Sağlıklı yaşamın yolu mevsimin sebze-meyvelerini bolca dahil ettiğimiz dengeli tabaklardan geçiyor. Beslenme uzmanı yazarımız Berrin Yiğit; brokoli, karnabahar, pırasa, lahana, kereviz ve ıspanağın karaciğeri desteklediğini, pancarınsa yüksek antioksidan değere sahip olduğunu söylüyor.
#SebzeKara kışın yüzünü iyice gösterdiği şu günler, yazın aşırı sıcaktan gezmekte zorlanılan Ege ve Akdeniz’i keşfe çıkmak için en doğru zaman… Üstelik bu yıl kış güneşi arayan Avrupalı turistlerin yeni popüler adresi Türkiye oldu. Biz de bu hafta uzmanlarımıza ‘Türkiye’de kışın ılıman olan yerler nereler?’ diye sorduk. 4 şehirden birbirinden güzel 10 adresi önerdiler.
#RotaGribin ve diğer mevsimsel solunum yolu enfeksiyonlarının iyiden iyiye arttığı bu dönemde pek çok uzman, bağışıklık sistemini güçlü ve sağlıklı tutmanın önemli olduğunu söylüyor. Bunun için dengeli ve yeterli beslenmeye özen gösterilmesi gerekiyor. Peki hangi besinler kış hastalıklarına karşı kalkan oluyor? Uzman Diyetisyen Aslıhan Altuntaş, hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#SağlıkCNN Travel, dünyadaki en iyi 20 çorbayı listeledi. Nijerya'dan Fransa'ya Çin'den Meksika'ya kadar birçok ülkeye ait çorbanın yer aldığı listeye, ülkemizden yayla çorbası dahil edildi. Biz de bu haber üzerine uzmanlarımıza 'Ülkemizde çorbaların peşinde yola çıkılacak adresler hangileri?’ diye sorduk. İşte 8 şehirden birbirinden lezzetli 8 öneri...
#RotaYılbaşı sofraları için hazırlıklar başlarken, yılbaşı yemekleri arayışları sevdiklerine görkemli sofralar hazırlamak isteyenler tarafından merak ediliyor. Peki, yılbaşı sofrasında neler olmalı? İşte sizler için hazırladığımız hindi tandırdan, balkabağı çorbasına ve yılbaşı mezeleri ile mükellef bir yılbaşı menüsü!
#Yılbaşı MenüsüTüketim odaklı toplumun bize öğrettiği “İstediğim zaman, istediğim yerde, canım ne çekiyorsa” gibi alışkanlıklar ve buna yönelik gelişen sektör, bize doğal tatları unutturmaya başladı. Her sebze-meyveye neredeyse yıl boyu ulaşabiliyoruz. Ama yazın aldığımız domatesle kışın aldığımız domates arasındaki farkı biliyor muyuz?
#MevsimYavaş yavaş yaz sıcaklarını uğurlamaya başladık. Sonbahara girerken sebzeleri nasıl konservelik hazırlıyorsak vücudumuz için de bir kış hazırlığı yapmalıyız. Mevsim geçişlerinin halsizlik, yorgunluk, iştah artışı gibi etkilerinden kendimizi korumanın yolu aslında sandığımızdan daha basit...
#SonbaharKaraman iline gitmeyi düşünen kişiler öncesinde yörenin yemekleri hakkında bilgi edinmek isteyebilir. Karaman yöresinde de çeşitli birçok yemek türü bulunmaktadır. Siz de Karaman'a gitmeden önce meşhur yemeklerini öğrenebilirsiniz. Karaman Yemekleri - Karaman'da ne yenir ve neyi meşhur? Karaman mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? Karaman yöresinin yemekleri hakkında tüm detayları derledik.
#Karaman YemekleriDile kolay, tam 96 yıllık tecrübe, her sene üzerine koyarak ilerleyen bilgi birikimi ve değişmeyen lezzet... Bundan neredeyse 1 asır önce Bodrum’un ilk esnaf lokantası olarak açılan ve o günlerden bugünlere kadar gelebilmeyi başarmış, kalitesinden ödün vermemiş ve adını efsaneler arasına yazdırmış bir mekan... Dededen toruna uzanan bir hikaye... Körfez Restaurant...
#1Tarihi Şahin Lokantası geçen hafta yine Beyoğlu’nda ikinci şubesini açtı. Bu yeni şubede başrol, dönerin... İstanbul’un bu ikonik esnaf lokantasını sahibi ve işletmecisi Cengiz Şahin’le konuştuk: “Burada sunduğumuz yemeklerin reçetesi lokantanın açıldığı 1967 yılından beri aynı. Yıllar geçti, Beyoğlu değişti ama müşteri portföyümüz değişmedi. Hâlâ CEO ve işçi aynı masada yemek yiyor.”
#Tarihi Şahin LokantasıMevsimine göre sebzelerle hazırlanabilecek, bol vitaminli içimi kolay sebze çorbasıyla karşınızdayız. Boş kalan mideyi rahatlatmak önemli bu sebeple iftar sofralarının vazgeçilmezi çorbalardır. Sebze Çorbası; içinizi ısıtacak, besleyici enfes bir çorba tarifi. Mevsimine göre sebzelerle yapılabilir. Yazın, kabak, biber, patates, kışın ise kereviz, havuç gibi sebzelerle yapılabilir. İşte, sebze çorbası, dızmana, karpuzlu limonata, revani ve daha fazlasından oluşan iftar menüsü....
#İftarKlasik bir çorbayla açılış yapıyoruz. Mide dostu, yoğurt çorbası. 7'den 70'e herkesin çok severek içtiği çorbamız Ramazanda boş kalan mideye iyi gelir. Bir yoğurt çorbası uzmanı olarak, şöyle diyebilirim ki bu iş bizden sorulur. Yıllarca oğlumun tek yediği yemekti. İşte yayla çorbası, patates püreli et, haşhaşlı revani tatlısı ile Ramazan 12. gün menüsü...
#Ramazanİşkembe çorbasını sevenler özellikle bu çorbamıza bayılacaklar. Yalancı işkembe çorbası diye anılan paça çorbası bağışıklığı güçlendirir. Tavukla yapılan bu çorbamız öyle lezzetli oluyor ki hem besleyici hem de oldukça doyurucu. Lokantalarda satılan tavuk paça çorbası seviyorsanız doğru yerdesiniz. Yalancı işkembe yalancı paça çorbası diye de anılır.
#Ramazan MenüsüÇok az malzemeyle böyle şahane bir çorba yapıldığına inanamayacaksınız. Her evde bulunan malzemelerle şipşak hazırlanan bu çorbanın en önemli püf noktası ise unun sürekli karıştırılarak kavrulması. Sonrasını et suyuna bırakın. Az ve öz malzemeyle hazırlanan belki de çorbaların içinde en az malzemeli ama en lezzetli olanlardan biridir un çorbası...
#Ramazan MenüsüYardımlaşma ve dayanışmada iş yarıştırmak olmaz ama Metro Türkiye harika bir projeyle geldi ramazanda. ‘Benim İşim, Benim Mutfağım’ kampanyasıyla afet bölgesinde yıkılan 4 özel restoranı tekrar hayata döndürebilmek için o eşsiz lezzetleri ve pişiren ekipleri İstanbul’a getiriyorlar.
#Yeme11 Ayın sultanı Ramazan geldi. Her yıl heyecanla beklediğimiz Ramazan'da her güne bir iftar menüsü çıkardık. 30 güne özel hazırlanmış, denenmiş, ekonomik, kolay, Rüzgar SÜNBÜL ile leziz yemeklerden oluşan İftar menüsü örnekleriyle işinizi kolaylaştıracağız.. Güzel iftar sofralarında sevdikleriyle buluşmak, paylaşmak, oruçla vücudumuzu terbiye etmek, Ramazan'ın olmazsa olmazı.
#Ramazan MenüsüDepremzedelere yönelik gıda yardımlarını sürdüren Metro Türkiye, bir yandan da tarlada ve dalda kalan sebze-meyveyi üreticilerinden satın almaya devam ediyor. Böylelikle hem ürünlerin ziyan olması engelleniyor hem de çiftçilere destek sağlanıyor. Gastronometro şefleri de Hatay’ın Arsuz limonu ve beyaz balkabağıyla yapabileceğimiz tarifler veriyor...
#DepremYılbaşı sofrası kurmak, alışveriş telaşı veya yoğun çalışma temposu gibi nedenlerle gözümüzde büyüyebiliyor. Marinasyonu, iç malzemesi, sosu derken epey zahmetli ama çok lezzetli ve görüntüsü de bir o kadar haşmetli bir hindi için mutfakta mesai harcamak istemeyenler için çözüm eve sipariş verebileceğimiz ya da gidip teslim alabileceğimiz hazır seçeneklerde...
#Yılbaşı SofrasıDolmaları çok çeşitli, lahana sarmaları tahinli... En çok kuzu eti yeniyor, patlıcanlı yemeklerin sayısız çeşidi pişiriliyor. Un helvası pekmezli; halka tatlısı çok seviliyor. Çukurova Aşçılar Derneği İkinci Başkanı Fatma Çıkla, Adana mutfağını anlatıyor, birbirinden leziz tarifler veriyor...
#Kebab