Alara Urunga, bakteriler üzerine çalışmaları ve müziğe olan yeteneğiyle Oxford’a kabul edildi. 4 yıl biyokimya eğitimi alacak olan Alara, 64 bin sterlinlik Reach Oxford Scholarship bursuna da hak kazandı. Lisedeyken kuantum bilgisayarları ve kodlama üzerine çalışmalar yapan 18 yaşındaki Sıla Nur Yorulmaz ise Harvard Üniversitesi’ne kabul edildi. Sıla Nur, yıllık 91 bin 500 dolar eğitim desteği alacak.
#Alara UrungaMilli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci “Yeni müfredat beceri örgüsü temelli olacak. Ne bilimden vazgeçeriz ne milli manevi değerlerimizden. Bu ikisi beraber işleyecek. Yeni müfredatta da bunu göreceğiz” dedi. Bakan Yardımcısı Yelkenci yaz tatillerinin kısalması, okulların açık olduğu gün sayısının artırılması ile ilgili çıkan haberlere de “O konuyla ilgili verilmiş bir karar yok, mevcut durum devam ediyor. Konuşulanlar spekülasyon” ifadelerini kullandı.
#Milli Eğitim Bakanlığı Bakan YardımcısıTürkan Sabancı Görme Engelliler Okulu’ndan dört öğrenci, Türkiye’nin ilk görme engelli robotik takımını kurdu. En prestijli robot yarışması olan First Lego League Challenge’da 285 puan toplayarak iyi bir derece elde eden öğrencilerin hedefi, kendilerini geliştirip uluslararası yarışmalarda boy göstermek.
#GazetehaberleriTürkan Sabancı Görme Engelliler Okulu’ndan dört öğrenci, Türkiye’nin ilk görme engelli robotik takımını kurdu. Her yıl düzenlenen ve ortaokul seviyesindeki en prestijli robot yarışması olan First Lego League Challenge’da 285 puan toplayarak iyi bir derece elde eden öğrencilerin hedefi, kendilerini geliştirip uluslararası yarışmalarda boy göstermek.
#First Lego League ChallengeAtaşehir ve Seyrek’teki kampüslerinde eğitime devam eden Ekin Koleji’nin Kurucu Genel Müdürü Yasemin Reşitoğlu, geleceğin kültürlü, iletişim becerileri yüksek, çok yönlü, işbirliğine önem veren, kritik düşünme becerilerine sahip, dünyaya entegre olan ve özgür düşünceli bireyler yetiştirdiklerini vurguladı.
#İzmirSelin Özünaldım 17 yaşında ve lise 3’üncü sınıf öğrencisi. Ancak şimdiden çok sayıda boyundan büyük işe kalkıştı. Hem UN Women’in (Birleşmiş Milletler Kadın Birimi) küresel cinsiyet eşitliği hareketi olan HeForShe’nin Türkiye'deki en genç temsilcisi hem de Birleşmiş Milletler tarafından dünya genelinde seçilen 300 aktivistten biri.
#Selin ÖzünaldımYaşamın her evresi, kendine özgü gereksinimler, özellikler ve gelişimsel performanslarla tanımlanır. Ancak, yaşam döngümüz içinde dinamik bir etkileşim içinde olan her bir evre kendinden önceki ve sonraki evreden bağımsız düşünülemez. Özellikle de erken çocukluk olarak tanımlanan 0-6 yaş döneminde, kazanılan bilgi, beceri, tutum ve alışkanlıklar, tecrübeler, maruz kalınan olanak ve sınırlılıklar, yaşam boyu etkisini devam ettirir. Erken çocukluk yıllarındaki doğru başlangıçlar, çocukların hayata güçlü ve sağlam adımlarla başlamasının garantisidir ve tüm yaşamı etkiler.
#ÇocukMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 20 Haziran’da yapılacak LGS’nin 18 bin okulda gerçekleşeceği, 353 bin kişinin görev alacağını açıkladı. Bakan Selçuk, sosyal mesafenin korunması için gerekli tedbirlerin alındığını söyleyerek, Covid-19’lu çocukların ise velilerinin bildirmeleri halinde ayrı bir okulda sınava alınacaklarını belirtti.
#Lgsİstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü mezunu olan ve meslek hayatında 35 yılı geride bırakan, stajyer öğretmen olarak göreve başladığı kurumunda bugün Liseler Koordinatörü olarak görev yapan Sevtap Acır, “Başka bir yerde çalışmadım. Stajyer öğretmen olarak başladığım Bilfen’de halen çalışmaya devam ediyorum. Burası benim kurumum” diyor.
#Bilfenİstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, çocukların okullardaki teorik bilgileri günlük hayatta kullanabilmelerine imkân tanıyan ‘Harezmi Eğitim Modeli’ kapsamında yeni dönem çalışmalarına hazırlık yapmak amacıyla çalıştay düzenledi.
#İstanbul İl Milli Eğitim MüdürlüğüYapay zekanın yanında sosyal ve duygusal becerilerin önemi de giderek artıyor. Microsoft’un araştırmalarına göre işverenlerin sadece yüzde 42’si yeni mezunların iş hayatına layıkıyla hazırlandığını düşünüyor ve gelişen endüstrilerde işlerin yüzde 30-40’ı sosyal beceriler gerektirecek. Microsoft’un 2 binden fazla öğrenci ile yaptığı araştırmaya göre de öğrencilerin yüzde 50’si sosyal becerileri en önemli öncelikleri arasına koyuyorlar.
#MicrosoftTeknoloji yaşamın her alanını hızla değiştiriyor. İş yapış şekillerimizden, tüketim alışkanlıklarına kadar birçok alanda, bu değişimi hissediyor ve yaşıyoruz. Teknolojik uygulamalar, okullarda da dersleri oyunlarla işleme imkanı veriyor. Oyun kavramı, öğrencilerin de eğitime katılımını teşvik ediyor.
#ÖĞRETMENZeki Esen, 10 yıl fizik öğretmenliği yaptıktan sonra Diyarbakır’da Bahçeşehir ve Uğur Okulları adıyla tam 7 okul açtı. 3 bine yakın öğrencisi ve 300 çalışanı olan Esen’in en büyük hayali şimdi üniversite açmak. Diyarbakır Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Esen, kente spor ve müzik okulu açmayı da planlayarak, “Velilerimizden talep var, zamanı bekliyoruz” diyor.
#Diyarbakır Bahçeşehir Uğur Eğitim KurumlarıÖğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) ve ABD merkezli bir teknoloji şirketinin işbirliğiyle düzenlenen ‘Tasarla, Paylaş, Kazandır’ yarışmasının kazananları belli oldu. İlk 5’e giren öğretmenler 6 bin TL ödülü, okullarının bilim derslerine katkı sağlamak için kullanacak.
#ÖRAV