Güncelleme Tarihi:
Malzemeler
-Tavuk göğüs eti
-Mantar
-200 g light kaşar
-500 g süzme yoğurt
-3 yumurta
-1 adet soğan
-2-3 diş sarımsak
-1 yemek kaşığı zeytinyağı
-Himalaya tuzu
Yapılışı
-Soğan, sarımsak ve mantarı piyaz doğrayın.
-Soğanları ve sarımsakları bir tavada az bir kaynar su ilave ederek pişirin.
-Mantarları ve bir miktar daha sıcak suyu ekleyip pişirmeye devam edin.
-Tavuk göğüs etini mutfak robotundan geçirip kıyma haline getirin.
-Tavuk Kıymasını ekleyin ve 20 dakika kadar soteleyin.
-Suyunu çeker ise sıcak su ilave edin.
-Ateşten alın ve zeytin yağı ile tuzunu ekleyin.
-Fırın tepsisini veya cam tepsiyi bir miktar yağ sürün.
-Süzme yoğurt ve yumurtayı çırpın.
-Lazanya, karışım, kıyma harcı ve üzerine peynir rendesi sırası ile işlemi tekrar edin.
-En üstüne yumurta ve süt karışımı yaparak sürün.
-160 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
1 servis için
Enerji : 368, 8 kcal
Protein : 37, 1 gram
Karbonhidrat : 16, 5 gram