Turkcell Teknoloji Zirvesi kapsamında kurulan standlarda katılımcılar geleceğin teknolojilerini test etme fırsatı yakaladı.Turkcell'in kurumsal müşterilerini, iş ortaklarını ve dünyanın en önemli fikir önderlerini buluşturduğu, Türkiye'nin en kapsamlı ve geniş katılımlı teknoloji etkinliklerinden biri olan "Turkcell Teknoloji Zirvesi" bugün gerçekleştirildi. Bu yıl ana teması "4.5G ile geleceğin teknolojileri ve değişim" olan zirvenin açılışı BTK Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz ve sektör liderlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.7 binden fazla davetliyi bir araya getiren etkinlik kapsamında, "Değişen İş Dünyası", "Yeni Dünyanın Yeni Trendleri", "Akıllı Yaşam", "Pazarlama 4.5", "Teknoloji ile Dönüşenler", "Yeni İşler ve Girişimcilik" gibi pek çok başlık altında 50'nin üzerinde oturum gerçekleştirildi.
#TurkcellArçelik dünyada üretimin inovasyonla desteklenmesi gerektiğini 20 yıl önce görmüş ve AG-GE birimini kurmuştu. Aradan geçen sürede Türkiye devinden küresel büyüğe dönüşme yolunda ilerliyor. Bu yoldaki son işbirliği yine küresel bir sanatçı olan Serra Yılmaz’la yapıldı
Fransa’nın başkenti Paris’te iki gündür süren ve internet dünyasının en etkin 1000 şirketinin patronunun katıldığı “e-G8” zirvesinde ‘daha fazla özgürlük’ ve ‘daha fazla güvenlik ile sınırlama’ isteyenlerin fikirleri çarpıştı, ancak bir uzlaşma çıkmadı. Bu durumda internet dünyasını temsilen 6 kişilik bir heyet Fransa’nın Deauville kentinde yapılacak “G8 Zirvesi”ne katılmasına karar verildi.
Arçelik'in reklamda kullandığı ve istek üzerine ürettirip satışına başladığı robot ‘Çelik’ kısa sürede 10 bin adet satışla 500 milyar liralık ciroya ulaştı. Arçelik, hemen 15 bin sipariş daha verdi. Böylece ‘Çelik’ 2.5 trilyon ciroya ulaşacak. Robot ‘Çelik’le ilgili diğer ürünler de satışa çıktı.
Honda'nın geliştirdiği "insansı robot" Asimo, yeni özellikleri sayesinde insanların hareket ve jestlerini anlayabiliyor. İki yıl önce geliştirilen bir çocuk boyundaki robot, yürüyebiliyor, merdiven çıkabiliyor ve sesleri tanıyabiliyor. Asimo son özelliğiyle yakınındaki insanın hareketlerini takip edebiliyor.
Barcelona’da gerçekleşen Mobil Dünya Kongresi’nde sergilenen yapay zekâlı robotlar ve uçabilen hava araçları bilim kurgu filmlerinde izlediğimiz sahnelerin çok uzakta olmadığını gösterdi. Fuar boyunda yapay zekânın günlük hayatımızda neleri değiştirebileceğini yakından deneyimledim. Kahvemi bir robotun elinden alırken başka bir robot ile Türkiye üzerine sohbet ettim. Kendini sevdirmeye çalışan akıllı robot köpekler çok etkileyiciydi.
#RobotBarcelona’da düzenlenen GSMA Mobil Dünya Kongresi en yeni teknolojilerle kapılarını ziyaretçilere açtı. Yapay zekâlı, şeffaf ve ultra esnek cihazların ilgi odağı olduğu fuarda ziyaretçilerin en fazla zaman geçirdiği bölümler ise akıllı robot köpekler, uçan taksiler ve yeni telefonların sergilendiği stantlardı.
#Teknoloji11 yıldır ekranda, birçok başrol ve farklı karakterle izledik onu. Oyunculukta yaşanan en korkunç şeyin reyting kaygısı olduğunu söylüyor. Şimdi yeni dizisiyle karşımızda olan Sevda Erginci’yle buluştuk; hayatını, mesleğini, aşkı konuştuk: “Çok kandırıldım diyebilirim. Akıllandım mı yoo, önemli de değil, kendimi kötü de hissetmiyorum çünkü benimle ilgili değil.”
#Sevda ErginciCana yakın, memnun etmeye hevesli, pasif karakterli... Erkek mentalitesinden kaynaklanan hatalı kalıplar teknolojideki kadın algısına zarar veriyor. Bunun önüne geçilebilmesi için bilim, teknoloji ve bilgisayar alanlarında kadın nüfusunun artmasının önemi büyük.
#Teknoloji2017 Nobel Edebiyat Ödülü’ne değer görülen Japon kökenli İngiliz yazar Kazue Ishiguro, yeni romanı ‘Klara ile Güneş’te yapay zekâya sahip bir robotun insanı ve toplumu anlamlandırma çabasını işliyor. Ishiguro, yakın geleceğin bu distopik yorumunda bir kez daha hatırlayış ve unutuşu, sevgiyi, sevginin farklı tezahürlerini sorguluyor.
#Kazuo Ishiguro