HDP İstanbul Miletvekili SırrıSüreyya Önder, Çözüm Süreci'ne ilişkin "Bizim açımızdan yolun sonunageldik, artık bunu toparlama görevi hükümetindir. O da ne şartla olur?Hükümetin bize verdiği sözlere ve mutabakatlara sahip çıkacağını deklareetmesiyle olur" dedi.
#Sırrı Süreyya ÖnderElimizden bırakamadığımız teknolojik ürünleri ve uygulamaları geliştiren büyük şirketlere ‘big tech’ deniyor. Apple, Microsoft, Google, OpenAI, Facebook, TikTok, Instagram, X, Samsung ve Nvidia’nın ilk 10’da olduğu büyük teknoloji şirketleri, aynı zamanda günlük yaşamın dinamizmini oluşturan markalara dönüştüler. Elon Musk’ı birinci danışmanı olarak yanına alan ABD’nin yeni başkanı Trump’ın big tech için neler yapacağı merak konusu...
#Donald TrumpTürk siyasetinde "Karaoğlan" lakabıyla anılan, Kıbrıs Barış Harekatı ve bölücü terör örgütü elebaşının yakalanmasına kadar çok sayıda tarihi olayda baş aktör olan, 5 Kasım 2006'da vefat eden eski Başbakan Bülent Ecevit, vefatının 18. yılında anılıyor.
#BÜLENT ECEVİTOrdu’nun uçsuz bucaksız fındık bahçelerinde tabiatla tatlı bir mücadeleyle geçen çocukluk, ODTÜ’de 1968 kuşağı öğrenciliği, TÜBİTAK ve TUSAŞ’ta milli savunmanın temellerinin atılması, İstanbul’da doğalgaza geçiş çalışmaları, AK Parti’nin kuruluşu, yedi yıllık Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı… Ve ayrıldıktan 53 yıl sonra kentine belediye başkanı olarak dönüş... Karadeniz’in incisi Ordu’nun Belediye Başkanı Hilmi Güler ile eski albümleri karıştırdık...
#OrduTürkiye’de köklü aile geleneği düşünülünce de, iş dünyası deyince de, kültür sanattan bahsedince de akla ilk gelen isimlerden biri o. Eczacıbaşı Holding ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın Yönetim Kurulu, İstanbul Modern Sanat Vakfı’nın da Mütevelli Heyeti Başkanı Bülent Eczacıbaşı, pek çok hayata yön verecek deneyim ve birikimlerini bir kitapta topladı. ‘Işim Gücüm Budur Benim’i fırsat bilip buluştuk. Geçmişten bugüne hayatını, dünyaya bakışını, memleketin yönünü ve gençlere önerilerini konuştuk.
#Bülent EczacıbaşıTürkiye’de siyasal düşüncenin, özellikle de sol siyasetin kitabını yazan akademisyen Prof. Dr. Mete Tunçay bu sene 80 yaşında. Tunçay sol akımlarla ilgili derinlikli çalışmalarının yanı sıra tek parti dönemi ve erken Cumhuriyet konusundaki yetkinliğiyle haklı şöhrete sahip bir tarihçi. Toplumsal Tarih dergisinin Tunçay’ın 80. yaşı için hazırladığı dosyada kaleme aldığı yazıda Tanıl Bora şöyle bir hatırlatma yapıyor: “Mete Tunçay’ın ‘palto’sundan çok bahsedildi, Türkiye’nin siyasal tarihi üzerine çalışanların hep onun paltosundan çıktığı çok söylendi...” Akademideki yerleşik anlayışla kavgalı, eleştirel duruşu nedeniyle tepki görmeye alışık olan Tunçay, son 10 yılını soldan gelen ‘İslamcılara yaklaştı’ suçlamalarının gölgesinde geçirse de aldırmadı. AK Parti iktidarının toplam 30 yılı bulabileceğini iddia eden Prof. Tunçay, kimseye de lafını esirgemedi.
#Ak Parti‘Dünyanın en sevilen cumhurbaşkanı’ olarak tanınan Uruguay’ın eski başkanı José Mujica, Hürriyet Pazar’a konuştu. Maaşını yoksullara bağışlayıp neden başkanlık sarayına çıkmayı reddettiğini anlattı: Başka ıvır zıvırla çok uğraşırsanız halkınız için vaktiniz kalmaz.
#Jose MujicaSARIYER Belediyesi’ne bağlı Rumelifeneri Köyü gençleri, 3. köprünün yapılacağı yerde ‘hareketlilik’ olduğunu öğrenince önceki gün bölgeye, yani Garipçe Köyü’nün Boğaz sahiline gitmeye karar vermişler; epeyce de dağ-bayır yürümüşler; çünkü köprünün ayaklarının kurulacağı yere henüz yol yok...
İnternet haberciliğinin kraliçesi, Campaign dergisi için Oray Eğin’e konuştu: “Dünyanın üçte ikisine haber vermek istiyorum. 10 ayrı dilde daha yayına başlayacağız. En iyi insanlarla çalışmak, okurlara bu çağın önerdiği her şeyin en iyisini vermek için geliyoruz.”