Milli eğitim sistemimizde ortaokuldan liselere ve ortaöğretimden üniversitelere geçişte bugüne kadar çok farklı sistemler denendi. Sıklıkla değişen ise daha çok liselere geçiş sistemi oldu. Şimdi bu sistem yeniden değiştirilecek. Peki TEOG yerine önerilen sistemler ne kadar makul?
#TEOGCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TEOG’u kaldırılmasına yönelik sözleri pek çok öğrenci ve velinin kafasında soru işareti bıraktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz cuma günü katıldığı bir televizyon programında 'TEOG'un kaldırılması lazım. Biz TEOG'la mı geldik? Ne TEOG vardı, ne bir şey vardı.' ifadelerini kullandı. Peki TEOG kaldırıldı mı?
#TeogBugün ABD’ye gidecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün konuk olduğu bir TV kanalında, TEOG sınavının kaldırılacağını söyleyip, konuyu Başbakan Yıldırım’la görüşeceğini ifade etmişti. Erdoğan dün saat 15.00 sıralarında Kısıklı’daki konutundan ayrılarak Beylerbeyi Sarayı’ndaki çalışma ofisine geçti. Başbakan Yıldırım da Vahdettin Köşkü’nde Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif’i kabulünden sonra Beylerbeyi Sarayı’na geçti. Saat 16.00’da başlayan görüşme 18.30’da sona erdi. Görüşme sonrası herhangi bir açıklama ya da bilgilendirme yapılmadı.Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Başbakan Binali Yıldırım’a TEOG sunumu yaptı. Bakanlık bürokratları da yeni yol haritasının neler olabileceği üzerine çalışıyor. TEOG’un kaldırılmasına olumlu bakan eğitimciler yerine adil ve objektif bir ölçme değerlendirme sisteminin getirilmesi gerektiğini de vurguluyorlar.
#TEOGCumhurbaşkanı Erdoğan’ın, milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren TEOG’un kaldırılması isteği eğitim camiasında tartışmalara neden oldu. TEOG kalkarsa yerine nasıl bir sistem geleceği soru işaretleri doğururken eğitimciler, özellikle köklü okullara giriş konusunda endişelerini dile getirdi. TEOG’un kalkmasının yararlı olacağını söyleyenler bulunduğu gibi, sistemi değiştirmedikten sonra sadece sınavın kaldırılmasının çözüm olamayacağını belirtenler de oldu. Eğitimciler özellikle ‘şişirme not’ tehlikesine dikkat çekti. Peki TEOG’un yerine nasıl bir sistem getirilebilir? Yeni sistemin adil olması için yapılması gerekenler neler? Eğitimciler yanıtladı.
#TEOGTEOG sınavına giren 1 milyonu aşkın öğrenciden 17 bininin ikinci sınavda tüm soruları doğru cevaplaması bugüne kadar liselere giriş sınavlarında görülmeyen bir durum... 17 bin öğrencinin 'birinci' olması eğitim çevrelerinde şaşkınlıkla karşılanırken, 'suni başarı' olarak nitelenen durumla ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, "Bu durum şaşırtıcı değil" dedi.
#TEOGOrtaöğretim Kurumları Sınavı’nda (OKS) diploma notunun etkisini artırmak amacıyla öğrenciye "şişirme not" verilebileceği kuşkularına karşı Milli Eğitim Bakanlığı da önlem aldı. Önlemler arasında sınavda soru sayısının 5’den az olmaması, bir sınavın aynı okulun tüm sınıftaki öğrencileri için ortak uygulanması da yer alıyor.
New York’un lüks yerleşim yeri Manhattan'ın ünlü gökdelenlerinden biri korkunç bir trajediye sahne oldu. 57 katlı binadan ölüme atlayan kişinin kimliğinin açıklanmasıyla birlikte ise deyim yerindeyse ortalık toz duman oldu…
#ManhattanO kadar güçlü oynuyor ki izleyeni kendine hayran bırakıyor. Karakteri de bu yüzden bir nefret objesine dönüşüyor. Bakışlarıyla, tavırlarıyla kendine verilen rolü adeta yaşıyor, ete kemiğe büründürüyor. Hürriyet Cumartesi jürisi tarafından geçen hafta ‘ekrandaki en iyi kadın oyuncu’ seçilen Gonca Vuslateri’yle buluştuk; evliliğini, oyunculuğu ve hayatının bilinmeyenlerini konuştuk...
#Gonca VuslateriHer maçtan sonra herkesin 'Bakalım Erman Hoca akşam ne diyecek' dediği Erman Toroğlu, 'Büyüklerin başkanları Federasyon başkanını arayıp meme istiyor, kıyak istiyor' diyor. Toroğlu, kendi döneminde hakemliğin iğrenç olduğunu ama bugün büyük bir değişimin başladığını söylüyor.