Yeterli miktarda su tüketmenin insan vücuduna pek çok faydası olduğunu bilmeyen yok. Peki gereğinden fazla su içmenin zararlı olabileceğini biliyor musunuz? 58 yaşındaki ABD’li yıldız oyuncu Brooke Shields, geçtiğimiz günlerde, çok fazla su içtiği için nöbet geçirdiğini açıkladı. “Bir anda ağzım köpürmeye başladı, gözlerim karardı” diyen ünlü oyuncu artık sıvı tüketmekten korktuğunu söyledi. Peki nasıl oluyor da fazla su tüketmek nöbet geçirmeye neden oluyor? Günde kaç litreden fazla su zararlı? İdeal su tüketimi kaç litre olmalı? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkSporun önemli bir kısmını beslenme oluşturuyor. Antrenman sırasında verimi ve dayanıklılığı arttırmada en önemli etkenlerden biri de beslenme. Düzenli ve sağlıklı beslenildiğinde verimli bir antrenman ve sağlıklı bir vücut kaçınılmaz. Peki, sporcular beslenmelerinde nelere dikkat etmeli? Beslenme ve Diyet Uzmanı Buket Adanç, konuyla ilgili merak edilenleri yanıtladı.
#BeslenmeYaklaşan ramazan ayı ile birlikte vücudun su ihtiyacının karşılanması daha fazla önem kazanıyor. Susuzluk durumunda ortaya çıkabilecek birçok sağlık sorununun önüne geçebilmek için ramazan ayı boyunca iftarla başlayıp sahur bitimine kadar geçen sürede en az 2,5 litre su içilmesi öneriliyor. Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uzman Diyetisyen Özlem Tay, sağlıklı bir ramazan ayı için su tüketiminin önemi hakkında bilgi verdi.
#Az Su İçmenin Zararlarıİçinde bulunduğumuz bu sıcak günlerde vücudun terle attığı suyu ve mineralleri yerine koymak çok önemli. Ancak bazı durumlarda su içmek terli olmadığı gibi fazla su tüketimi ölümcül durumları beraberinde de getirebiliyor.
#DehidrasyonYıllardır uzmanlar hep meyve ve sebzenin önemli olduğunu, her öğünümüzde tabağın yarısının rengarenk sebzelerle doldurmamız gerektiğini söylüyor ancak çoğu insan bu hedeflere yaklaşamıyor. Yirmi yıldır dünyanın dört bir yanında uzun yaşayan insanların beslenme ve yaşam tarzı alışkanlıklarını inceleyen bir ‘Mavi Bölge’ uzmanı, daha uzun ve sağlıklı bir yaşam için protein açısından zengin iki besine öncelik verilmesi gerektiğini söylüyor.
#KurubaklagilBağışıklık sistemi vücudumuzu hastalık yapıcı dış etmenlere karşı koruyan önemli bir savunma yapısına sahip. Doğduğumuz andan itibaren maruz kaldığımız çevreye bağlı olarak dinamik bir şekilde gelişen ve değişen bu sistem yüzlerce farklı hücre tipinden ve bu hücrelerden salgılanan maddelerden oluşan bir ağ ile bizleri hastalıklara karşı korumayı hedefler. Bu karmaşık sistemin düzenlenmesi ve etkin bir şekilde çalışabilmesi tükettiğimiz besinler ve genel beslenme durumumuz ile çok yakından ilişkili.
#Konuk YazarTüketici elektroniği fuarlarından IFA Berlin, dün kapılarını basın mensuplarına özel olarak açtı. Çok sayıda küresel markanın katıldığı fuara bu yıl sürdürülebilirlik, yapay zekâ ve akıllı ev teknolojilerinin damgasını vurması bekleniyor. Önümüzdeki yıllarda evlere girecek pek çok akıllı teknolojinin sergileneceği fuarı Hürriyet de yakından takip edecek. İşte teknoloji dünyasının buluştuğu fuardan ilk izlenimler...
#ArçelikYazın en sıcak günlerini yaşıyoruz ve serin kalmanın yollarını arıyoruz. Uzmanlar özellikle öğlen saatlerinde evde kalınması konusunda uyarılarını yinelerken, klima ile serinlemeyi tercih etmeyenlerin işi daha da zorlaşıyor. Klimasız da serinlemenin mümkün olduğunu söyleyen uzmanlar, 12 maddede evde serin kalmanın yöntemlerini sıraladı....
#Sıcak HavaYazın en sıcak günlerinden geçiyoruz. Uzmanlar özellikle öğlen saatlerinde evde kalınması konusunda uyarılarını yinelerken, klima ile serinlemeyi tercih etmeyenlerin işi daha da zorlaşıyor. Klimasız da serinlemenin mümkün olduğunu söyleyen uzmanlar, 12 maddede evde serin kalmanın yöntemlerini sıraladı....
#Sıcak HavaSon yıllarda bitkisel ve glutensiz beslenmeye ilginin artmasıyla protein ve lif bakımından zengin olan bakliyat unlarına talep de arttı. Nohut, mercimek, fasulye, bezelye gibi baklagillerden üretilen unlar gerçekten geleneksel unun yerini alabilir mi? Bu unlar ne kadar sağlıklı? Bu bakliyatlar una dönüşürken nasıl bir işlemden geçiyor? Uzmanlarla konuştuk...
#SağlıkSon yıllarda bitkisel ve glutensiz beslenmeye ilginin artmasıyla protein ve lif bakımından zengin olan bakliyat unlarına talep de arttı. Nohut, mercimek, fasulye, bezelye gibi baklagillerden üretilen unlar gerçekten geleneksel unun yerini alabilir mi? Bu unlar ne kadar sağlıklı? Bu bakliyatlar una dönüşürken nasıl bir işlemden geçiyor? Uzmanlarla konuştuk...
#SağlıkSilivri Doğalgaz Depolama Tesisi’nin kapasite artış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Amacımız ülkemizi en kısa sürede doğalgaz referans fiyatının oluştuğu küresel bir merkez haline getirmek. Değerli dostum Sayın Putin’le önemli görüşmelerimiz oldu. Adımlarımızı atıyoruz” dedi.
#SilivriYıllardır su ile ilgili kafalarımız karışık çünkü sağlığımız için en iyi su sıcaklığının ne olması gerektiği konusunda her kafadan bir ses çıkıyor. Kalkar kalkmaz ılık su için diyen var, soğuk su yağları parçalıyor metabolizmayı hızlandırıyor diyen var, sıcak su yağları yakar diyen var. Peki hangisi daha faydalı? Sıcak su mu soğuk su mu içelim? Yoksa suyun sıcaklığının hiçbir önemi yok mu? Tüm bu söylenenlerin bilimsel dayanağı var mı?
#SağlıkOcaktaki yanma kaybını en aza indirmek için proje geliştiren Can Metal, BEBKA desteğinden faydalanarak, enerji verimliliği sağladı. Bu sayede rekabet avantajını artıran şirket, yıllar içerisinde büyümesini sürdürdü. Proje öncesinde tamamen iç piyasaya çalışan Can Metal, bu yıl ihracat hedefini toplam cirosunun yüzde 40’ı olarak belirledi. İstihdam oranını da o günden bu yana 6 kat arttırdı. Ürün çeşitliliğine yönelmeyi istediklerini açıklayan Can Metal Genel Müdürü Ümit Semerci, “İhracata daha fazla ağırlık vererek, yeni ürün ve pazarlarla büyümeyi planlıyoruz” diye konuştu.
#Bursa