steakhouse haberleri sayfasında steakhouse hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 265 steakhouse haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Kimimiz kesince suyu akan iri bir parça biftekten, kimimiz kemiğinden sıyrılan lokum gibi bir pirzoladan veya köftesiyle fark yaratan burgerden vazgeçemiyor... İşin hakkını veren bir steakhouse’un etin en iyisini seçmesi ve onu doğru işleyerek servis etmesi gerekiyor. Ateşe hâkimiyeti, yanında sunduğu eşlikçileri ve ustalığıyla öne çıkan bu adresleri jürimize sorduk.
#PirzolaSiz de tatil için çalışanlardan mısınız? İşte ben tam da buyum. Tatile bir de yemeği ekleyebilirsiniz. İki hafta önce rotayı çevirdim Alanya’ya. Ailemle birlikte belirlediğim lezzet noktalarında molalar verdim. İlk rotam Sakarya’daki “Baytar Steakhouse” oldu. Şirketin kurucusu Enes Baytar ile bol bol sohbet ettik, kendi yetiştirdiği ürünlerin tadına baktık. İkinci durağım ise Aydın Koçarlı’da yeni açılan “Kavurmacım” isimli mekan oldu. Kuyruk yağıyla yapılan kavurmayı denedim. Son durağım ise Denizli... Bölgenin en ünlü ustasın yetiştirdiği Kebapçı Mehmet Usta’nın ünlü şefi Zafer Bey’in elinden yediğim Denizli Kebabı bambaşkaydı....
#SteakhouseBaşta ABD olmak üzere Avrupa ülkelerinde revaçta olan steakhouse’lar için artık "Bizim bir parçamız" diyebiliriz. Eskiden ailecek giden kebap salonlarının yerini artık steakhouse’lar aldı. Bu mekanları İstanbul’un hemen hemen her bölgesinde bulmak mümkün. Steakhouse şefleri ise özellikle sosyal medyada yaptıkları alevli şovlarla herkeste merak uyandırıyor. Etin pişirilmesinden, marine edilmesine, lezzetinden şovuna kadar çok konuşulan steakhouse’lardan size 4 örnek...
#SteakhouseBundan tam 37 yıl önce rahmetli gazeteci Necmi Tanyolaç, zamanın aykırı kasabı Cüneyt Asan’ın Bostancı’da işlettiği Amerikan barlı, kütüphaneli dükkanını gördükten sonra ertesi günkü köşesine ‘Mesleğine çağ atlatan adam’ başlığını atmıştı. Geçen yıllar usta gazeteci Tanyolaç’ı yanıltmayacak, ne kadar haklı olduğunu kanıtlayacaktı. Bu köşe yazısı Asan’ın hayatının en önemli kırılma noktalarından biriydi. İlk kez 10 yaşındayken etle tanışan Asan şimdilerde, 6’sı yurt dışı 42 şubeli bir restoran grubunun başkanı. Yüzlerce ustayı yetiştiren 63 yaşındaki ‘Etin Ustası’nı Suadiye’deki restoranında ziyaret ettim. ‘İlkokul mezunuyum. Okuyarak değil emek vererek buralara geldim’ diyen Cüneyt Asan’la et dünyasından, gastronomiye, başarı sırrından öğrencisi Nusret Gökçe’ye kadar birçok konuyu masaya yatırdık.
#Cüneyt AsanTürk damağı henüz özel dolaplarda 21 gün dinlendirilen etlerin az pişirilmiş haline alışmadı. Zaten Türkiye’de bu tür lezzetli et üretilmiyor. Üretilenler de yanına yaklaşılmayacak kadar pahalı. Bence yatırımcıların Türk halkının sevdiği et türlerini satacak işletmelere yatırım yapmasında fayda var.
#SteakhouseTürk mutfağında kebabın yeri her zaman ayrı olmuştur. Hatta Türkiye denince akla ilk kebap gelir. İskenderler, köfteler, Adanalar, Urfalar… Fakat şimdi klasik kebap noktalarına alternatif bir akım var: Steakhouse mekanları! Özel yemlerle beslenen hayvanların en lezzetli yeri olan sırt kısmından hazırlanan etler kendine has yöntemlerle pişiriliyor. Bunu da yeni nesil et uzmanları yapıyor. Dumanı üzerinde steakler, parça etler, bonfileler ve çok tercih edilen burgerler! İşte Reztoran’ın sizler için seçtiği, İstanbul’daki 7 steakhouse adresi.
#SteakhouseGünaydın Steakhouse yine doğurdu. Oradan ayrılanların açtığı Nusr’et ve Elb’et’ten sonra, bu sefer bir kız: Scarlet. Hanım hanımcık ismi olduğuna aldanmayın, belki de içlerinde en dişlisi. Öyle olmasa abisi Nusr’et’in tam arkasına açılır mıydı?
#ScarletSon yılların trendi steakhouse konsepti, yeni oyuncularla büyüyor. Kendi adını taşıyan restoranlarla hizmet veren Ramazan Bingöl, şimdi de “Köfte Steak” restoranlarıyla yeni yatırımcı arıyor. 2017’ye kadar 20 yeni restoran açmayı planlayan Bingöl, “100 bin dolarlık bir yatırım 2.5 yıla geri dönüyor” diyor.
#YatırımYaşam kalitesine bir bütün olarak bakarsanız Madrid’i ilk sıraya koyarım. Kültür, sanat ve tarih anlamında çok zengin. Her mahalle birbirinden farklı ve şahsiyetli. Tedirgin olmadan yürümeye çok uygun bir kent. Çok da eğlenceli. Kafeler, barlar, ‘taberna’ denen geleneksel atıştırma yerleri ve çeşit çeşit lokanta...
#MadridMalum, balık avı yasağı bitti. Tezgâhlarda balık bolluğu ve çeşitliliği artmaya başladı. Four Seasons Hotel Istanbul at The Bosphorus’un şefi Görkem Özkan’la sabaha karşı yola düştük, Gürpınar Su Ürünleri Hali’ni ziyaret ettik. Kasa kasa dizilen çeşitler arasında alışveriş yaptık. Şefe alırken ve pişirirken nelere dikkat etmemiz gerektiğini sorduk...
#GİZEM DİNÇBAŞHer dönemeçte bir başka güzel manzaradan göz kırpar size Akdeniz. Yolları biraz virajlıdır ama begonviller en güzel haliyle boy verir Kaş sokaklarında. Lezzet dolu o güzel kokuların peşine sonbaharda düşmek ayrı bir mutluluk verir.
#Koray GÜNYAŞARBODRUM’un geç de olsa hareketlenmeye, o renkli ve eğlenceli yüksek sezon enerjisini yeni yeni yakalamaya başladığı şu günlerde, yarımadanın dört bir yanındaki farklı mekanlarda partiler, etkinlikler, konserler de tüm hızıyla devam ediyor. Durum böyle olunca da özellikle temmuz ve ağustos ayında Bodrum’a akın edenlerden bize sıklıkla gelen, “Nerede kalalım?”, “Nerede yiyelim?”, “Bu senenin en popüler restoran / beach / hoteli hangisi?” gibi soruların ardı arkası kesilmiyor. Tabii ki farklı beklentilerdeki arkadaşlardan gelen bu sorulara her defasında onların zevk ve ihtiyaçlarına göre kişiselleştirilmiş cevaplar vererek adeta fahri concierge hizmeti de sunmuş gibi hissediyoruz kendimizi çoğu zaman. Bodrum’da yaşayan kişiler olarak eminiz benzer soru yağmurları size de geliyordur. “Kime nereyi tavsiye etsem beğenir?” diye kafanızı yorup zahmete girmeyin diye, biz sizin için tek tek deneyimleyerek, bu hafta da özellikle damağa olduğu kadar göze de hitap eden şık, kaliteli ve rafine mekanları paylaşmak istedik.
#117 yıl sonra İzmir’de sahne alan ünlü şarkıcı Mahsun Kırmızıgül, konser için geldiği İzmir’de The Etçi Steak House lezzetlerini beğendi. Kırmızıgül, Güzelbahçe sahilinde yer alan restoranda hem yemek yedi hem de dünya kupası maçlarını takip etti.
#1Çankaya’daki Stüdyo Pizza’nın ekşi mayalı pizzaları hamurundan malzeme kalitesine, tadanı şaşırtan bir lezzet derinliğine sahip. Şefi Murat Artukmaç’ın çikolatalı sütlaç, kiraz şekerlemeli dondurma gibi özel tatlılarıysa hem tadı hem sunumuyla eski pastanelerin nostaljisini yakalıyor.
#ANKARAKimimiz kesince suyu akan iri bir parça biftekten, kimimiz kemiğinden sıyrılan lokum gibi bir pirzoladan veya köftesiyle fark yaratan burgerden vazgeçemiyor... İşin hakkını veren bir steakhouse’un etin en iyisini seçmesi ve onu doğru işleyerek servis etmesi gerekiyor. Ateşe hâkimiyeti, yanında sunduğu eşlikçileri ve ustalığıyla öne çıkan bu adresleri jürimize sorduk.
#Pirzolaİzmir’in değişik semtlerinde yapmış olduğu konutlar, iş merkezleri ve villa projeleriyle saygın inşaat firmaları arasında yerini alan Ekinoks İnşaat, yeni projesi ‘Ekinoks Life Dalyan’ için harekete geçti. Çeşme Dalyanköy’de hayata geçirilen proje, İzmir’in en güzel yerinde, son teknolojiyle döşenmiş modern yapılarla modern hayatın kapılarını sizler için aralayacak.
#1Vaktiyle steakhouse konseptini ülkemize getirip başarı yakalayan Emre Mermer, bir süre önce açtığı ocakbaşı lokantayla büyük ilgi görüyor. Tattığımız ciğer iyi, uykuluk süperdi fakat servis kalitesi ve yemeklerin masaya geliş sırası gibi konularda bazı önemli sorunları aşmaları gerekiyor.
#OcakbaşıBabalar Günü bu sene 19 Haziran’a denk geliyor. Hediye işini son dakikaya bırakmak istemiyor ama ne alacağınıza da karar veremiyorsanız yazarlarımızın önerilerine bir göz atın. Her yere taşıyabileceği katlanabilir bir tavla, en sevdiği filmden oyuncak figür, favori müzik grubunun tişörtünü alabilirsiniz. Yelkenle tanışma eğitimi, oyun kulübü üyeliği gibi deneyimler hediye edebilir ya da organik lezzetler sunan bir restoranda yemeğe çıkarabilirsiniz.
#Babalar GünüTaste Atlas’ın ‘En İyi 50 Mutfak’ listesinde Türkiye’nin 17’nci sırada olması geçen hafta çok konuşuldu. Bu liste nasıl yapılmış, kime sorulmuş, ne sorulmuş; belli değil. Ama daha kötüsü var: Çiğ balık yemeyi küçük görenler, İspanya mutfağını paella, İtalya mutfağını pizza ve makarnaya indirgeyenler... Bana gelen tweet’lerden gördüm ki çoğunluk başka mutfakları küçümseyerek tatmin oluyor, bu şekilde mutfağımızı yücelteceklerini sanıyorlar. Gastronomimiz hak ettiği yeri ne zaman mı bulur? Biz de başkalarını takdir edip Sezar’ın hakkını Sezar’a verdiğimiz zaman!
#Türk MutfağıBulgurun mutfağımızdaki en lezzetli hallerinden çiğköftenin değişik baharat çeşitleriyle farklılaşan onlarca türü var. Kimi etsiz Adıyaman usulünü seviyor, kimi artık sadece yöresinde ve bazı iyi kebap restoranlarında bulunabilen, isotuyla yıldızlaşan etli Şanlıurfa usulünü. İsteyene marulla, isteyene lavaşla, tadına doyum olmayan çiğköftenin en iyilerini yiyebileceğimiz adresleri jürimiz seçip paylaştı.
#ÇiğköfteUzun zaman sonra ilk okyanusaşırı turumu geçen ay Meksika’ya yaptım. Seyahatimin ilk kısmını Mexico City yazımda anlatmıştım. Bu hafta da yolculuğun ikinci kısmından, Yucatan bölgesinden bahsedeceğim biraz. Bölgenin iki gözde mekânı, Tulum ve Cancun’dan başlayarak Mayaların izinde tarihte bir yolculuğa çıkalım birlikte.
#MeksikaTavada pişen parmak kesim anne patatesi, bol yağda kızaran çıtır çıtır sokak versiyonu, tam sosa bandırmalık kabuklu iri elma dilimleri ya da incecik cipsi... Çocukluğumuzun vazgeçilmezi ‘köfte patates’ten hamburgere çoğu yemeğin en güzel eşlikçisi patates kızartmasının en iyilerini jürimiz seçti...
#Kızartma