Günümüzde pek kullanılmayan sefir kelimesi zaman zaman çeşitli nedenlerle gündeme geliyor. Sefir kelimesini son günlerde gündeme getiren şey ise bir dizi projesi oldu. Sefir ve sefire Osmanlı Devleti döneminde kullanılmış terimlerden olmasına rağmen günümüzde pek kullanılmamakta ve bilinmemektedir. Peki, sefir ne demek? Sefir kelimesinin anlamı nedir?
#Sefir Ne DemekSefirin Kızı dizisiyle birlikte gündeme konulardan biri de 'sefir' kelimesinin anlamı oldu. Sefir ve sefire Osmanlı Devleti döneminde kullanılmış terimlerden olmasına rağmen günümüzde pek kullanılmamakta ve bilinmemektedir. Peki, sefir ne demek, sefir kimlere denir?
#Sefir Ne DemekResul kelimesi, sosyal ve kültürel yaşamda sıklıkla karşımıza çıkan kelimelerden biridir. Özellikle dini yayınlar ve konuşmalarda duymaya alıştığımız bir kelime. Resul kelimesinin anlamını öğrenerek bu yayın ve konuşmaları daha iyi anlayabilirsiniz. Bu kelimenin anlamını bilmeyenler için Resul ne demek? Resul nedir? Resul TDK kelime anlamı konu başlıklarını detaylı olarak cevapladık.
#Resul Nedir?2023 YKS sınavı AYT oturumunda çıkan Sefaretname türü sorusu adaylar tarafından merak konusu oldu. En çok zorlanılan sorulardan olduğu söylenen Sefaretname nedir, ne demek araştırmaları hız kazandı. Sefaretname edebiyat türü olmakla birlikte, Osmanlı Dönemi'ne dayanmaktadır. Peki, Sefaretname nedir, ne demek, örnekleri nelerdir? AYT sınavında çıkan Sefaretname türü Edebiyat sorusunun yanıtı!
#SefaretnameDilimize Farsçadan geçmiş olan Bahadır isminin sözlük anlamı kahramandır. Osmanlıca kaleme alınmış gazel ve kaside türündeki birçok şiirde padişahların kahramanlıklarını anlatmak için bu isim kullanılırdı. Dilaver, gözü kara ve batur kelimeleri Bahadır ile eş anlamlıdır. Bahadır isminin anlamı ve kökeni nedir? Bu isim Kur’an'da geçiyor mu? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#BahadırCHP-MHP uzlaşmasını arkasına alarak Cumhurbaşkanlığı yarışı için yola çıkan, yolda 8 partiyi daha çatıya katan Ekmeleddin İhsanoğlu ile Diyarbakır durağının ardından buluştuk. İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreterliği döneminden iyi tanıdığım İhsanoğlu, siyasetin temposunu sevmiş görünüyor. Ancak siyasi atışmalarda karşı tarafa laf yetiştirmek söz konusu olduğunda içinden ‘devlet terbiyem el vermez’ geçen cümleler kurmaya devam ediyor. Zaten ona kalırsa bu kadar kısa zamanda gördüğü ilginin merkezinde de bu munis tavır var. Kürtçe eğitim, LGBTİ hakları gibi mayınlı alanlarda üzerine gidince ‘bunları böyle ayak üstü konuşmak doğru olmaz’ diye kesiyor tartışmayı. Mahmud Abbas’ın Başbakan Erdoğan hakkında kapalı kapılar ardında söylediklerini anlatmaya ikna edemedim. Ama Erdoğan’ın ‘Yapmadı’ dediği Gazze arabuluculuğunu belgesiyle anlattı.
DEMİREL hükümetlerinin Ulaştırma ve Milli Savunma Bakanlarından Dr. Sadettin Bilgiç, terör konusunda bir yazı gönderdi. Bilgiç, terör karşısında devletin süratle harekete geçmesini istiyor; 12 Eylül dönemini Kürt sorununun üzerine gidilmediği için eleştiriyor ve ’Türkiyeli’ kimliğine karşı çıkıyor.
FATİH’in vefatı ertesinde kardeşi 2. Beyazıd’la taht kavgasına girişen ve Yenişehir ve Konya yenilgilerinden sonra Rodos Şövalyelerine sığınarak Papa vasıtasıyla Fransa’ya geçen; Sassenage şatosundaki "altın kafes"te yaşadığı rehin yılları ertesinde de belki eceliyle, belki zehirlenerek ölen Cem Sultan, Türk Osmanlı kimliği taşıyan ilk mülteci olmuştur.