“Haberi duyduğumda bir ‘Ahh’ çıkmıştı benden. Yine bir fiş çekilmişti. Fiş çekilince kurtuluş yoktur. Sonsuzluğa yolculuk başlamıştır. Ve o gün de ciğerimizden bir parça gitti... Paramparçaydık... Yolcumuzun adı, Nejat Bekmen... Adam, iyi bir koca, baba, seven, gülen, sohbeti bol. Mesleği gazeteci... Örnek gösterilen görsel yönetmen... Son olarak Hürriyet Ege Yazı İşleri Müdürü...
#1Pek çoğumuz gezegenimizin karşı karşıya kaldığı tehlikeyi görüp gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için bireysel bir katkı sunmak, doğa dostu bir hayata geçmek istiyoruz. Plastik şişeleri, poşetleri hayatımızdan çıkarmanın, kullandığımız ambalajlı ürün sayısını azaltmanın sağlığımıza katkısı da çok. Sürdürülebilir bir hayat düzenine geçişte bize yardımcı olacak ürünleri jürimize sorduk.
#Atık“Hangi restoranı tercih ediyorsun” diye karşınızdakine sorduğunuzda alacağınız bazı cevapları 3 aşağı 5 yukarı tahmin ediyorum: “İtalyan mutfağının hastasıyım”, “Fransız yemeklerine bayılıyorum”, “Ben Uzakdoğucuyum”, “Tabii ki kebap, lahmacun” gibi bir çok yanıt duymanız mümkün. Nedense “Türk mutfağı favorim” diyen pek çıkmaz. Kültürümüzden kaçarız. Halbuki, “Ekmeği banıp, tabak sıyırmak” diye bir tabir var bizde. Sulu yemeyi hangimiz sevmez ki? Türk mutfağının kültürü ise esnaf lokantalarıdır. Hepimiz gideriz, hepimiz biliriz. Ama nedense söylemekten çekiniriz. Onlar, kaliteyi ucuza yiyebildiğimiz, tıka basa doyduğumuz, aylar sonra bile gitsek aynı tattaki yemeği önümüze koyan, yaşayan efsanelerdir. İşte geçmişten günümüze gelen, unutulmayan tatları yaşatan 3 güzel mekan...
#Türk MutfağıPandemi nedeniyle okulların ne zaman açılacağı, açılırsa eğitimin nasıl olacağı gibi soru işaretleri velileri yeni bazı eğilimlere yönlendirdi. Bunlardan en yaygın olanları çocukları özel okullardan alıp devlet okullarına kaydetmek, yazlık bölgelerdeki okullara yönelmek ve evde özel öğretmen tutmak olarak ortaya çıkıyor...
#YAZAR1970’lerde işçilerle tarlaya, inşaata giden sefertası günümüzde yeni modelleriyle plazaların yolunu tutuyor. İşyerine kendi yemeğini götürenlerin sayısı artınca uzmanlardan pratik ve sağlıklı öğün önerileri aldık: “Salatanın sosunu ayrı taşıyın, yoğurtla öğününüzü dengeleyin...”
#GazetehaberleriDÜN başlayan Neptün Soyer röportajı bugün de devam ediyor. Günlerce yazsam hayata kattıklarını anlatmaya yerim yetmez. Ben galiba en çok böyle kadınlara hayranlık duyuyorum. Yaratıcı, feci üretken, proje kapakları hep açık, enerjik, iyi kalpli, doğa dostu, kadın dostu, inişli çıkışlı, bazen sakin, bazen ruhunda fırtınalar esen... E çünkü adını aldığı deniz tanrısı Poseidon’un da özelliklerini barındırıyor... Böyle kadınlara çok ihtiyacımız var ve onlardan öğrenecek çok şey var!
#AYŞE ARMANİZMİR Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Mimarlık Haftası nedeniyle yaptığı konuşmada İzmir'in varoşlarının gecekondu ile dolduğunu, yalıların yıkılıp sefertası gibi binaların yapıldığını belirterek, "Yönünü denize doğru çevirerek bakan konuklarımız 'güzel şehriniz var' diyor. Ama artık güzel değiliz. Güzel yapılar yapılmıyor" dedi.
#İzmirSEFERİHİSAR Belediye Başkan CHP’li Tunç Soyer, kapatılan İl Özel İdaresi’nin ilçesindeki mallarının kendilerine devredilmemesine anlam veremediğini söyledi. Soyer, özellikle İl Özel İdaresi sosyal tesisi olan ve 2 yıl önce belediyenin kiraladığı binanın verilmemesine tepki gösterdi.