Çorbalar sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinin başında geliyor. Kış aylarında, soğuk havalarda içimizi ısıtan çorbaları yazın da serinlemek için içmeye ne dersiniz? Bunun iyi bir fikir olduğunu düşünenler için yoğurttan karpuza, domatesten pancara çeşit çeşit malzemelerle soğuk çorbalar hazırladık. Denemeye ne dersiniz? Aralarında damak zevkinize göre bir tarif bulabileceğinizden eminiz…
#Çorba TarifleriÇorbalar sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinin başında geliyor. Kış aylarında, soğuk havalarda içimizi ısıtan çorbaları yazın da serinlemek için içmeye ne dersiniz? Bunun iyi bir fikir olduğunu düşünenler için domatesten pancara çeşit çeşit malzemelerle soğuk çorbalar hazırladık. Denemeye ne dersiniz? Aralarında damak zevkinize göre bir tarif bulabileceğinizden eminiz…
#Çorba TarifleriMasterchef karides kokteyl tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Karides kokteyli olarak da bilinen karides kokteyli, bir bardakta servis edilen Marie Rose sosu veya kokteyl sosu içinde kabuklu, pişmiş karideslerden oluşan bir deniz ürünü yemeğidir. Peki, karides kokteyl nasıl yapılır? MasterChef karides kokteyl tarifi ve malzemeleri
#Karides Kokteyl TarifiKuşburnu çayı, son yıllarda popülerliği artan, doğal ve sağlıklı bir içecektir. Marmelattan çaya kadar farklı şekillerde tüketeceğiniz E ve C vitamini bakımından oldukça zengin olan kuşburnu yu yazın şerbetini yaparak da tüketebilirsiniz . Pek çok hastalığa karşı kilit rol oynayan her derde deva olan kuşburnu şerbetini bakın nelerle daha zengin hale getirdik!
#Kuşburnu ÇayıKırmızı pancar rengiyle gözleri, lezzetiyle mideleri doyuran bir sebzedir. İçinde bulunan A,B,C,P vitaminleri ile bağışıklık sistemini güçlendiren; aynı zamanda tam bir mineral deposu olan kırmızı pancarı nasıl tüketmeliyiz? Pancar nasıl pişirilir? Pancarın kabukları nasıl kolay soyulur? Fırında pancar nasıl pişirilir? Pancarı haşlamanın püf noktaları nelerdir? Bunlar gibi birçok sorunun cevabı burada…
#PancarHem ferahlatıcı hem de sağlıklı bir şeyler arıyorsanız, çilekli smoothie tam da size göre. Kısa süre hazırlayıp tüketebileceğiniz bu tarifin tadına doyamayacaksınız. Peki çilekli smoothie nasıl yapılır? İşte çilekli smoothie tarifi..
#Çilekli SmoothieMardin çöreği olarak da bilinen kiliçe tarifi, yiyenleri kendine hayran bırakıyor. MArdin'in yöresel hamur işi tariflerinden olan kiliçe, tarçın, yenibahar ve mahlep gibi keskin aromaları bir araya getiriyor. Peki, kiiliçe nasıl yapılır? İşte, yöresel kiliçe tarifi ve malzemeleri...
#KiliçeSoğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bir çorba tarifi olan düğün çorbası nasıl yapılır, hangi yöreye ait merak ediliyor. Düğünlerin vazgeçilmezi olan bu sağlıklı çorba aynı zamanda eskiden köylerdeki çetin soğuktan korunmanın da etkili bir yoluymuş. Şimdilerde yeniden mutfaklarımıza konuk olan düğün çorbası tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde...
#Düğün ÇorbasıTescilli lezzetlerimizden olan arabaşı çorbası tek başına bir öğün olma özelliğindedir. Hindi, kaz veya tavuğun etiyle pişirilen sıcak çorba ile soğuk hamurun buluştuğu "arabaşı", İç Anadolu'da kış mevsiminin vazgeçilmez yöresel lezzeti olarak karşımıza çıkıyor. Arabaşı çorbası kadar hamuru yapımı ve yenmesi de ayrıca önem taşıyor. Arabaşı hamurunun çiğnenmeden ayna anda çorbayla tek seferde yutulması gerekiyor. Peki, arabaşı çorbası ve hamuru nasıl yapılır? İşte arabaşı çorbası ve hamuru ile ilgili tüyolar...
#ArabaşıBaş ağrısından kabızlığa, saç dökülmesinden selülite birçok soruna iyi geldiğine inanılan, üstelik yemeklere de benzersiz bir lezzet katan biberiye yağını aktardan alabileceğiniz gibi çok daha ekonomik bir biçimde evinizde de yapabilirsiniz. Böylece elde edeceğiniz katkısız, doğal biberiye yağını gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. İster taze biberiyeden isterseniz de kuru biberiyeden yapabileceğiniz biberiye yağının yapılışı ve püf noktalarını içeriğimizde bulabilirsiniz. İşte biberiye yağı tarifleri…
#Biberiye Yağı Nasıl YapılırReçel, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlı ve meyve konservesi türüdür. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle beraber günün her saati yenilir ve bazı kek, pasta ve çöreklerin üzerine sürülerek onları tatlandırmada da kullanılır. İki türlü reçel yapımı bulunmaktadır. Bunlardan birincisi reçel yapılacak meyvelerin önce şekerde bekletilerek daha sonra kaynatılması, ikincisi ise reçel yapılacak meyve ya da sebzenin reçel şurubu ile beraber kaynatılarak hazırlanmasıdır. Kaynama sonucu kıvama gelen reçel, hava almayacak şekilde saklama kaplarına (genellikle cam kavanozlara) konularak kapakları kapatılır. Birçok meyve ve sebzenin reçeli yapılmaktadır. Ayrıca gül reçelinde olduğu gibi çiçeğin yapraklarının da kullanıldığı reçel türleri de vardır. doğal bir tat ve görünüm, aroma bakımından zengin reçel üretimi mümkün hale gelmiştir. Peki, ev yapımı reçel nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Kışlık reçelin bozulmaması için nelere dikkat edilmeli? İşte sizler için hazırladığım birbirinden lezzetli reçel tarifi ve malzemeleri...
#Ev Yapımı ReçelLimondan turşu yapıp et veya tavuk yemeklerinde kullanabilir, portakallı ve turunçlu makaronlar hazırlayabiliriz. Misket limonu tartlara, greyfurtsa roka, bebek ıspanak ve kırmızı soğanlı salatalara çok yakışıyor. Kurabiyeden ceviche’ye, krepten yahniye; hemen her şeye katmayı çok sevdiğim narenciye çeşitleriyle neler hazırlıyorum, mutfağıma buyurun!
#LimonLimondan turşu yapıp et veya tavuk yemeklerinde kullanabilir, portakallı ve turunçlu makaronlar hazırlayabiliriz. Misket limonu tartlara, greyfurtsa roka, bebek ıspanak ve kırmızı soğanlı salatalara çok yakışıyor. Kurabiyeden ceviche’ye, krepten yahniye; hemen her şeye katmayı çok sevdiğim narenciye çeşitleriyle neler hazırlıyorum, mutfağıma buyurun!
#YemeFarklı bir çorba arayanların favorisi olacak cennet çorbası son zamanların gözde lezzetlerinden bir oldu. Oldukça doyurucu bir çorba olan cennet çorbası, mısır unuyla hazırlanıyor. Özellikle kış aylarında sık sık tüketilen bu çorba, grip ve soğuk algınlığına karşı hastalık direncini arttırıyor. Peki, cennet çorbası nasıl yapılır? İşte tarifin detayları...
#Cennet ÇorbasıFransız mutfağının geleneksel çorbalarından soğan çorbası mutfaklarınıza geliyor. Rendelenmiş kaşar peyniri ve kruton ekmek dilimleriyle servis edebileceğiniz Fransız usulü soğan çorbası evde de kolaylıkla hazırlanabilir. Peki, soğan çorbası nasıl yapılır? İşte, soğan çorbası (Soupe à l'oignon) malzemeri ve yapılışıyla haberimizde...
#Soğan Çorbası TarifiBağlama kelimesi, yemek programlarında ve tarfilerinde karşımıza çıkıyor. Mutfakta önemli bir püf noktası olan bağlama işlemi için belirli malzemeler kullanılıyor. Ayrıca belli noktarada dikkat edilmesi gerekiyor. İşte yemekte bağlama işlemi ile ilgili bilgiler...
#Bağlama İşlemiMis kokulu tereyağı, kahvaltı sofralarında sıcak ekmekle ayrı, yemeklerle de ayrı güzel. Ayrıca sağlık için oldukça yararlı. Ancak doğal ve katkısız olmalı. Bunun için tereyağınızı evde kolayca yapabilirsiniz. Peki tereyağı nasıl yapılır? Tüm detayları sizler için derledik.
#Evde Tereyağı Nasıl YapılırYemek pişirme esnasında kullanılan farklı teknikler bulunmaktadır. Bu şekilde yemeklerin lezzeti ve besin değerleri korunmaktadır. Bu yöntemlerden bir tanesi de Poche pişirme yöntemi olarak bilinmektedir. Pişirme yöntemi ile ilgili farklı kaynaklardan bilgi almak mümkün olmaktadır. Pişirme şekli kendi içinde de farklı şekilde kullanılmaktadır. Bu teknik ile bazı yemek gruplarını doğru lezzete sunma imkanı bulunmaktadır. İşte, merak edilen tüm detayları sizler için derledik.
#Poche YöntemiTrigladae familyasının en popüler üyeleri arasında kırlangıç Balığı yer alan alır. Avcılığın zevki, lezzetli beyaz eti ve genellikle de iri balık bir olması nedeni ile kırlangıcı amatörler tarafından en çok aranan balık yapmıştır. Kırlangıç Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Bayram sabahında sofra daha bir özenli kurulur, tüm aile o sofrada buluşur, yediklerimizin tadı da bir başka olur. Üstelik, Ezine peynirinden Gemlik zeytinine, Anzer balından Kayseri sucuğuna kahvaltımıza sınıf atlatacak pek çok coğrafi işaretli ürünümüz de var. Sahrap Soysal yöresel bayram kahvaltılarımızı anlatıyor, ‘Kahvaltı’ kitabının yazarı Ebru Erke coğrafi işaretli ürünlerle yapılabilecek tarifler veriyor.
#RamazanYüzlerce özgün yemeğin ana malzemesi bulgur, Türk mutfağının en temel besinlerinden... Örneğin Kastamonu’da kokusu baş döndüren bahar otlarıyla ‘eğşili pilav’ yapılır, Mardin’de bol kişnişle çiğköftesi yoğrulur. Bulguru simit kebabı gibi tariflerin yanı sıra boza ve helvada kullanmak da mümkün. Maharet, farklı türlerini iyi tanımakta...
#Türk MutfağıSöz konusu sarma olunca konuya Tokat yaprağından girilir. Yani yörenin Narince üzümlerinin incecik, damarsız, pişince ağızda dağılan körpe yapraklarından... Ancak ülkemizde asmanın yanı sıra kiraz, dut, fasulye, ayva gibi sebze meyvelerin yapraklarının ya da lahana, pazı gibi sebzelerin sarmaları da başlı başına bir dünya yaratıyor. Anadolu’nun geneline baktığımızda, doğadan toplanan çeşitli yabani otların yapraklarıyla da farklı sarmalar yapıldığını görüyoruz...
#SarmaMuradiye çorbası adını Osmanlı sultanı İkinci Murad’dan almış geleneksel bir çorbadır. Bursa mutfağına ait oldukça sağlıklı bir çorba olan Muradiye çorbası tarifi, malzemeleri ve yapılışı hemen aşağıda…
#Muradiye ÇorbasıTavuk çorbası hem şifalı oluşu hem de pratik yapımıyla tarif defterlerinin vazgeçilmezlerinden biri. Yemeklerinize leziz bir başlangıç yapmak isterseniz sofranızda bu çorbaya mutlaka yer vermelisiniz. Peki tavuk çorbası nasıl yapılır? İşte leziz ve kolay tavuk çorbası tarifi...
#Tavuk Çorbası Nasıl YapılırYaz aylarında ferahlamak için limonlu içecekler gibisi yoktur. Naneli soğuk limonu da sıcak havalarda zevkle tüketeceksiniz. Üstelik hazırlanışı da çok basit. Peki naneli soğuk limon nasıl yapılır? İşte evde naneli soğuk limon yapımı...
#Naneli Soğuk Limon