Fotoğraflar: Zomato ve Foursquare
Lezzeti damaklarda kalan en iyi 10 et restoranı
Kimisinin önünde uzun kuyruklar oluşuyor, kimisini bir yiyen bir daha vazgeçemiyor...İşte Türkiye’nin farklı noktalarından proteine doyabileceğiniz adresler.
Lezzetiyle, servisiyle, ikramıyla müdavimi yapacak kadar iddialı olan en iyi et restoranlarını sizler için sıraladık.
Nusr-et Steakhouse, İstanbul
Et deyince akla ilk o geliyor, çoğu zaman kapısında uzun kuyruklar oluşuyor... Ünü Türkiye sınırlarını aşıp Hollywood’a kadar uzanan Nusr-et’in lokum, T-bone ve kuzu küşlemesi oldukça lezzetli. Yeriniz kalırsa havuç dilim baklavasını da mutlaka deneyin.
Et deyince akla ilk o geliyor, çoğu zaman kapısında uzun kuyruklar oluşuyor... Ünü Türkiye sınırlarını aşıp Hollywood’a kadar uzanan Nusr-et’in lokum, T-bone ve kuzu küşlemesi oldukça lezzetli. Yeriniz kalırsa havuç dilim baklavasını da mutlaka deneyin.
Altın Kapı Döner&Kebap, İzmir
İzmir’de dönere doyabileceğiniz en iyi yerlerden biri olan Altın Kapı 1978’den günümüze hizmet veriyor. Güler yüzlü ve hızlı servisi ile öne çıkan mekân, çocuklu aileler için de oldukça uygun çünkü üst katında çocuklar için geniş bir oyun alanı bulunuyor. Yolunuz İzmir Alsancak’a düşerse bir uğrayın deriz.
İzmir’de dönere doyabileceğiniz en iyi yerlerden biri olan Altın Kapı 1978’den günümüze hizmet veriyor. Güler yüzlü ve hızlı servisi ile öne çıkan mekân, çocuklu aileler için de oldukça uygun çünkü üst katında çocuklar için geniş bir oyun alanı bulunuyor. Yolunuz İzmir Alsancak’a düşerse bir uğrayın deriz.
Hacı Arif Bey Restaurant, Ankara
Yılların değiştiremediği lezzet Hacı Arif Bey, Ankara Güniz Sokak’ta misafirlerini aynı özenle ağırlamaya devam ediyor. Oldukça geniş bir kebap menüsü bulunan mekânın yoğurtlu beytisi, döneri ve kaburga kebabı parmak ısırtıyor. Yemek sonrası künefe ya da burmalı kadayıfını mutlaka deneyin.
Yılların değiştiremediği lezzet Hacı Arif Bey, Ankara Güniz Sokak’ta misafirlerini aynı özenle ağırlamaya devam ediyor. Oldukça geniş bir kebap menüsü bulunan mekânın yoğurtlu beytisi, döneri ve kaburga kebabı parmak ısırtıyor. Yemek sonrası künefe ya da burmalı kadayıfını mutlaka deneyin.
Küşleme Kebaphan, Gaziantep
Gaziantep’te tarihi bir handa özenle hazırlanmış kebap çeşitleri ve yöresel lezzetlerle damakları şenlendiren Küşleme Kebaphan’da ne denerseniz deneyin memnuniyetle ayrılacağınız garanti. 10’dan fazla kebap çeşidi bulabileceğiniz restoranda özel Kebaphan salatasına da şans verin.
Gaziantep’te tarihi bir handa özenle hazırlanmış kebap çeşitleri ve yöresel lezzetlerle damakları şenlendiren Küşleme Kebaphan’da ne denerseniz deneyin memnuniyetle ayrılacağınız garanti. 10’dan fazla kebap çeşidi bulabileceğiniz restoranda özel Kebaphan salatasına da şans verin.
Bol Kepçe, Adana
Adana’da salaş ancak bir o kadar lezzetli yemek yiyebileceğiniz adreslerden biri Bol Kepçe. Meze ve fındık lahmacun ikramıyla başlayan lezzet şöleni enfes kebaplarla devam ediyor. Yemek sonrası dilediğiniz kadar çay içebileceğiniz Bol Kepçe, Keresteciler Çarşısı’nda...
Adana’da salaş ancak bir o kadar lezzetli yemek yiyebileceğiniz adreslerden biri Bol Kepçe. Meze ve fındık lahmacun ikramıyla başlayan lezzet şöleni enfes kebaplarla devam ediyor. Yemek sonrası dilediğiniz kadar çay içebileceğiniz Bol Kepçe, Keresteciler Çarşısı’nda...
7 Mehmet, Antalya
Vedat Milor’a göre sadece Antalya’nın değil Türkiye’nin en iyi restoranlarından biri olan 7 Mehmet bu yorumu sonuna kadar hak ediyor. Mezeleri, deniz ürünleri, etleri, salataları... Hepsi birbirinden lezzetli yemeklerini bir deneyen mutlaka bir daha geliyor. Geniş menü seçeneğinde Antalya lezzetlerine de yer veren 7 Mehmet’ten portakallı bademli keşkül yemeden sakın kalkmayın.
Vedat Milor’a göre sadece Antalya’nın değil Türkiye’nin en iyi restoranlarından biri olan 7 Mehmet bu yorumu sonuna kadar hak ediyor. Mezeleri, deniz ürünleri, etleri, salataları... Hepsi birbirinden lezzetli yemeklerini bir deneyen mutlaka bir daha geliyor. Geniş menü seçeneğinde Antalya lezzetlerine de yer veren 7 Mehmet’ten portakallı bademli keşkül yemeden sakın kalkmayın.