sebze tüketimi haberleri sayfasında sebze tüketimi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2980 sebze tüketimi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Öğünlerinize çeşitli sebzelerin dahil edilmesinin sağlığa birçok faydası olduğunu söylememize gerek bile yoktur sanırım. Annelerin yıllardır çocuklarına her gün sebze tüketmeleri gerektiklerini söylemelerinin de budur aslında. Sebzeler; vitaminler, potasyum, folik asit ve diyet lifi dahil olmak üzere vücut için gerekli olan besinler açısından oldukça zengindir. Elbette doğru şekillerde kullanılabilirse… Sizler için aşağıda, sebze yemeği hazırlamanın inceliklerinden ve en çok yapılan hatalardan bahsedeceğiz. İşte sebzeleri pişirirken en çok yapılan hatalar…
#Sebze TüketimiYaş almaya başlayan erkeklerin fiziksel ve ruhsal sorunlarına çözüm arayan ‘50 ve Ötesi Erkekler İçin Gerçek Reçeteler’ kitabı yayımlandı. Farklı alanlarda uzman 28 doktorun hazırladığı rehber niteliğindeki kitapta cinsel aktivitenin kalp sağlığına etkisinden yaşlanmaya karşı ‘eksozom’ teknolojisine kadar pek çok konuya değiniliyor.
#Gizem Coşkunardaİzmir'in Torbalı ilçesinde kuraklık nedeniyle geçen yıla göre brokoli üretimi yüzde 59, pırasa üretimi yüzde 10, karnabahar üretimi yüzde 20 azaldı. Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, "Bölgemizde yetişmeye başlayan ürünler ilerleyen yıllarda yetişmemeye başlayacak" dedi.
#İzmirSon dönemde hızla yaygınlaşan çiğ beslenme akımı, sebzeleri pişirmeden tüketmenin besin değerini artırdığını ve vücuda daha faydalı olduğunu savunuyor. Ancak araştırmalar bunun tüm sebzeler için geçerli olmadığına işaret ediyor. Peki hangi sebzeyi çiğ hangisini pişmiş yemek daha faydalı?
#SağlıkSigarayı bırakmanın kesin ve etkili tek bir yolu bulunmuyor. Ancak kararlı bir şekilde adımlar attığınız halde yine de sigaradan kurtulamıyorsanız tükettiğiniz gıdalar farkında olmadan bağımlılığınızı tetikliyor olabilir. Peki hangi yiyecekler sigarayı bırakamamanızın nedeni olabilir? Sigarayı bırakmak için hangi besinleri tüketmek gerekir? Uzman Diyetisyen Yasemin Öztürk ile mercek altına aldık.
#Sigara BağımlığıKalp ve damar hastalıkları, dünyadaki ölümlerin en önde gelen nedenidir. Kalp damar hastalıklarına bağlı ölümlerin en sık sebepleri kalp krizi ve inmedir. Yaşam tarzımızda bazı değişiklikler yaparak, hipertansiyon ve şeker hastalığı gibi hastalıkları kontrol altına alarak kalp ve damar hastalıklarından korunabiliriz. Peki bu değişiklikler neler olabilir? Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. İsmail Polat Canbolat kalp ve damar sağlığını korumanın yollarını anlattı.
#Kalp Ve DamarKediler insanların çok sevdiği canlılardan biridir. Her insan kedi gördüğünde mutlu olur ve onları sevmeye çalışır. Birçok insan kedi sahiplenerek evinde kedi bakmak ister. Kedilerin hangi besinleri tükettiği birçok kişi tarafından merak edilen bir konudur. Kedi ne yer? Yavru kediler nasıl beslenir ve kedilerin en çok sevdiği besinler neler? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kedi Ne Yer?Son yıllarda yapılan araştırmalar, sebze ve meyve tüketmenin sadece fiziksel sağlığı değil zihinsel sağlığı da iyileştirebileceğini ortaya koydu. Günlük beslenmeye bir porsiyon meyve veya sebze eklemek bile ruh halinizi iyileştiriyor ve mutlu olmanızı sağlıyor. Peki sebze ve meyveler nasıl oluyor da zihinsel sağlığımızı iyileştiriyor? Hangi sebze ve meyveler ne sıklıkla tüketilmeli? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkMide ağrısı, genellikle yağlı ve ağır yiyecekler tükettikten sonra ortaya çıkan bir sorundur. Aynı zamanda çeşitli bazı mide rahatsızlıkları da ağrıya yol açar. Eğer mide ağrısı çok sık başınıza gelmiyorsa ve geçici bir durumsa, evdeki malzemelerle doğal bir ağrı kesici de yapabilirsiniz. Mide asidine iyi gelen yiyecekler nelerdir sizler için derledik.
#Mide AsidiKireçlenme, insanların ortak sorunu haline gelen oldukça yaygın olarak görülen rahatsızların başında yer almaktadır. Kireçlenme, belirli tedavi yöntemler ile ağsızının azaltma ve sosyal yaşamın daha kaliteli hale gelmesi sağlanabilir. Kireçlenmeye iyi gelen yiyecekler nelerdir? Kireçlenmeye iyi gelen besinler ve gıdalar nelerdir detayları ile derledik.
#KireçlenmeDiyet yapan kişiler yedikleri besinlerin kalori miktarlarına oldukça dikkat etmek istemektedir. Diyet sırasında genel olarak meyve ve sebze tüketimi zararsız olarak görülse bile yine de kontrollü bir şekilde tüketilmesinde fayda vardır. Erik kilo aldırır mı? Diyette yeşil, kırmızı, siyah, mor ve tatlı kuru erik yemek kilo yapar mı tüm detayları ile derledik.
#Sağlıklı YaşamYemek yerken kullandığınız tabağın boyutu, rengi, çatal-kaşığın ağırlığı, yemek esnasında dinlediğiniz müzik, hatta yediğiniz yemeğin çıtırtısı bile iştah kontrolünde oldukça etkili… Vücudunuz için daha iyi kararlar vermek adına beyninizi "kandırmanıza" yardımcı olacak pek çok teknik var. Bu konuda uzman tavsiyelerine kulak vermek isteyenleri buraya alalım.
#Sağlıklı BeslenmeGünümüzde birçok insan kilosuna kafayı takmaktadır. Bu durum kadından erkeğe her cinsiyette yaşanan oldukça ciddi bir durumdur. Kilolu olduğunu düşünen kişilerin ilk yaptığı ise etkili zayıflama yöntemlerini araştırılmaktadır. En iyi zayıflama yöntemi nedir? En hızlı ve etkili kilo verme yöntemleri nelerdir tüm detayları ile derledik.
#En İyi Zayıflama Yöntemi NedirBir ramazan ayını daha geride bıraktık ve yarın bayram... Ramazan ayı boyunca oruç tutan birçok kişi, bayramın gelmesiyle birlikte özenle hazırlanmış bayram sofralarında daha çok yemek yeme eylemine girecek. Ve oruç süresince yavaşlayan metabolizma hızınız, bayramda tüketilen gıdalarla alınan enerjiye ayak uyduramayacak bir hale gelecek. “Ne var ki bunda” dediğinizi duyar gibiyim. Ancak bu durum, bedenimizin birkaç gün içinde kilo alarak tartıda size güzel sürprizler hazırlamasına ve mide problemleriyle karşı karşıya kalmanıza neden olabilir. Bayram günlerinizi daha keyifli, enerjik ve mutlu geçirmek istiyorsanız, vereceğim beslenme ipuçlarına göz gezdirmenizi öneririm.
#Buğra BuyrukçuGünümüzde en çok tüketilen meyveler arasında üzümler bulunuyor. Üzüm çeşitlerinden biri olan Bektaşi üzümü herkesin araştırdığı bir üzüm türüdür. Bireyler Bektaşi üzümünün hangi konuda fayda sağladığını araştırarak bilgi edinmek istiyor. Bektaşi üzümünün insan sağlığına olan faydaları detaylı olarak araştırılıyor. Bektaşi üzümünün faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Yaprağı veya yağı saça faydalı mı tüm detayları ile sizler için derledik.
#Bektaşi ÜzümüTüp bebek tedavileri genellikle adet dönemiyle başlayan tedavilerdir ve kişiye özel yaklaşım gerektirir. Kullanılan iğnelerin süresi ve hasta takipleriyle birlikte toplam tedavi 15-18 gün arasında sürmektedir. Tedavinin son aşaması olarak nitelendirdiğimiz embriyo transferi standart tedavilerimizde yumurta toplama işleminden birkaç gün sonra gerçekleştirilmektedir. Fakat endometrium kalınlığı yetersizse, polip tespit edildiyse, transfere yakın zamanda kırılma kanaması olduysa ya da başarı şansını etkileyen faktörler gözlemleniyorsa embriyolar dondurularak daha sonra transfer edilebilir. Bu gibi durumlarda tedavi sürecinin zamanlamasında ve seyrinde farklılıklar yaşanabilir. Şehir dışında yaşayan hastalar için günlük gidiş-dönüşler ve ara kontrollerle tedaviler planlanabilir. Embriyo transferi sonrası bir günlük istirahatin ardından ise çiftler yaşadıkları şehre dönüş yapabilir.
#Tüp Bebek TedavisiSağlıklı bir yaşam için sebze tüketimi oldukça önemlidir. Sebze tüketen kişiler birçok konuda araştırma yapabiliyor. Karnabahar yemeği herkesin tükettiği bir gıda çeşididir. Sebze olarak bilinen karnabahar içerisinde kaç kalori bulunduğu bireylerin araştırma yaptığı konular arasında bulunuyor. Karnabahar kaç kalori? 100 gram karnabahar besin değerleri ve kalorisi için tüm detayları derledik.
#Kaç KaloriSebzelerin tüketimi günümüzde oldukça fazladır. Sebze tüketimi yapan kişilerin araştırdığı birkaç bilgi bulunuyor. Patlıcan, herkesin bildiği ve tükettiği bir gıda çeşididir. Patlıcan yemeği tüketen bireyler, 100 gram patlıcan içerisinde ne kadar kalori olduğunu kolay yollardan öğrenmek istiyor. Patlıcan kaç kalori? 100 gram patlıcan besin değerleri ve kalorisi konusunda sizler için yararlı olacak bazı bilgileri derledik.
#Kaç KaloriÖğünlerinize çeşitli sebzelerin dahil edilmesinin sağlığa birçok faydası olduğunu söylememize gerek bile yoktur sanırım. Annelerin yıllardır çocuklarına her gün sebze tüketmeleri gerektiklerini söylemelerinin de budur aslında. Sebzeler; vitaminler, potasyum, folik asit ve diyet lifi dahil olmak üzere vücut için gerekli olan besinler açısından oldukça zengindir. Elbette doğru şekillerde kullanılabilirse… Sizler için aşağıda, sebze yemeği hazırlamanın inceliklerinden ve en çok yapılan hatalardan bahsedeceğiz. İşte sebzeleri pişirirken en çok yapılan hatalar…
#Sebze TüketimiŞeker alerjisi nedir? Şeker alerjisi neden ve nasıl olmaktadır? Şeker alerjisi nasıl anlaşılır? Şeker alerjisinin belirtileri nelerdir? Şeker alerjisine ne iyi gelir? Şeker alerjisi nasıl tedavi edilir? Şeker alerjisi tedavi edildikten sonra tekrarlar mı? Şeker alerjisi nedir ve özellikleri hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
#Şeker Alerjisi Nedir50’li yaşlar pek çok insan için hastalık riskinin arttığı, sağlığına daha çok dikkat etmeye başladığı bir dönemdir. Bu nedenle bu dönemde yaşam tarzınız ve beslenme alışkanlıklarınızda yapacağınız doğru seçimler hastalık riskinin azalmasında ve sağlınızın korunmasında önemli rol oynar.
#BeslenmeTarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ülkede 2020 yılında 14 milyon 495 bin 216 ton meyve, 22 milyon 517 bin 111 ton sebzenin iç tüketime konu olduğunu belirterek, “Toplam nüfusa (83 milyon 614 bin 362) oranlandığında kişi başına meyve tüketimi 173 kilogram/yıl, 474 gram/gün; kişi başına sebze tüketimi 269 kilogram/yıl, 737 gram/gündür” dedi.
#Gazetehaberleri