Almanya’ya vizesiz giriş

Güncelleme Tarihi:

Almanya’ya vizesiz giriş
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2011 14:05

Almanya’da Münih İdari Mahkemesi’nin Türkler turist olarak vizesiz Almanya’ya girebilir ve oturma izni olmadan 3 ay kalabilir kararı etkisini gösterdi. Vize almadan Almanya’ya giriş yaptığı için tutuklanan Türk kadını serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

ALMANYA’DA Münih İdari Mahkemesi’nin Türkler, özellikle de turistik amaçla vizesiz Almanya’ya giriş yapabilir ve oturma izni olmadan 3 ay burada kalabilir kararı etkisini gösterdi. Karardan sonra karayoluyla vizesiz Almanya’ya giriş yapan bir Türk kadını tutuklanarak, cezaevine konuldu. Ancak Münihli avukat Gönül Kurt, Münih İdari Mahkemesi’nin kararına dayanarak, Türk kadınının serbest bırakılmasını sağladı. Türk kadının böylece Almanya’ya vizesiz giriş yapması mahkeme tarafından kabul edildi. Bir hafta Aichach cezaevinde kalan 6 aylık hamile Türk kadını, Duisburg’taki kocasının yanına gitti.

VİZE YOK
Münihli avukat Gönül Kurt, davayla ilgili gelişmeleri şöyle anlattı: „Kadın müvekkilim kocasıyla birlikte Münih İdari mahkemesinin kararından iki gün sonra Slovenya ve Avusturya üzerinden Almanya’ya giriş yapıyor. Bad Reichenhall sınır kapısı bölgesinde polis kontrolüne takılıyorlar. Kocasının Almanya’da süresiz oturum izni var. Ancak kadın müvekkilimin turist vizesi olmadığını gören polis, ikisini de karakola götürüp sorguya çekiyor ve savcı haklarında tutuklama kararı veriyor. Müvekkilimin kocası ifadesinde medyadan takip ettiğine göre Türklerin turist vizesinden muaf olduğunu söylüyor. Müvekkilim ise kocasını ziyaret için geldiğini anlatıyor. Sabahleyin kocasını şartlı serbest bırakıyorlar. Ancak kadını sınırdışı etmek için cezaevine koyuyorlar. Davaya bakan Traunstein Sulh Mahkemesi yargıcına Münih İdari Mahkemesi’nin, Avrupa Adalet Divanı’nın Soysal kararını ve Hannover Sulh Mahkemesinin kararlarını sundum. Yargıç bana ne Soysal kararı ne Münih İdari Mahkemesi’nin kararını hiç duymadığını söyledi. O nedenle karar veremeyip Bölgesel Mahkemeye sevketti. Yargıcın Münih İdari Mahkemesi ve Soysal Kararını bilmemesi nedeniyle müvekkilim cezaevinde kaldı. Bölgesel Mahkeme dava gelir gelmez, beni telefonla arayıp ‚müvekkilinizi derhal gelip alın, şehir idaresi sınırdışı talebini geri çekti’ dedi. Böylece müvekkilim serbest bırakıldı ve Duisburg’taki kocasının yanına gitti.“

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!