Edebiyatçı Zadie Smith denemeler toplamı ‘Yazarlar İçin Dans Dersleri’nde okuru bir yazarın dil, dünya ve benlik döngüsüne dahil ediyor. Kitaba ismini veren deneme ise Smith’in yazmak ile dans etmek arasında kurduğu bağlantılara dair, zevkli detaylarla örülü bir metin...
#Zadie Smith70. sayımızda Güncel sayfalarımızda sizlerle tüm zamanların kampüs gündemi olan bir konuyu paylaşmak istedik: İlişkiler. İlişkilerde en sık karşılaşılan dört sorun ve bu sorunları nasıl çözebileceği üzerine uzman Dr. John Gottman’ın tavsiyelerine kulak verelim.
#İlişkiUzun saçları ve sakalları, sürekli siyah giyinmeleri, deri, metal, bot, motor tutkuları, sevdikleri gruplara olan bağlılıkları, yerleşik kültürel kodlara olan öfkeleri ve yüksek sesle müzik dinlemeleri… O eski metalcilerden kim kaldı? Buyurun 69. sayımızın Güncel sayfasına!
#MetalYirmi birinci yüzyılın dâhisi olarak görülen Elon Musk; girişimciliği, vizyon sahibi kişiliği, farklı alanlara olan ilgisi ve yatırımlarıyla genç girişimcilere ilham kaynağı olmaya devam ediyor. Musk, yakın zamanda yaptığı TED konuşmasında yeni projelerinden ve gelecek tasavvurlarından bahsederken, hayalini Mars’ta yeni bir gelecek kurma noktasına kadar taşıdığını duyurdu.
#Elon MuskSoruyu başlıkta olduğu gibi sorduğumuzda aslında ilişki durumunuza göre çok sayıda ve farklı cevapla karşılaşmak mümkün. Konu ilişki olunca, adeta ‘herkesin ilişkisi kendine’ gibi bir tutum var olsa da, bu konuda yapılan araştırmalar ve kavramsal boyutta teorik çalışmalar devam ediyor.
#Güncel5 Mayıs 2006’da 80 yaşında hayata veda eden usta yönetmen Atıf Yılmaz, sinemamız açısından hiçbir zaman unutulmayacak ve her geçen gün filmleri daha çok izlenip hakkında daha çok konuşulacak isimlerden birisi. Şimdi usta yönetmen ile ilgili bildiklerimizi tekrar gözden geçirip, bilmediklerimizi öğrenme vakti…
#Atıf YılmazAmerika’daki Northeastern Üniversitesi’nde görevli nörolog Lisa Feldman Barrett yeni çıkan kitabı "How Emotions Are Made – The Secret Life of the Brain" (Tr. Duyguların Yapılışı - Beynin Gizli Yaşamı) adlı kitabında bildiğimiz anlamda duygular ve duyguların dışa yansıması olarak görülen beden dili çerçevesinde doğru kabul ettiğimiz yanlışları irdeliyor.
#DuyguOxford Dictionaries’in İngilizce’de 2016 yılının kelimesi olarak "post-truth"u seçmesi her ne kadar çok gündem olmasa da son dönemde basında çıkan haberler ve her gün gündelik hayatta karşılaştığımız örnekler, içinde yaşadığımız çağın "post-truth" kavramı olmadan zor anlaşılacağını gösteriyor. Bu kelimeyi dilimize "gerçek-ötesi" veya "hakikat-sonrası" şeklinde çevirmek mümkün. Aslında kavram yeni olsa da olgunun kendisi psikoloji biliminde yıllardır biliniyor.
#Post-Truthİktisatçılar ile ilgili muzip şakalar ve fıkralar malûmunuz. Nasıl oluyor da bugünün dünyasında iktisatçılar sağlık sisteminin nasıl olması gerektiğinden hava kirliliğinin çözümüne, ulaşım sistemlerinin etkin şekilde işlemesinden işsizlik sorununa kadar birbirinden farklı konularda bu denli önemli bir pozisyonda olabiliyor? Televizyondaki tartışma programlarında, konuşmalarda, basın açıklamalarında ekonomi kadar sosyoloji de etkili olsa nasıl bir gündeme sahip olurduk acaba?
#ÜniversiteSoner Sezer Galatasaray Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olduktan sonra Universite de Nantes (Fransa)’da MBA’ ini tamamladı. Soner, pazarlama iletişimi, reklam, dijital pazarlama, sosyal medya, CRM, tele-pazarlama, veritabanı pazarlama olmak üzere pazarlamanın hemen her alanında çalıştı. Kariyeri boyunca Likeable, SAP, Renault gibi farklı firmaları deneyimledikten sonra mbsays’ de Sosyal Medya Direktörü olarak işe başladı. Soner Sezer’e hayatta ilham veren en büyük şey edebiyat ve sinema olmuştur.
#İlham AlFransız haftalık dergi Le Nouvel Observateur’den Nolwenn Le Blewennec’in aynı zamanda bir psikiyatr ve bilim insanı olan yazar Serge Stoler ile yaptığı röportaj, yeni teknolojilerin insanlık için belki de hep sır olarak kalacağı düşünülen aşk gibi konuları nasıl aydınlatabileceğini gösteriyor.
#AŞK