Hepsiburada bayram alışverişi trend verilerine göre geçtiğimiz yılki Ramazan Bayramı’nda da olduğu gibi en yoğun alışveriş yapanlar 30-45 yaş aralığındaki müşteriler oldu. Bununla birlikte, 20-29 yaş aralığındaki müşteriler geçtiğimiz yıla oranla bayram alışverişine %38 daha fazla ilgi gösterdi.
#HepsiburadaSüper indirimlerin ayı olmaya başlayan kasımda en yoğun alışveriş yapılan saatler 19.30-21.30 arası oldu. En fazla alışverişi 35-44 yaş grubundakiler yaptı. Kadınlar kişisel bakım ürünlerine ve kıyafete, erkekler ise kış lastiği, cep telefonu ve sporcu besinlerine ilgi gösterdi. En çok satılan ürünler listesinde ise, dezenfektan, maske, kuru yemişler, bebek bezleri, evcil hayvan mamaları, robot süpürgeler ve yatırımlık altın yer aldı.
#Gazetehaberleri95. sayımızın Girişimcilik sayfasında karlı bir girişimcilik fikri var. Yurt dışından edinmek istediğiniz ürünler, gezginler, uygun fiyat, doğru zamanlama... Aslında fiili olarak işleyen bir sistemi, girişimci bakış açısı ve vizyonuyla birleştirerek Glocalzone’un doğmasını sağlayan Doğan Turan ile Hürriyet Kampüs için söyleştik.
#GirişimcilikYeşil yapraklı sebzeler, ağızda diş eti hastalığına ve diş çürümesine neden olan bakterileri ve asit oluşumunu azaltabilen çok miktarda nitrat içerir. Araştırmacılar bu özelliklerinden dolayı marul suyunun ağız sağlığı için gargaradan daha iyi olabileceğini söylüyor. Ancak bu açıklama alkol bazlı gargaraları kanserle ilişkilendiren tartışmalı bir çalışmanın ardından geldi.
#GargaraYakın zamanda yapılan bir araştırma ile marul suyunun ağız sağlığınız için gargaradan daha iyi olabileceği, yeşil yapraklı sebzelerin diş çürümesine neden olan bakterileri ve asit oluşumunu azalttığı ortaya atıldı. Biz de Diş Hekimi Mustafa Tuğra Kaya ile bunun nasıl mümkün olduğunu konuştuk.
#Diş SağlığıFitness ile uzman bir seviyede ilgilenmekte olan herkes, fit bir görünümün elde edilmesi ve kasların belirgin bir biçimde ortaya çıkarılmasını arzu etmektedir. Fitness veya vücut geliştirme programları aracılığı ile kasları geliştirmek mümkün olmaktadır. Bununla birlikte bazı durumlarda kasların belirgin bir hale gelebilmesi için egzersizin yapılması yeterli olmamaktadır. Bunun gibi durumlar söz konusu olduğunda, definasyon adı verilen bir işleme gereksinim duyulmaktadır. Definasyonun ne olduğunu, definasyon döneminde ne tüketmek gerektiğini ve nasıl yapıldığını sizin için derledik.
#Definasyon Nedir?Sınav döneminde beslenme, pek çok yönüyle başarıya etki ediyor. Beynin hangi besin öğelerini alacağı konusunda oldukça seçici olduğunu söyleyen Doç. Dr. Haluk Saçaklı, gıdalarının türünün yanı sıra miktarının ve kalitesinin de beynin gelişimini, zihinsel performansını etkileyeceğini ifade ederek Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek öğrencilere beslenme tavsiyelerinde bulundu.
#KahvaltıSağlıklı ve dinç bir vücuda sahip olmak için belli başlı maddeleri yeterli olarak almak gerekir. Özellikle vücutta yetersiz maddeler bulunduğunda bunlar dışarıdan da alınabilir. Özellikle Supplement de çok merak uyandırır. Supplement nedir ve ne işe yarar? Supplement yararları ve zararları nelerdir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Supplement Nedir Ve Ne İşe Yarar?Spor yapanların, özellikle performanslarını uzun süre devam ettirebilmeleri için ihtiyaç duydukları enerjiyi sağladıkları besinleri özenle seçmeleri gerekiyor. Uzman Diyetisyen Orçun Kurum, spor yapanlara düşük ve orta glisemik indeks değerine sahip, bu nedenle kan şekerini hızlı yükseltmeyen ve önemli bir karbonhidrat kaynağı olan doğal balı tüketmelerini öneriyor.
#Doğal Balın FaydalarıPek çok spor salonu açıldı açılmasına ama hâlâ çekinceniz varsa açık hava ne güne duruyor? Şu dönemde hangi parkurlarda daha az insanla karşılaşırız, hangi saatler ideal, maskeli mi koşacağız? Ultramaratoncu, ‘Ultra Kitap: Uzun Mesafe Koşu Kılavuzu’ kitabının yazarı Aykut Çelikbaş ve ‘Asla Durma’ adlı internet sitesi ve YouTube kanalının kurucusu Fatih Topçu’ya sorduk.
#GazetehaberleriSporun önemli bir kısmını beslenme oluşturuyor. Antrenman sırasında verimi ve dayanıklılığı arttırmada en önemli etkenlerden biri de beslenme. Düzenli ve sağlıklı beslenildiğinde verimli bir antrenman ve sağlıklı bir vücut kaçınılmaz. Peki, sporcular beslenmelerinde nelere dikkat etmeli? Beslenme ve Diyet Uzmanı Buket Adanç, konuyla ilgili merak edilenleri yanıtladı.
#Beslenme'Günde 8-10 bardak su için' cümlesi beyninize kazınmış olsa da aslında su ihtiyacının kişiden kişiye değiştiğini ve aslında pek çok sağlık probleminin nedeninin vücudumuzu susuz bırakmak olduğunu biliyor muydunuz? İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ergün Kasapoğlu ile suyun vücudumuzdaki önemini konuştuk…
#SağlıkHacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalından Prof. Dr. Okan Bülent Yıldız’ın editörlüğünü yaptığı bu bölüm aynı üniteden diyetisyen Meral Mercanlıgil ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Spor Hekimliği Anabilim Dalından Prof. Dr. Haydar Demirel ve Prof. Dr. Sedat Tolga Aydoğ’un katkıları ile hazırlandı. İşte diyabetle ilgili merak ettiğiniz her şey...
#DiyabetŞeker hastalığı, tüm dünyada en ölümcül hastalıklar sıralamasında ilk 10’da. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, her 11 kişiden 1’ diyabetli ve her yıl bu hastalıktan 1.5 milyon insan hayatını kaybediyor. Endokrinoloji, Diyabet ve Metabolizma Bilimi uzmanı Prof. Dr. Taner Damcı, şeker hastalığından kurtulmanın yollarını ‘Bir Yol Var’ adlı kitabında anlatıyor.
#Prof Dr Taner Damcı