Avustralya'da yaşamak isteyen kişilerin Avusturalya oturma vizesi alması gerekmektedir. Oturma izni aldıktan sonra gerekli şartların sağlanması halinde kalıcı oturum izni başvurusu yapılabilir. Avusturalya oturum izni için ilk olarak oturum iznin nedeni kanıtlanmalıdır. Ayrıca ülkenin resmi dilini iyi bilmek de vizeyi alabilmenin şartlarından birisidir. Avustralya oturma izni nasıl alınır? Şartları nelerdir? Oturma izni başvurusu nasıl yapılır ayrıntıları ile derledik.
İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılması sonrası tanınan bir yıllık geçiş sürecinin sona ermesiyle birlikte Türkiye vatandaşları için ülkede şirket kurarak oturum izni alma imkanı ortadan kalktı. Fakat buna olanak sağlayan Ankara Anlaşması, diğer AB ülkeleri için geçerli olmaya devam ediyor.
#SeyahatYabancı uyruklu göçmenler Hollanda'da belli başlı bazı kriterleri tamamlayarak vatandaşlık alma hakkına sahip olabilmektedir. Bu konuda Türkiye üzerinden de pek çok vatandaş bu konu hakkında bilgi almaya çalışıyor. Peki, Hollanda vatandaşlığı nasıl alınır? Hollanda vatandaşlık başvurusu, şartları ve gerekli belgeler hakkında bilinmesi gerekenler.
#Hollanda Vatandaşlığı Nasıl Alınır?Almanya'da yaşamak ve burada çalışmak için oturma hakkı alınması gerekmektedir. Özellikle bu durumun süresiz şekilde elde edilmesi önemlidir. O yüzden pek çok kişi bu konuda araştırma yapmakta ve internet üzerinden bilgi almaya çalışmaktadır. Peki, Almanya'da süresiz oturum şartları nelerdir? Almanya'da oturum şartları nasıl yapılır? İşte bu konu hakkında bilinmesi gerekenler.
#Almanya'da Süresiz Oturum Şartları Nelerdir?Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD), salı günü yayımladığı rapor kapsamında 100 ülkenin vatandaşlık ve süresiz oturum programlarını inceledi ve yatırım karşılığı vatandaşlık ya da süresiz oturum veren ülkeler listesini açıkladı.
#Üniversiteİngiltere’nin Ankara Anlaşması kapsamında Türk vatandaşlarının süresiz oturum izni koşullarını bir gecede değiştirmesine karşın ülkede yaşayan Türkler, İngiltere İçişleri Bakanlığı’na ikinci ve son kez ihtarname gönderdi. Bir sonraki adım ise bakanlığı dava etmek olacak.
#Ankara Anlaşmasıİngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Chilcott, Türkiye vatandaşlarının Ankara Anlaşması kapsamında İngiltere’de süresiz oturma hakkının kaldırılmasıyla ilgili “Birincisi; bu karar 16 Mart’ta yürürlüğe girdi ve bu tarihten önce başvuranları etkilemeyecektir. İkincisi; bu kararın, Birleşik Krallık’ın AB’den çıkışı ile yani Brexit ile ilgisi yoktur” dedi.
#İngiltereBir boyacı sandığı ve 500 sterlin sermaye ile İngiltere’ye giden Metin Kalkan (34), kazandığı vize zaferini Hürriyet’e anlattı. İngiltere ile 1973 yılında imzalanan Ankara Antlaşması çerçevesinde verdiği hukuk mücadelesini kazanan Kalkan, “İngiliz mahkemesinin bu kararı emsal niteliğinde” diyor.
Hollanda’da Rotterdam mahkemesinin, yürürlükteki uyum yasasının, Türkiye ile AB arasında imzalanan Ortaklık Hukuku Hükümlerine aykırı olduğu gerekçesiyle Türklere uygulanamayacağını öne süren iki Türkü haklı bulmasından sonra, bu kararın emsal teşkil edebileceği bildirildi.
Avrupa Adalet Divanı, Almanya'da “Mini job” olarak bilinen işlerde çalışan Türk vatandaşlarının ikamet etme izinlerinin uzatılması gerektiğine karar verdi. Hava Genç'in davasını ele alan mahkeme "Haftada 5.5 saat çalışan ve ayda 175 Euro'nun üzerinde kazanana ikamet ve çalışma izni verilmeli" dedi.
Hollanda yargısının ardından Avrupa Adalet Divanı da, oturum harçlarına yapılan yüksek zamların Türk vatandaşlarına uygulanamayacağı yönünde karar verdi. Adalet Divanı, kararında, "Türkler'den, AB vatandaşlarınadn talep edilen 41'luk harç bedelinden daha yüksek harç alamazsınız" dedi.
Hamburg'da yaşayan ve 19 yıldır karada süresiz oturum almak için mücadele veren gemici Mehmet Şükür (53) için Türk doktor Oktay Yağdıran'ın yazdığı raporu yabancılar dairesi “Raporu yazan doktorun da hasta gibi aynı ülkeden olmasını sakıncalı görüyorum” diye yorumlayarak, incelenmesi için Hamburg Sağlık Dairesi'ne gönderdi.
Hollanda’da aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) öncülüğünde kurulan sağ koalisyon hükümetinin programı, hukuk devleti ilkelerine aykırı bulundu. Hollanda Barosu’nun talebi üzerine oluşturulan ve hükümetin programını hukuki açıdan inceleyen bağımsız bir komisyon, özellikle mülteci politikaları başta olmak üzere en az 9 açıdan programı hukuk devleti ilkelerine aykırı bulduğunu bildirdi. Hollanda Barolar Birliği’nden komisyonun raporuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
#Hollanda