Süzme yoğurt, çorbalarda, dondurma yapımında, ayran yapımında ve daha pek çok alanda kullanılan besin maddelerinden biri olarak ifade edilmektedir. Süzme yoğurt, yoğurt formundan fazla suyunun alınması ile elde edilen ve yoğurt miktarı daha fazla olan bir besin olmaktadır. Bir kalsiyum deposu olan süzme yoğurt kemik sağlığı açısından oldukça önemli bir yere sahip olmaktadır. Peki, süzme yoğurt besin değerleri nelerdir? 100 gr süzme yoğurt kaç kalori? Protein ve karbonhidrat değerleri nelerdir tüm detayları ile derledik.
#Süzme YoğurtArapsaçı, ebegümeci, hardal otu, cibes... Ege otları da onlarla yapılan yemekler de saymakla bitmez. İster börek veya gözleme içine katın, ister kuzu etiyle yemeğini pişirin... Soğanla kavurup yoğurtla veya haşlayıp sarımsak-limon ve zeytinyağlı sosla servis etmek de mümkün. Bu otları artık sadece Ege’de değil, büyük şehirlerde de kolaylıkla temin edebiliyoruz, keza kabak çiçeğini de öyle... Ege otlarını ve kabak çiçeğini şefler anlattı.
#YeşillikKahvaltıların vazgeçilmezi olan en önemli ürünlerin başında peynir yer almaktadır. Ayrıca peynirin oldukça çok sayıda türü bulunmaktadır. Her çeşidi ayrı bir özelliğe sahip olan peynirin protein değerleri de oldukça önemlidir. Peynir çeşitleri ve isimleri nelerdir? Peynir çeşitlerinin özellikleri ve protein değerleri nedir tüm detayları ile derledik.
Yüz yüze eğitim başladı; şimdi anne-babalar en çok çocuklarının beslenme çantasını düşünüyor. Yeterli ve dengeli beslenme, onların eğitime odaklanmaları için ihtiyaç duydukları enerjiyi de sağlar. Bunun için kantindeki hazır gıdalar ve fast food ürünler yerine, çantalarındaki sağlıklı alternatifleri seçmeleri lazım. O alternatifler neler olabilir?
#Fast FoodÖnce kısa bir “yeni yıl kutlaması” yapalım ve yazımıza “2017’de hepimize, herkese daha çok huzur ve sağlık” dileği ile başlayalım. Bugün sayfamızın üç misafiri var. Yaşasın Hayat beslenme uzmanları Nilüfer Bayram, Müge Başer Bozok ve Gözde Ateş. Bu ekip size yeni yıl için özel bir yılbaşı ve “ertesi gün” menüsü hazırladı. Ben pek beğendim. Umarım siz de beğenirsiniz.
#Osman MüftüoğluGıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, süt ürünleri, et ve et ürünleri, bal ve takviye edici gıda üretimi yapan 25 işletmenin 32 parti ürününde taklit ve tağşiş yaptığını açıkladı. Süt ürünleri üretimi yapan 14 gıda işletmesinin 19 parti, et ve et ürünleri üretiminde 5 gıda firmasının 7 parti, balda 4 gıda işletmesinin 4 parti ve takviye edici gıda üretimi gerçekleştiren 2 firmanın 2 parti ürününde taklit ve tağşiş yapıldığı tespit edildi.
Şubatta yoğurt tebliğini değiştiren Tarım Bakanlığı, gelen itirazlar üzerine ‘geleneksel Türk yoğurduğu’ için patent çalışmalarına başladı. ASÜD Başkanı Ali Ülker, daha önceki tebliğde belirtilen limitlerde üretilen bir yoğurdun bir yerden başka bir yere taşınamayacağını belirterek, “Öyle yoğurt olmaz olsa olsa ayran olur” dedi.
Birleşmiş Milletler (BM) bünyesindeki Kodeks Alimentarius'a uyum için bu yıl Şubat ayında yoğurt tebliğini değiştiren Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, sektörden ve tüketicilerden gelen itirazlar üzerine, şimdi, “Geleneksel Türk Yoğurdu”nun karakteristik özelliklerini belirleyip, patentini almak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.