya çapında ününü pratikliğine ve çokyönlülüğüne borçlu. Biraz un, su ve yumurtayla leziz bir kahvaltı veya davet sofralarına yakışacak akşam yemeği yahut pasta yapabileceğiniz bu basit tarifin püf noktalarını yazdım. Lezzetli alternatifler de denemeniz için...
#Gülay Barbaros AltanOlivia, sıcak bir bahar gününde şiddetli bir kusma nöbeti geçirdi. Annesi, kızının bir önceki gün çok sıcakta kaldığı için kustuğunu düşünmüştü ancak aylar sonra küçük kıza ölümcül bir beyin kanseri teşhisi kondu. Anne Holly Brown, hastalığın ilk belirtilerini kaçırdığını belirtiyor, bu nedenle aynı şeyi yaşayan ailelere hastalığın uyarı işaretleri konusunda bilgi vermek istiyor.
#Beyin TümörüKimse yaşlanmak istemiyor. Konu pürüzsüz ve porselen gibi bir cilt olunca her geçen gün yeni bir cilt bakım trendi ortaya çıkıyor. Milyonlarca insan kulaktan dolma bilgililerle sosyal medyada gördüğü bu trendleri denemek ve doğal yollarla yumuşacık bir cilde kavuşmak istiyor. Bugüne kadar bu uğurda kahve telvesi, yumurta beyazı, aloa vera, anne sütü, salyangoz özütü hatta plasenta bile sürenleri duyduk. Şimdi ise yeni trend sığır don yağı…
#Cilt Bakım TrendleriSingapurlu bir pratisyen hekim olan Dr. Samuel Choudhury'ye göre, bir süredir dolapta bekleyen patatesler potansiyel olarak ölümcül bir toksin barındırıyor olabilir. Dr. Choudhury’un Instagram'da takipçileri ile paylaştığı bir videoda, filizlenmiş patateslerin yanı sıra yeşile dönmüş patateslerden de uzak durulmasını tavsiye etti.
#Filizlenmiş PatatesSingapurlu doktor Dr. Samuel Choudhury, dolapta bir süre saklanan filizlenmiş ve yeşeren patateslerden uzak durulması gerektiğini, yeşil lekelerin ve filizlerin solanin toksininin varlığına işaret ettiğini, bu toksinin ağır sindirim sorunlarına, halüsinasyonlara, ciddi durumlarda felce hatta ölüme dahi neden olabileceğini söylüyor.
#PatatesHürriyet Ankara’nın ‘KENT SOHBETLERİ’ne konuk olan Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Mogan Gölü’ndeki temizlik çalışmasını anlattı. Mogan’ı besleyen Sukesen Deresi’nin gölle birleştiği noktadaki çalışmanın ayrıntılarını paylaşan Başkan Odabaşı, “Temizlik çalışmalarıyla Mogan’a yeniden nefes veriyoruz” dedi.
#Kent SohbetleriSonbaharla beraber turşu hazırlıkları da devam ediyor. Başta kornişon, lahana, biber ve domates olmak üzere pancar, lahana, acur, fasulye, karnabahar ve sarımsak gibi çeşit çeşit sebzelerle de hazırlanabiliyor. Üstelik her birinin lezzeti de kendine özgü. Uzun süre ve uygun koşullarda saklanabilen turşunun üzerinde zaman zaman beyaz tabaka oluşabiliyor ve suyu bulanık hala gelebiliyor. Biz de turşu kurmanın püf noktalarını sizin için derledik. İşte ayrıntılar...
#Turşu YapımıMasterChef trileçe tarifi ve malzemeleri merak edilen konular arasında yerini aldı. Sevilen lezzetlerden biri olan trileçe son yıllarda ülkemizde popülerliğini artırmıştır. Karamelli, çikolatalı, frambuazlı, çilekli, karışık meyveli ve limonlu trileçe çeşitleri vardır. Peki, trileçe nerenin tatlısı, nasıl yapılır? İşte, orijinal trileçe tarifi ve malzemeleri
#TrileçeÇekirdekleri ve kabukları çoğu zaman çöpe atılan karpuzun her yerinin sağlık açısından faydası var. Kıymetini, içindeki vitamin ve minerallerden alıyor. Örneğin sağlığımız için pek çok katkısı olan çekirdekten kahvaltılık bar da yapabilirsiniz, vitamin dolu smoothie de...
#KarpuzMasterChef Manisa kebabı izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Manisa kebabı, özellikle Manisa, İzmir ve Aydın yöresinde yapılan pideli köfte çeşididir. Domates, sivri biber, yoğurt ve domates salçası kullanılarak hazırlanır. İsteğe bağlı olarak kebabın üstüne tereyağı veya sumak eklenir ve altına pide konularak sunulur. Peki, orijinal Manisa kebabı nasıl yapılır, püf noktaları neler? İşte Manisa kebabı tarifi ve malzemeleri..
#Masterchef Manisa KebabıKışlık hazırlıkları başladı. Pestil de mevsimin en güzel meyveleriyle hazırlanıp uzun süre muhafaza edilebilecek seçeneklerden biri. Pestil yapımında çeşitli meyveler kullanılıyor. Ancak en çok tercih edilenlerden biri üzüm. Sizler için üzüm pestili yapılış aşamalarını derledik. Şimdiden afiyet olsun...
#Üzüm Pestili TarifiEymir Gölü’nün yüzeyinde ortaya çıkan müsilaja benzer görüntü ziyaretçileri tedirgin etti. ODTÜ EKOSAM Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meryem Beklioğlu, yüzeydeki tabakanın müsilaj değil, sudaki azot ve fosfat artışından kaynaklanan ‘siyanobakteri ve ipliksi alg büyümesi’ olduğunu söyledi. Prof. Dr. Beklioğlu, “Bu durum da sudaki oksijeni azaltarak balık ölümlerine neden olabilir” dedi.
#Prof. Dr. Meryem BeklioğluDerin yağda çıtır çıtır kızarmış sebzelerin pek sağlıklı olmadığını biliyoruz. Ancak domatesli biber ve patlıcan kızartması ya da bir patlıcan yoğurtlaması olmadan yaz da geçmiyor hani… Sık sık olmasa da hakkını vererek yapmak için birkaç önerim ve popüler olan özel bir patlıcan tarifim var.
#Gülay Barbaros Altan