Bağlama işlemi nedir? Yemekte bağlama nasıl yapılır?
Bağlama kelimesi, yemek programlarında ve tarfilerinde karşımıza çıkıyor. Mutfakta önemli bir püf noktası olan bağlama işlemi için belirli malzemeler kullanılıyor. Ayrıca belli noktarada dikkat edilmesi gerekiyor. İşte yemekte bağlama işlemi ile ilgili bilgiler...
Yemek yaparken bağlamak, sos, çorba, yahni gibi sulu yiyecekleri içine farklı malzemeler ekleyerek koyulaştırma ve kaynaştırma işlemine deniyor.
Un, nişasta, yumurta sarısı, krema, peynir gibi birçok malzeme bağlayıcı olarak kullanılabiliyor.
Gündelik dilde bağlama “yemeğin terbiyesi” olarak da kullanılabiliyor.
YEMEKTE BAĞLAMA NASIL YAPILIR?
Yemekte bağlama işlemi yaparken ısıya dikkat edilmesi gerekiyor. Sıcak ve soğuk dengesi iyi ayarlanmalı. Ayrıca nişasta ve yumurta gibi eklenecek malzemeler de ölçülü kullanılmalı.