MERAL Akşener siyaseti ‘uzun erimli’ oynuyor. Hatırlayın, cumhurbaşkanlığı adaylığından aylar önce peşinen vazgeçerek ‘Başkanlığa talibim’ dedi. Başbakanlık uzun bir yol. Önce dahil oldukları ittifak cumhurbaşkanlığını kazanacak. Sonra mecliste parlamenter sisteme dönüş için gerekli anayasal çoğunluk sağlanacak. Bilahare yeni seçimlerde birinci parti olunacak. Son olarak yetkileri sınırlanmış cumhurbaşkanı tarafından hükümeti kurmak üzere başbakan olarak atanacak ve meclisten güvenoyu alacak. Bu beklenti en iyi senaryoda dahi üç-dört yıl alır. Siyasetin günlük hesaplar üzerinde işlediği Türkiye için hakikaten çok ilginç bir strateji.
#1BAZI konular netamelidir, inandığınız görüşleri açıkça paylaşamazsınız. Toplum münevverleri bile bu neviden konulara kendilerini ihtiyaten kapatırlar. Hani, milli ya da dini mevzulardan söz etmiyoruz. Bu tip konularda aykırı yaklaşım “az demokrasili” ülkelerde zaten tam anlamıyla “cızz”dır. Konumuz daha masum ve kısıtlı bir alanla ilgili.
#1MİT ve İstanbul Emniyeti, geçmişte birçok misyonda görev yapmış bir İsrailli diplomatın eşi ile İsrailli turist gruplarına saldırı hazırlığında oldukları iddia edilen 5 İranlıyı gözaltına aldı. Beyoğlu’ndaki bir otel ile Beylikdüzü’ndeki günlük kiralık bir daireye düzenlenen baskınların perde arkasında aksiyon filmlerini aratmayan bir operasyon yaşandı.
#İsrailYENİ spor yasası yürürlüğe girdi. Artık kulüplerimiz Anonim Şirket olacak. İzmir’de Göztepe ve Altınordu zaten bu statüdeydi. Şimdi Karşıyaka, Altay ve diğerleri de bu yolu izleyecekler. Bu kulüpler kentin tarihiyle özdeşleşmiş ve “ortak değer” haline gelmiş simgeler. Bu sebeple şirketleşme söz konusu olduğunda “parayı bastıran”ın sahip olacağı yapılar olmamalı. Uygun olan, “kent bileşenlerinin” tarihi kurumlarına sahip çıkmasıdır. Zira böylesi değerlerin bir kişinin sahipliğinde taşınabilir ve sürdürülebilir olmaları çok güçtür. Kulüp hisselerini eline geçirenin on binlerce taraftarın ortak hissiyatı ile kesişmesi ve egosunu geri plana alması kolay olmaz. Bu sebeple kulüp hisse dağılımının “kent sağduyusu”nu temsil eden bir model içinde oluşturulması, uygun çözümdür.Bu amaçla, başta büyükşehir ve ilçe belediyeleri olmak üzere, odalar, Siad’lar, iş insanları, Fon’lar; ticari bir yaklaşımla oluşturulacak bir ana gövdede buluşturulmalıdır.
#1Son dönemin en önemli sorunun küresel ısınma ve onun görünen yansıması iklim değişikliği olduğunu belirten BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Türkay, “AB, 2019’da Avrupa Yeşil Mutabakatı’nı açıklayarak bu işe dur diyecek bir mekanizmayı da devreye sokmuş oldu. Ya dönüşeceğiz, ya oyundan düşeceğiz” diye konuştu.
#BursaTürkiye’nin Ay’a iniş projesiyle ilgili Somali’de roket fırlatma üssü inşa etmek istediği öne sürüldü. Somali’nin ekvator çizgisine yakın olması nedeniyle uzaya araç yollamak için uygun olduğuna işaret ediliyor. İddialar ardından Somali'nin konumu merak konusu oldu. Peki, Somali nerede? İşte Somali’nin konumu ve tarihi...
#Somali NeredeBOSİAD, Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Çevre Mühendisliği Bölümü akademisyenleri ve Uludağ Çevre Topluluğu (UÇET) ile birlikte AB finansmanlı yeni bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. Temiz üretimin temelleri üzerine farklı toplum kesimlerini bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve uygulanabilir çevre proje fikirleri geliştirmek amacıyla “Avrupa Birliği Yolunda Temiz Çevre İçin Temiz Üretim” projesi hayata geçecek. Avrupa Birliği 112 bin Euro’luk projenin yüzde 89’una hibe desteği için ön onay verdi.
#GazetehaberleriBursa OSB ve BOSİAD, sanayicinin ihtiyacı olan nitelikli eleman yetiştiren meslek liselerine yönelik farkındalığı artırmak amacıyla “Güçlü Türkiye İçin Mesleki Eğitim” başlığı altında ‘BOSİAD Mesleki–Teknik Eğitimi Özendirme Projesi’ için düğmeye bastı.
#Bursa