Gelinim Mutfakta şeftali keki günün aranan tarifleri arasında yer alıyor. Kolay yapımı ve ağızda dağılan kek hamuruyla şeftali keki çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Peki, Gelinim Mutfakta şeftali keki nasıl yapılır? İşte, şeftali keki tarifi ve malzemeleri...
#Gelinim Mutfakta Şeftali KekiGeçen hafta buzdolabında bekledikçe nefaseti artan ve yerken içimizi serinleten sütlü tatlılardan bahsetmiştim, bu hafta yenilerini eklemek istiyorum. Sürpriz bir tarifim bile var: Bir dönem siyasi gündemi meşgul eden, kısa bir süre yasaklanan, Meclis Lokantası’nın ünlü tatlısı vişneli tayfır…
#TatlıYazın son demlerinde tezgâhlardaki erik çeşitleri de arttı. Anjelika, mürdüm, mirabelle... Kekten tarta, crumble’dan pestile erikler içine girdiği her şeyin lezzetini katlıyor. Yahnilere de çok yakışan bu nefis meyveyle Uzakdoğu usulü bir sos yapıp tavuk yemeklerinin veya böreklerin yanında sunabilirsiniz.
#ErikAntioksidan deposu olarak bilinen yabanmersini, ithal ürünlerden kaçındığım için pek kullanmadığım bir meyveydi. Meğer İnegöl’de yetiştiriliyormuş. Geçen hafta ilçede hasada katıldım, bol bol yabanmersini topladım. Sonra da hemen mutfağa girip nefis tarifler hazırladım.
#YabanmersiniÇok şükür ki çilek mevsimi geldi. Bence baharın bu nimetinden yararlanmanın her yolunu denemek lazım. Bugün size bir dizi çilek tarifinin yanısıra, bir İngiliz tatlısı olan ‘fool’dan söz etmek istiyorum. Fool (fuğl okuyun) ahmak anlamına gelen İngilizce bir sözcük.
Aşılanmamış antepfıstığının meyvesi olan menengiç yeşil renkli tane karabibere benziyor. Gaziantep’in yerlisi olan Ragıp Bey’se menengiç ya da diğer adıyla çitlembiğin, fıstık ağaçlarını döllemek için kullanılan erkek ağacın meyvesi olduğunu söylüyor. Ragıp Bey’in söylediğine göre bazen menengiç ağaçları da döllenerek fıstık ağacı haline getirilebiliyormuş.