Türkiye'nin tarihindeki dönüm noktalarından olan 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin bugün 101. yıl dönümü kutlanıyor. Çanakkale Savaşı sırasında ortaya çıkan 'Çanakkale Türküsü' ise o yıllardan bu yana halen söylenmektedir. Peki; Çanakkale Türküsü ne zaman doğmuştur? İşte Çanakkale Türküsü sözleri ve Çanakkale Türküsü'nün hikayesi.
#Çanakkale TürküsüCUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, 2 Nisan 2016’da Maryland’de içinde caminin de bulunduğu “Diyanet Center of America” (Amerika Diyanet Merkezi) açılışını yaptıktan sonra tören sırasındaki ikramı üstlenen Do&Co’nun patronu Atilla Doğudan’ı çağırdı:
#Vahap MunyarOsmanlı terbiyesi almış bir babanın, konakta büyümüş evladı... Abi, kardeş aradıkları aile sıcaklığını babaannelerinde bulmuş, geceleri annelerinin okudukları duaları tekrarlayarak uyumuşlar. Yeri gelmiş üvey baba tokadı yemiş, sırası gelmiş çocuk yaşlarda şehir şehir Anadolu’yu gezmiş. Kadınlara olan ilgisi de küçük yaşlarından yadigar.
#Mehmet Ali ErbilProf. Dr. Selami Tomruk (61), bir "herpetolog" yani sürüngenbilimci. Hayatını yılanlara, yarı sürüngen sayılan timsahlara, kurbağalara adamış. Üniversitede uluslararası ilişkiler okumuş, Viyana’da sürüngenler üzerine yüksek lisans yapmış. Ve başlamış dünya ormanlarını, çöllerini dolaşıp bu hayvanları incelemeye. 33 yıl yeryüzünün en saygın üniversiteleriyle projeler yapmış, raporlar, tezler, bildirgeler hazırlamış.
Aslanla karşılaşırsanız gözünün içine bakmayın İpek Doğan (44) ile röportaj için ön görüşme yaptığımızda Toyota’nın Pazarlama ve İletişim Müdürü’ydü. Buluştuğumuzda işinden ayrılmış, yeni bir hayata yelken açmıştı. Araya bir de Malezya seyahati girmişti! İpek Doğan, "Serengeti’de geçirdiğim günler hayatımın en güzel günleriydi" dediği Tanzanya’da safariyi anlattı.
Emre Ayan (30), Everfresh Gıda’nın lojistik ve ithalat sorumlusu. O da genç yaşta çok yer görenlerden. Gezmeye 1994’te üniversitenin dağcılık kulübünde başladı. Hep yükseğe, başka bir dağa, daha da yükseğe diyerek yurtdışına çıkmaya başladı. İran’dan doğuya doğru gitti. Gördüğü yerleri sevdikçe, dahasını merak ettikçe daha da uzaklara gitti.
İzzeddin Çalışlar öyle bir yazar-gezgin ki, bir iki sene önceki Amazon röportajımızdan beri, ne yapsam ne etsem de bir seyahat röportajı daha yapsam diye fırsat kolluyordum. Beklediğim gün bir kitap sayesinde çıktı karşıma! Kitap MB Yayınevi’nden çıktı, ismi Meleklerin Krallığı Bangkok. Çalışlar 12 senedir birçok defa gittiği ve senede bir iki defa görmediğinde kendini eksik hissettiği Bangkok’u yazmış. Çok da iyi yapmış. Duygusuzca yazılmış rehber kitaplara hiç benzemiyor, kendinizi orada hissediyorsunuz. Bu röportajla yetinmeyin, mutlaka kitabı okuyun.
<B>AB’</B>ye <B>‘başmüzakereci’ </B>olarak bir de <B>‘baştanıtıcı’ </B>gerektiğini geçen hafta köşemizde dile getiren turizmci <B>Ali Baraner’</B>in ardından <B>‘Başmüzakereci’ </B>Devlet Bakanı <B>Ali Babacan </B>geçen perşembe günü Türk-Amerikan İş Konseyi’ndeki konuşmasında aynı konuya değindi.