Bu ülkelerden vatandaşlık ya da süresiz oturum izni alabilirsiniz

Güncelleme Tarihi:

Bu ülkelerden vatandaşlık ya da süresiz oturum izni alabilirsiniz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2018 11:57

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD), salı günü yayımladığı rapor kapsamında 100 ülkenin vatandaşlık ve süresiz oturum programlarını inceledi ve yatırım karşılığı vatandaşlık ya da süresiz oturum veren ülkeler listesini açıkladı.

Haberin Devamı

OECD; 21 ülkenin, yurt dışındaki finansal varlıklardan gelen gelir üzerinden az vergi aldıkları ve hak tanıdıkları kişilere bu ülkelerde belirli bir süre yaşama zorunluluğu getirmedikleri için seçildiklerini açıkladı. Özellikle Avrupa Birliği üyesi olması nedeniyle 2014’ten beri 700’den fazla kişi yatırım yoluyla Malta vatandaşlığı aldığı belirtildi.

Transparency International (Uluslararası Şeffaflık Derneği) ve Global Witness (Küresel Tanık) adlı sivil toplum kuruluşları, geçen hafta yayımladıkları ortak raporda, AB’de son 10 yılda 100 bin kişiye süresiz oturum, 6 bin kişiye de vatandaşlık verildiğini yazdı.

OECD’ye göre vatandaşlık veya süresiz oturum satan o ülkeler

 
Antigua ve BarbudaGrenadaKatar
BahamalarMalezyaSaint Kitts ve Nevis
BahreynMaltaSaint Lucia
BarbadosMauritiusSeyşeller
KolombiyaMonacoTurks ve Caicos Adaları
KıbrısMontserratBirleşik Arap Emirlikleri
DominikaPanamaVanuatu

Küresel oturum ve vatandaşlık konusunda lider markalardan International Residency Citizenship‘in CEO’su Tolga Habalı‘nın konu hakkında yaptığı açıklamaya göre, “OECD tarafından hazırlanan bu rapor, ikinci oturum ya da vatandaşlık hakkını, vergiye tabi varlıklarını saklamak isteyenlere bir uyarı niteliğindedir. Özellikle 2017’de yürürlüğe giren OECD otomatik bilgi değişimi, üye ülke vatandaşlarının vergisel yulumluluklerinde kaçakları önlemeye yönelik raporlama siste midir ve ikinci vatandaşlık ya da oturum bu raporlamaların dışında kalmak amacıyla kullanılabilir. OECD’nin bu açıklaması konuya dikkat çekmektedir.

Haberin Devamı

Ikinci vatandaşlık ya da oturum birçok nedenle düşünülebilir; kanuni çerçevede vergisel planlama da bunun bir parçası olabilir. Ancak bu vergisel yukumluklerden kaçma, saklanma amacı olarak kullanılmamalıdır. Hayat tarzı değişikliği, vizesiz seyahat olanakları, çocukların eğitimi ve geleceği, güvenlik endişeleri, alternatif yaşam alanlanlari yaratılması, diğer bir değişle B Planı oluşturulması, uluslararası iş imkanlarına erişim ikinci bir vatandaşlık ya da oturum planlamasında öncelikli olarak düşünülmesi gereken unsurlardır.”

Yurtdışında yatırım yoluyla oturum ve vatandaşlık programlarıyla ilgili doğru bilgi edinmek istiyorsanız Dünya çapında faaliyet gösteren International Residency Citizenship programı ile iletişime geçebilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!