Kullandığımız dezenfektanlarda, temizlik malzemelerinde o kadar çok zararlı kimyasal var ki, neredeyse zararlı diyebiliriz. Temizlik malzemelerini evde yapabilmenin birçok kolay yolu var. Üstelik zamanla herkes kendi tarifini oluşturabilir. Yaşadığımız ortamı kirden ve mikroplardan doğal Yöntemler kullanarak koruyabiliriz.
#DezenfektanHava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyretmesi besin zehirlenmesi vakalarını da tetikledi. Bulantı, kusma, karın ağrısı, halsizlik ve ishal ile kendini gösteren besin zehirlenmeleri, her ne kadar hafif seyreden bir hastalık olsa da bağışıklık sistemi zayıf olanlarda, çocuklarda ve yaşlılarda ölüme kadar götürebilecek tablolara neden olabiliyor.
#Buğra BuyrukcuBir çoğumuz evde vaktimizin büyük bir bölümünü mutfakta geçiriyoruz. En çok burası kirleniyor haliyle en çok da mutfakta temizlik yapılıyor. Peki temizlemeyi unuttuğunuz ya da görmezden geldiğiniz bazı yer ve nesnelerde zararlı mikropların gizlendiğini biliyor musunuz? New York Post, mutfakta en çok mikrop barındıran beş yere dikkat çekerek uyarılarda bulundu. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Kıvanç Şerefhanoğlu, bu uyarıları ve alınacak önlemleri hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#SağlıkAni hava değişimlerinin yaşandığı bu günler, özellikle cilt sağlığımız açısından zorlu dönemlerdir. Soğuk havayla birlikte yıpranan cildimizi korumak içinse özel bakımlar yapmak neredeyse zorunlu hale gelir. Kışın her türlü dış etkene karşı daha savunmasız olan cildinizi korumak için neler yapmanız gerektiğini bilmiyorsanız, o zaman okumaya devam. Çünkü bugün size önereceğim taktiklerle cildinizi kolaylıkla koruma altına alabilirsiniz.
#Süheyla BuyrukçuBilindiği gibi ziraat odaları çiftçinin mesleki örgütü... Söke ise tarımsal faaliyetin çok yoğun biçimde yapıldığı bir bölge. İlçe Ziraat Odası’na kayıtlı 11 bin 500 çiftçi bulunuyor. Ancak hemen komşu ilçe Kuşadası’nda ziraat odası olmadığı için orada bulunan 700 çiftçiye de Söke Ziraat Odası hizmet veriyor. Tabii Kuşadası turizmin fazlaca ön plana çıktığı bir ilçe ama burada da 46 bin dekar tarım arazisinin bulunuyor olması küçümsenecek gibi değil. Bu arada hemen not düşelim, Söke’nin tarım alanı varlığı da 616 bin dekar. Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri bölgede çok tanınan bir çiftçi temsilcisi. “Söke üreticisinin ve bölge tarımının daha iyi bir yere gelebilmesi için Tarım ve Orman Bakanlığı, ilimiz milletvekilleri ve Ziraat Odaları Genel Başkanlığı’na sürekli olarak dilekçe ve dosyalar şeklinde çözüm önerilerimizi iletmekteyiz” diye söze başlayan Tanyeri, şu bilgileri paylaşıyor:
#1Adnan Menderes Üniversitesi personel alımı ile bünyesine 117 yeni kadro açacak. Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi bünyesine alınacak olan 117 personel alımı için başvuru şartları ve detayları yayımlandı. İşte, hemşire, güvenlik görevlisi, memur gibi pozisyonlarda yapılacak olan Adnan Menderes Üniversitesi 117 personel alımı başvuru detayları ve kontenjan bilgileri
#Adnan MenderesÜreticilerin sigara alışkanlığı nedeniyle gıda ürünlerine nikotin bulaştığı ortaya çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığı üreticileri uyarırken, akıllarda cevaplandırmayı bekleyen pek çok soru var. Nikotin bulaşan ürünler nasıl bir tehlikeye dönüşüyor? Sebze ve meyveler hangi aşamalardan geçerek temizlenmeli? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkTürkiye'nin havuç ihtiyacının yaklaşık yüzde 40'ının karşılandığı Beypazarı’nda kışlık havucun tarladan sofraya hasat serüveni başladı. Hasat edilen havuçlar tesislerde iri, kıtır ve kırık olarak üçe ayrılıyor, depolarda muhafaza ediliyor. Üreticiler, “Geçen yıllara bakarak rekoltemiz biraz düşük” diyor.
#Havuç ÜretimiSiroz, karaciğerde ileri derecede hasar oluşumuna denilmektedir. Özellikle aşırı alkol tüketimi ve hepatitin, siroza neden olduğu bilinmektedir. Sirozda daha ileri aşamalara geçildikçe, hasar oluşumu arttığından karaciğerin çalışması zorlaşmaktadır. Sirozun karaciğere verdiği hasar geri alınamadığından, yaşam tehdit altına girmektedir. Ancak erken teşhis durumunda, hasarın kademesi sınırlandırılmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#SirozSıcak ve nemli havalar sadece bizi değil tüylü dostlarımızı da bunaltıyor. Onları rahat ettirip sağlıklı kalmalarını sağlamaksa bize düşüyor. Levent Veteriner Polikliniği’nden veteriner hekim Yeter Öcal ile konuşup evde, sokakta, yolculukta ve tatilde işe yarayacak bir öneri listesi hazırladık.
#Evcil HayvanlarSahil şeridinde giderken masmavi bir koy gördünüz ve ani bir kararla arabayı kenara çekip denize mi girdiniz? Bu liste tam size göre… Uzmanlarımıza Marmara, Ege ve Akdeniz’de denize girilecek en güzel gizli koyları sorduk. 3 bölge ve 4 şehirden 15 koy önerdiler. Üstelik gezilecek yerlerden, konaklama yapılacak alanlara kadar da tavsiyeler verdiler...
#Türkiye'nin En Güzel Koylarıİnsanların merak ettiği birçok asit türü bulunmaktadır. Bu asitlerin arasında faydalı olanlar olduğu gibi zararlı olanlarda bulunmaktadır. Bu yüzden hangi asidin ne işe yaradığı bilmek çok önemlidir. Salisilik Asit nedir? Ne işe yarar? Nerelerde kullanılır? Salisilik asit nasıl kullanılır detayları ile derledik.
Hamilelik sürecinde kadınlarda yaşanan fiziksel ve psikolojik farklılıklar oluşabilir. Gebelik sürecinde genellikle vajinal kaşıntı da ortaya çıkabilir. Hamilelikte vajinal kaşıntı ne zaman başlar ve bebeğe zarar verir mi? Gebelikte vajinal kaşıntı nasıl geçer tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Diş taşı, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım alanı bakımından da önem taşıyan konular arasındadır. Bu bakımdan diş taşı nedir öğrenebilir ve neden olduğu hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Diş Taşı nedir? Neden olur? Diş taşı nasıl temizlenir ve önlenir tüm detayları ile derledik.
#Diş TaşıÇocuk olmasına niyetlenen her çiftin ilk ilişkide bunu başarma şansı çok azdır. Böyle bir beklenti içine girilmemeli. Korunmayı bıraktıktan sonra gebelik görülmesi sıklıkla birkaç ay alır. Bir yıl geçmesine rağmen çocukları olmayan çiftlerin oranı %15’tir, yani yaklaşık her on çiftten 1 ya da 2’sinde gebelik görülmez. Bir diğer ifadeyle, çoğu çiftin bir yıl içinde çocuğu olacaktır, endişe etmeyin. Olmaması durumunda bir tedavi arayışına girilebilir. Peki, gebelik olsun diye sadece beklemek yeterli mi yoksa bazı önlemler de alınmalı mı? Tabii ki sperm kalitesini bozacak bir durum söz konusu ise bundan kaçınmak kaliteli bir sperm çıkışı için çok önemlidir.
#KısırlıkBakteri ve parazitlerin doğrudan kana karışmasıyla ortaya çıkan enfeksiyonel rahatsızlıklara bulaşıcı hastalık denir. Bu hastalıkların %80'i insansan insan hava ve doğrudan temas yoluyla bulaşır. Enfeksiyöz adıyla da bilinen bulaşıcı hastalıklar sadece belli bir alanda sınırlı ise epidemi, tüm dünyayı etkisi altına aldıysa pandemi olarak nitelendirilir. Bulaşıcı hastalıklar nelerdir ve genel özellikleri nasıldır? Bulaşıcı hastalıklardan korunma yolları nelerdir tüm detayları ile derledik.
#SağlıkYaz bitti, soğuklar kendini iyice hissettirmeye başladı. Soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklardan korunmak, bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için bol bol meyve, sebze yemenin de zamanı geldi. Meyve ve sebzeyi tüketmenin en keyifli halinin meyve sıkacağından geçirip içmek olduğunu biliyoruz ancak temizliği önemli.
#Sponsorlu İçerikİstanbul'da restorasyon çalışmaları devam eden Haldun Taner Sahnesi'nde sıva altında kalan Osmanlıca mimar kitabesi ortaya çıkarıldı. Kitabe hakkında bilgi veren Kültür Varlıkları Projeler Müdürü Merve Gedik, "Kitabeyi yaptığımız sıva raspaları sonucu, çimento harçlı sıvanın yapıdan uzaklaşması esnasında keşfettik. Hemen yüzey temizliğini yaptık, şimdi de diğer imalatlardan etkilenmesin diye koruma altına alacağız" dedi.
#İstanbul