MasterChef 3. ceketi kim kazandı, şef önlüğünü kim giydi 24 Aralık 2024 Salı akşamı nefes kesen mücadele sonrası yanıt buldu. Yaklaşık 6, aylık serüvenin sonuna yaklaşan MasterChef Türkiye'nin dün geceki son bölümünde, Erim, Beyza, Semih ve Eda finale kalabilmek için iki aşamalı etapta, karşı karşıya geldi. Ünlü şef Serkan Güzelçoban'ın konuk olduğu gecede, kuzu dili, taze zencefil ve tere yaratıcılık etabında en yüksek puanı Beyza alırken, finalde ise Beyza ve Eda son 2'ye kaldı. Gecenin sonunda Danilo, Somer, Mehmet ve konuk Şef Serkan Güzelçoban'ın verdikleri puanlar MasterChef üçüncü ceketi kazananı belirledi. Şef önlüğünü alan yarışmacı MasterChef yarı finalini garantileyerek şampiyonluk kupasına bir adım daha yaklaştı. Heyecan dolu yarışmada şef ceketini kazanan isimler Kerem ve Onur olmuştu. Peki, 24 Aralık 2024 Salı MasterChef kim kazandı, 3. ceketi kim giydi? İşte, MasterChef üçüncü ceketi kazanan yarışmacı ve son bölümde yaşananlar.
#Masterchef 3. Ceketi Kim GiydiDünyanın Michelin Yıldızlı 2. Turk şefi Serkan Güzelçoban MasterChef'e konuk oluyor. Serkan Güzelçoban yarışmacılardan "Denizlinin Horozu" adlı yemeğini yapmasını isteyecek. Yarışmayla birlikte Serkan Güzelçıban biyografi bilgileri ve restoranı izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Peki, Serkan Güzelçoban kimdir, kaç yaşında? MasterChef Serkan Güzelçoban nereli? İşte Serkan Güzelçoban hayatı ve biyografisi
#Serkan GüzelçobanŞef Ahmet Dede’nin İrlanda’daki restoranı dede 2 Michelin yıldızı aldı. 2021’de 1 yıldız aldıktan sonra daha özüne dönük tabaklar hazırlamaya başlamıştı. Mutfak kültürümüzün özellikle baharat zenginliği üzerine yoğunlaşan şef, ufak bir balıkçı kasabasındaki iyi bir restorandan beklenenin çok daha ötesindeki tat kombinasyonlarıyla Michelin müfettişlerini etkilemeyi başarmış... “Mutfağımda çalışan 9 kişinin artık hepsi Türk” diyen şefle konuştuk.
#PandemiGastromasa yedi yıl içinde dünyanın en önemli dört gastronomi kongresinden biri haline geldi. Sayısını yazamayacağım kadar fazla Michelin yıldızlı şef, bu konferanstaydı, ben de takip edebildiğim kadar çok konuşmacıyı takip etmeye çalıştım. Ama beni üzen bir şey oldu. Konferansa giden gastronomi öğrencilerinden çoğu zamanını, belki de kariyerlerine damga vuracak bu konuşmacıları dinlemek yerine dışarıdaki stantlarda ürün tadımı için sıraya girerek geçirdi...
#GastromasaFarklı ülkelerdeki Türk restoranlarına destek sunulsa, farklı konseptte restoran işleten pek çok işletmecimiz mutfağımıza dönüş yapacaktır. Yemeklerimizi dünyaya anlatmak için yapabileceğimiz çok şey var. Yerel ürünlerimiz konsoloslukların desteğiyle yurtdışındaki restoranlara ulaştırılsa mesela... Madımağın, şevketibostanın, lüferin pek çok ülkedeki Türk restoranlarının menüsüne girdiğini ve yemeklerimizin ortak bir çatı altında tanıtıldığını düşünsenize...
#Türk Restoranlarıİrlanda’da, küçük balıkçı kasabası Baltimore’da açtığı Dede isimli restoranda “Türk lezzetlerinden esintiler sunan” başarılı şef Ahmet Dede aldığı Michelin yıldızıyla gururumuz oldu. Türk yemeklerini modernize eden Dede de Türk mutfağının yanlış tanınmasına üzülüyor, “Maalesef Türk mutfağı, Avrupa’da sadece büfeden kebap alıp, içine acılı sosu basıp yenen bir yemek olarak tanınıyor” diyor.
#GazetehaberleriOrtadoğu’dan Balkanlara, dünyanın birçok ülkesinde kültürlerin lezzet alışkanlıklarına göre şekillenen meze, gastronomi dünyasında giderek daha önemli bir yere sahip oldu. Özellikle zengin Türk mutfağının daha da tanınmasının ardından, düzenlenen gastronomi festivallerinde dünya gurmeleri ve şefleri mezeler konusunda ustalıklarını sergiliyor. Ben de Michelin yıldızlı Türk şef Serkan Güzelçoban, meze deyince akla ilk gelen bölge olan Ortadoğu’nun lokomotif ülkesi Lübnan’ın ünlü şefi Joe Barza, Maria’nın Bahçesi ile Ege mutfağını İstanbul’a taşıyan Maria Ekmekçioğlu, Mısır’dan Mostafa Seif, İstanbul ve Alaçatı’nın vazgeçilmez mekânı Zıpkın’dan Erhan Görücüoğlu ile mezeler üzerine bir söyleşi yaptım. Taze sebze ve meyveler kullanarak hazırladıkları mezelerle beni unutulmaz bir lezzet yolculuğuna çıkaran ünlü şeflere, en sevdikleri mezeleri ve meze hazırlarken dikkat edilecek püf noktaları sordum. İşte ünlü şeflerden tavsiyeler…
#SeyahatŞef Somer Sivrioğlu, geçen hafta bir programda “Türk mutfağı dünyada ilk 10’da sayılmaz” dedi ve büyük bir tepki aldı. Hem Somer Şef’e hem de mutfağımızı tanıtmak için çalışan şeflere, akademisyenlere sorduk: Türk mutfağı uluslararası arenada nasıl algılanıyor? Bir mutfak nasıl daha bilinir hale getirilir?
#GazetehaberleriKültür ve Turizm Bakanlığı 2020’yi “gastronomi yılı” ilan ettikten sonra Bakan Mehmet Nuri Ersoy, sektör sivil toplum temsilcileri, işletmeciler ve şeflerden oluşan küçük bir grupla bir araya geldi. Gastronomi Çalıştayı Ön Hazırlık Toplantısı’nda “Hedeflere ulaşmak için nasıl bir yol izlenmeli” konusu tartışıldı.
#Müge AkgünHessen eyaletinin Rheingau bölgesinde düzenlenen geleneksel Gurme ve Şarap Festivali’nde Y-Wine Germany şarap üreticisi Ahmet Yıldırım imzalı ilk kez Türk günü düzenlendi. Şef Serkan Güzelçoban’ın hazırladığı Türk yemek ve şarap sunumu festivale damga vurdu.
#23. Rheingau Gurme Ve Şarap FestivaliHessen eyaletinin Rheingau bölgesinde düzenlenen geleneksel Gurme ve Şarap Festivali’nde Y-Wine Germany şarap üreticisi Ahmet Yıldırım imzalı ilk kez Türk günü düzenlendi. Şef Serkan Güzelçoban’ın hazırladığı Türk yemek ve şarap sunumu festivale damga vurdu.
#23.Rheingau Gurme Ve Şarap FestivaliBerlin, Türk vatandaşlarının ülke sınırları dışında en kalabalık olduğu şehir. Almanya’nın başkenti Berlin dört yıldır giderek daha da profesyonelleşen ‘Spirit of İstanbul Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. Peki Berlin'i nasıl keşfetmeli? Berlin'de nerelere gitmeli? İşte 10 adımda Berlin'i keşfetme rehberi...
#Berlin