Peynir Çeşitleri Ve İsimleri Nelerdir? Peynir Çeşitlerinin Özellikleri Ve Protein Değerleri

Güncelleme Tarihi:

Peynir Çeşitleri Ve İsimleri Nelerdir Peynir Çeşitlerinin Özellikleri Ve Protein Değerleri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2022 14:35

Kahvaltıların vazgeçilmezi olan en önemli ürünlerin başında peynir yer almaktadır. Ayrıca peynirin oldukça çok sayıda türü bulunmaktadır. Her çeşidi ayrı bir özelliğe sahip olan peynirin protein değerleri de oldukça önemlidir. Peynir çeşitleri ve isimleri nelerdir? Peynir çeşitlerinin özellikleri ve protein değerleri nedir tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Peynir çeşitleri genel olarak kahvaltılarda tüketilmektedir. Peynirin her çeşidinde ayrı bir güzellik ve protein değeri bulunmaktadır. Hatta bu lezzetli ürün günün her öğününde tüketilmeye son derece uygundur. Yani her insanın zevkine uygun olacak bir peynir çeşidi bulmak mümkün görülmektedir. 

Peynir Çeşitleri ve İsimleri Nelerdir? Peynir Çeşitlerinin Özellikleri ve Protein Değerleri 

Peynir, lezzetli olmasının yanında sahip olduğu vitaminler ile mutlaka tüketilmesi gereken ürünlerden birisidir. Bundan dolayı çocuklara küçük yaşlardan itibaren peynir yeme alışkanlığı kazandırmak çok önemlidir. 

Süzme Peynir 

En lezzetli peynir çeşitlerinden birisi süzme peynir olarak bilinmektedir. Süzme peynirin hem görünüşü hem de tadı oldukça iştah açıcıdır. İnek sütünden elde edilen bu ürün kendi içerisinde de farklı türlere ayrılmaktadır. 

Haberin Devamı

Süzme peynirin protein değeri ise 100 gramda 11 g kadardır. 

Keçi Peyniri 

Keçi sütünden elde edilen bu peynir çeşidi oldukça faydalıdır. Özellikle mide asitlerini dengeleyerek bağırsakları korumaktadır. Bunun yanında cilt hastalıkları, astım, hazım sorunları ve varis içinde keçi peyniri yararlı olmaktadır. 

Keçi peynirinin 100 gramında 22 g protein bulunmaktadır.

 Gravyer Peyniri 

İsviçre kökenli olan bu peynir muhteşem bir lezzete sahiptir. Kolay eriyen yapısı ile tostlar içinde sıkça tercih edilmektedir. Özellikle kalsiyum açısından zengin bir ürün olduğu dikkat çekmektedir. Kas ve eklem rahatsızlıkları için faydalı bir üründür. 

100 gramlık bir Gravyer peyniri 30 g protein içermektedir. 

Çedar Peyniri 

Sarı renkte olan bu peynir çeşidinin tadı biraz ekşi olarak bilinmektedir. Yağlı ve sert olduğu için herkesin damak zevkine hitap etmeyebilir. Bunun yanında hamburger ve pizzalarda kullanmak için uygun bir üründür. 

Çedar peynirinin 100 gramında 25 gram kadar protein yer almaktadır. 

Beyaz Peynir 

En çok sevilen peynir türleri arasında beyaz peyniri söylemek yanlış olmaz. Çünkü neredeyse her kahvaltıda beyaz peyniri görmek mümkündür. Enerji değeri yüksek ve kalsiyum açısından zengindir. Kemik ve diş sağlığı için değerli bir peynir çeşidi olduğu görülmektedir. 

Haberin Devamı

Beyaz peynirin 100 gramına baktığımız zaman 16 g protein bulunmaktadır. 

Kaşar Peyniri 

İnek, koyun veya keçi sütünden elde edilebilen kaşar peyniri her yaştan insan tarafından sevilmektedir. Bu nedenle herkesin evinde bu peynir türüne rastlamak mümkündür. 

Kaşar peynirinin 100 gramında 26 g protein yer almaktadır. 

Tulum Peyniri 

Özellikle sıcak ekmek arasında zevkle yenen bu peynir son derece lezzetlidir. Hatta peynir sevmeyen kişiler bile tulum peynirinin tadını merak etmektedirler. Sevilen ve ilgi gören bu peynir tadıyla çok kişiyi kendine hayran bırakmaktadır. 

100 gramlık bir tulum peyniri yaklaşık 20 g civarında protein barındırmaktadır. 

 Sepet Peyniri 

Haberin Devamı

 Son yıllarda daha çok ilgi görmeye başlayan bu peynir lezzetli peynir ürünleri arasında bulunmaktadır. Bu lezzetli peynir genellikle inek sütünden imal edilmektedir. Dokusu ve tadı ile adından söz ettiren bir peynir türü olduğu görülmektedir. 

 100 gram olan bir sepet peyniri 27 g civarında proteine sahiptir. 

 Çökelek 

 Tam anlamıyla yöresel bir lezzet olan çökelek Mersin, Hatay ve bazı Karadeniz şehirlerinde oldukça meşhurdur. Yağı alınmış olan ayranın ısıtılmasıyla ortaya çıkan yoğurt parçalarından meydana gelmektedir.

 Çökelek peynirinin protein değeri ise 100 gramda 11 gram şeklindedir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!