Birçok yemeğin, tatlının kardeşidir kaymak. Onun için sofraların tamamlayıcısı da diyebiliriz. Marketlerde satılan kaymakları tüketirken kafanızdaki soru işaretleri bitmek bilmiyorsa, siz de evinizde kendi kaymağınızı kolayca yapmak istiyorsanız, “Kaymak nasıl yapılır?” sorusunun cevabı evde süt kaymağı yapmak isteyenler için bütün detaylarıyla burada…
#Kaymak Nasıl YapılırMasterChef lor dolması tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Lor dolması Bayburt ili ile özdeşleşen, yöre halkı tarafından uzun yıllardır yapılan ve severek tüketilen bir yemektir. Bayburt Lor dolması malzemeleri arasında lor peyniri ve yabani pazı (evelik) bulunur. Peki, lor dolması nasıl yapılır? İşte Bayburt lor dolması tarifi ve yapılışı...
#Lor DolmasıBayram sofralarının vazgeçilmezi baklavanın daha hafif ve pratik tarifini denemeye ne dersiniz? Gelinim Mutfakta yufka tatlısı özel davetlerinizde favoriniz olacak. Sosu ve kaymaklı iç harcı ile fındıklı yufka tatlısı nasıl yapılır merak ediyorsanız, işte Gelinim Mutfakta fındıklı yufka tatlısı tarifi, malzemeleri ve yapılışı...
#Gelinim Mutfakta Fındıklı Yufka TatlısıBoşnak turşusu olarak da bilinen soka tarifi, farklı malzemeleri ve yapım aşamalarıyla dikkat çekiyor. Sütle ve kaymakla hazırlanan soka, "Akça katık", "katık" ve "Hatça katığı" olarak da biliniyor. Soka turşusunu akşam yemeklerinde meze olarak kullanabileceğiniz gibi, kahvaltılarınızda da yer verebilirsiniz. Peki, soka Boşnak turşusu nasıl yapılır? İşte soka tarifi detayları...
#Soka TarifiMis kokulu tereyağı, kahvaltı sofralarında sıcak ekmekle ayrı, yemeklerle de ayrı güzel. Ayrıca sağlık için oldukça yararlı. Ancak doğal ve katkısız olmalı. Bunun için tereyağınızı evde kolayca yapabilirsiniz. Peki tereyağı nasıl yapılır? Tüm detayları sizler için derledik.
#Evde Tereyağı Nasıl YapılırŞehirler markalaşıyor. İstanbul, Ankara, İzmir zaten uzun zamandır marka şehir. Şimdilerde Gaziantep, Hatay, Antalya, Eskişehir, Kastamonu, Kars, Afyon gibi illere Bodrum, Urla, Bozcaada, Gökçeada, Çeşme, Ayvalık, Ürgüp, Fethiye, Safranbolu gibi ilçeler de eklendi. İsimlerini yerel lezzetleriyle, ünlenen restoranları ve yiyecekleriyle duyurdular.
#BursaKaymak, özellikle hafta sonu kahvaltılarının olmazsa olmazıdır. Hele ki bal ile birleşince ortaya enfes bir tat çıkar. Eğer gönül rahatlığıyla bu lezzetin tadına varmak istiyorsanız, evde kendi kaymağınızı kolayca yapabilirsiniz. İşte adım adım kaymak tarifi…
#Evde Kaymak YapımıManda sütünün, oğlunun bronşit hastalığına iyi geleceği tavsiyesi üzerine 9 yıl önce bir manda ile yetiştiriciliğe başlayan Aysun Subaşı, Silivri’nin Büyükkılıçlı köyünde kurduğu manda çiftliğinde ürettiği yöresel ürünlerle tüm kadınlara ilham veren bir girişimcilik örneği sergiliyor.
#Manda SütüÖnümdeki koltukta Norveç Prensi ve Oslo Belediye Başkanı oturuyor. Her yer iş dünyası ve sivil toplum liderleriyle dolu. Nobel Barış Ödülü’nün verildiği bu salonda, birazdan Hamdi Ulukaya’ya (47) Barış İçin İş ödülü verilecek. Şirketini, fabrikalarını mültecilere açan, tek başına ırkçılara, ölüm tehditlerine kafa tutan, şimdi de iş alanında devrim çağrısı yapan bu Erzincanlı öncüyle Oslo’da buluştuk.
#Hamdi UlukayaZaman zaman ismi yörelere göre değişiklik gösterse de lezzeti hep muhteşem. Kaymak kavurması, süt katığı ya da tartı diye de adlandırılan dartıdan bahsediyoruz. Özellikle Batı Karadeniz’de ve Ege köylerinde karşımıza çıkan bu kışlık lezzet, sütün lezzetini ve besleyiciliğini koruyup uzun süre saklamak için en doğru yollardan biri. Peki dartı nasıl yapılır? Dartı yaparken nelere dikkat edilmelidir? İşte tüm merak ettikleriniz…
#Dartı NedirYıllar önce Norveç’e okumaya gittiğimde bana en büyük kültür şoklarından birini kış günü yenen dondurmalar yaşatmıştı. Neredeyse her yemek üstüne, özellikle de soğuk kış akşamlarında sıcak bir elmalı turta ya da dağ meyveleri üzerinde dondurma ikram edilirdi. Bu muhteşem ikiliye bir büyük kupa kaynama kahve de eşlik ederdi.
#DONDURMAYıllar önce Norveç’e okumaya gittiğimde bana en büyük kültür şoklarından birini kış günü yenen dondurmalar yaşatmıştı. Neredeyse her yemek üstüne, özellikle de soğuk kış akşamlarında sıcak bir elmalı turta ya da dağ meyveleri üzerinde dondurma ikram edilirdi. Bu muhteşem ikiliye bir büyük kupa kaynama kahve de eşlik ederdi.
#Müge Akgünİstanbul, manda sütünde işletme büyüklüğü ve üretim bakımından birinci sırada yer alıyor. İstanbul Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği ofisinin de bulunduğu Çatalca ilçesindeki Nakkaş köyü, süt mandacılığının önemli bir üretim merkezi konumunda.
#İstanbul Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği Başkanı Sezai Ural