Bir ürün ya da hizmeti tanıtmak, bir proje ile ilgili detaylı bilgiler vermek amacıyla yapılan konuşmalara sunum denir. Sunumun istenilen etkiyi uyandırması için belli başlı kurallara riayet edilmesi gerekir. Bu kuralların başında sunumun çok kısa ya da uzun olmaması gelir. Sunum hazırlarken ve yapılırken dikkat edilmesi gerekenleri derledik.
#SunumBaklava, cacık ve Türk kahvesinin ardından, Türkiye-Yunanistan arasında şimdi de ‘kokoreç’ tartışması alevlendi. Dünya mutfağı konusunda önemli bir otorite konumundaki ‘Taste Atlas’ (Lezzet Atlası), yaptığı ankette ‘En İyi Sakatat Yemekleri’ listesinde Yunan lezzeti “kokoretsi”yi ilk sıraya koydu. Türkiye’den “kokoreç” ise aynı listede 4. sırada yer aldı. Bunun üzerine sosyal medyada “Kokoreç Türk’tür” tartışması başladı. İşin doğrusunu uzmanlara sorduk. İşte yorumları...
#KokoreçMasterChef ile birlikte bazı mutfak terimleri de izleyici tarafından en az yemekler kadar ilgi görüyor. Bunlardan biri programda geçen fine burnaz (fine brunoise) kesim oldu. Fine burnaz aslında çoğumuzun kullandığı bir tür kesim tekniği. Peki, Fine burnaz (Fine brunoise) nedir, ne demek? Fine burnaz kesim nasıl yapılır? İşte, fine burnaz kesim tekniği detayları...
#Fine BurnazSupla yemek sofralarında tabakların altına koyulan ve görsel oluşturan bir üründür. Suplanın görselden başka herhangi bir amacı ya da özelliği bulunmaz. Güzel ve özenli bir sofra görüntüsü yaratmak için davet sofralarında supla tercih edilir. Suplanın nasıl örüldüğü ve neyden yapılarak nasıl kullanıldığı ile ilgili tüm detayları derledik.
#AraştırmaAynı zamanda takifugu balığı olarak da bilinen fugu balığı, en ilginç balık türleri içerisinde yer almaktadır. Peki fugu balığı nedir, özellikleri nelerdir ve yenir mi? Fugu balığı türleri ve nerede yaşar detayları ile derledik.
Seminer iş ve öğrenim hayatında sıklıkla karşılaşılan bir kavramdır. Günün her anında karşımıza çıkabilen bir kavram olan seminer kısaca, oldukça önemli bilgiler içeren tartışma olarak adlandırılabilir. Peki seminer nedir ve nasıl yapılır? Seminer hazırlama ve örnekleri nasıl olmalıdır? Seminer konusunda aranan bütün bilgileri sizler için derledik.
#Seminer Nedir?Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, "Bir sonraki büyük deprem, yani 7'nin üzerindeki bir deprem maalesef Marmara Denizi içinde olacak. Bununla ilgili hiç kimsenin şüphesi yok" dedi.
#İstanbulHamamönü’ndeki tarihi dokuyu yeniden canlandırarak, Ulucanlar Cezaevi Müzesi ve diğer müzelerle ilçeye yeni değerler kazandırdıklarını belirten Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “Altındağ’da fiziki değişimle birlikte bir zihniyet değişimi düşünüyoruz. Şehir bir okul olmalı, insanı yetiştirmeli. İnsanlar sokakta yürürken bir şeyler öğrenmeli bunu amaçlıyoruz” dedi.
#Altındağ Belediyesi"Çek bir Adana kebap" demek artık kolay değil. Çünkü Türkiye’nin neresinde olursa olsun, tescilsiz Adana kebabı yapmak ve satmak artık yasak. Kebapçılar ve lokantacılar, Adana kebap satacaklarsa Adana Ticaret Odası’na başvurmak zorundalar. Önce belirlenen kriterlerde kebabı yapmayı taahhüt edecek, sözleşme imzalayacak ve odanın vereceği sertifikaya sahip olacaklar.
Filetosu, antrikotu derken, bir dana, adını ilk kez duyduğumuz, ama şu ya da bu şekilde tadını aldığımız onlarca parçadan oluşuyor. Kurban bayramı münasebetiyle bu parçalar dananın neresinde, adı ne, gramajı kaç, hangi yemekte kullanılıyor gibi soruların cevabını aradık.