Sintigrafi; incelenmesi gereken her organ adına değişik bir radyoaktif ilaç verilerek o ilaçla alakalı organdaki tutulumu, atılımı ve dağılımı hakkında bilgi verir. Peki sintigrafi nedir ve ne işe yarar? Sintigrafi tetkiki nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Sintigrafi Nedir?Tioidlerden kaynaklı bir hastalık için doktora gitmek isterseniz dahiliye yani iç hastalıkları bölümüne gitmeniz gerekir. Eğer iç salgı bezleri ile ilgili bir sorun görülürse doktor sizi endokrinoloji bölümüne yönlendirebilir. Doktor tarafından tanı için boyun bölgesi muayene edilir. Tiroid için hangi bölüme ve doktora gidilmesi gerektiğini sizler için derledik.
#Tiroidİnsanlarda farklı bölgelerde görülebilen pek çok hastalık bulunabilir. Bunlardan birisi de amiloidoz olmaktadır. Amiloidoz bazı kişilerde görülebilmekte ve farklı tedavileri bulunmaktadır. Bu sebeple belirtilerinin bilinmesi oldukça önemlidir. Peki, Amiloidoz nedir? Belirtileri nelerdir? Amiloidoz neden olur? Teşhisi ve tanısı ile birlikte amiloidoz hakkında detayları derledik.
#SözlükNÜKLEER Tıp, radyoaktif maddeleri ilaç formunda kullanarak hastalıkların tanı ve tedavisinin yapıldığı klinik bir branş. Radyasyon, hastalıkların tanı ve tedavisinde her geçen gün artan oranda uygulanmakta, başka hiçbir yöntemle sağlanamayacak bilgilerin elde edilmesinin yanı sıra, birçok hastalıkta son derece kolay, güvenli ve ağrısız tanı ve tedavi olanağı sunuyor. Hastalıklar, genellikle diğer radyolojik yöntemlerle saptanabilir hale gelmeden ve klinik bulgular gelişmeden önce, yani hastalığın erken döneminde moleküler düzeyde saptanabiliyor.
#1KANSER tehdidi gün geçtikçe büyüse de tedavi başarı oranlarında da artık yüz güldüren sonuçlar alınabiliyor. Her geçen gün önem kazanan yenilikçi tedaviler, hastaların yaşam süresine ve kalitesine katkı sağlayacak seçenekler sunuyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gamze Çapa Kaya, kanser tedavisinde yaşanan son gelişmeleri ve nükleer tıbbın kanser olgularında yarattığı mucizeyi anlattı, şunları söyledi:
#1Bu hafta genel olarak testis hastalıkları konusunda bilgilendirmeyi amaçladık. Bilindiği gibi hem üreme ve cinsel fonksiyonlar hem de erkek beden imajı algısı açısından testis önemli bir organ. Testiste sık görülen hastalıkları maddeler halinde aktararak kısa kısa bilgiler ile bu organı tutan hastalıklar konusunda bilgilendirme yapacağız.
#TestisTiroid bezi boynun ön alt kısmında yer alan, sağlıklı bireyde yaklaşık 20 gram ağırlığında ve kelebek şeklinde bir organdır. Vücudun enerji kullanımı, beyin, kalp, kaslar, tüm organ ve dokuların sağlıklı çalışabilmesi için tiroid bezinden kana normal miktarda tiroid hormonu salgılanması gerekir. Prof. Dr. Okan Bülent Yıldız tiroid bezinin daha hızlı çalışarak kana daha fazla hormon karışmasına neden olan hipertiroidi hastalarının kalsiyum ve D vitamini takviyesi alması gerektiğini belirtti ve hastalık hakkında bilgiler verdi.
#HipertiroidTürk İç Hastalıkları Uzmanlık Derneği ve Hurriyet.com.tr'den dev işbirliği. 3 bin uzman doktor sağlıkla ilgili tüm soru ve sorunlarınızı cevaplıyor. İlk olarak hipertansiyon, diyabet ve AIDS'le ilgili sorularınızı cevaplayan doktorlarımız, şimdi de Osteoporoz'la ilgili sorularınızı cevaplıyor.. İşte Osteoporoz'la ilgili sorularınızın cevapları...
Aylin, 12 yaşında, tatlı kendi halinde bir kız. Holografik beyin teknikleriyle gözleri kapalı renkleri tanıyor, elleriyle okuyor, toprağın altını görüyor, fotoğraflarına bakıp kişinin yaşayıp yaşamadığını söylüyor. Bu teknikleri ona, annesi Sevda Barankuş öğretiyor. Arıtan Yayınları’nın sahibi Aydın Arıtan da bu konuda pek çok kitap yazdığını, Sevda Hanım’ı yakından takip ettiğini söylüyor.