Savaşçı dizisi bugün var mı sorusu, uzun zamandır Fox TV ekranlarında ekrana gelen diziyi takip eden pek çok kişinin araştırdığı konu olmaya devam ediyor. Dizilerin yeni sezonuna girmesine rağmen henüz başlamayan Savaşçı için son durum bilgisi, Kağan Bozok karakterine can veren Berk Oktay'dan geldi. Peki, Savaşçı neden yok ve ne zaman başlayacak? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler
#Savaşçı Ne Zaman Başlar2011’de muaythai dünya şampiyonu oldu. Yıllarca ringlerin tozunu attırdı. Ama birçok kişi Atakan Arslan’ı ‘Survivor’la tanıdı. Sonra oyunculuk kariyerine başladı. Ve bu sene de ‘Survivor 2024: All Star’ kadrosundaydı. Sosyal medyada ailesiyle çektiği videolar milyonlarca görüntülenme alan namı diğer ‘Avatar Atakan’la ve ailesiyle buluştuk. Eşiyle olan ilişkisini, ‘Survivor’dayken yaşadıklarını, hedeflerini ve çocuklarını konuştuk.
#Avatr Atakanİzmir’deki oyunculuk ajansından, bavuluna hayallerini koyup İstanbul’a transfer olduğunda 19 yaşındaydı. İstanbul’da tutunma sürecini anlatırken “Çok uğraştım, azmettim, sabrettim, çalıştım, didindim” diyor. Bu çabalarının sonucunu aldı, rol aldığı ‘Öyle Bir Geçer Zaman Ki’ adlı diziden bu yana ekranın aranan isimlerinden biri oldu. Yıldız Çağrı Atiksoy’la buluşuyoruz, projelerini, hayatını ve Berk Oktay’la evliliğini konuşuyoruz... Atiksoy ilişkisini şöyle anlatıyor; “Ben hep Berk’e ‘Senin vicdanına âşık oldum’ derim.”
#Yıldız Çağrı AtiksoyCüneyt Arkın sınırlarımızı geçecek bir kabiliyetti. Döneminin romantik jönlerinin aksine daha savaşçı bir tipi vardı. Türk sineması bu özelliğini kullandı, isabetlidir. Büyük şöhretine ve sahnedeki çizgilerine rağmen dostlarıyla çok tevazu içinde bir ilişki götürürdü. Şüphesiz ki Türkiye’de aktörlüğü ciddiyetle götüren, uyuşuk kalıpları değiştirip hareketlendiren, unutulmayacak bir büyük adam hayatımızdan kaydı.
#Cüneyt ArkınKüçükken babası, gözü önünde amcası tarafından öldürülen bir Viking prensi, yıllar sonra intikamını almak için faaliyete geçer. Robert Eggers imzalı ‘Kuzeyli’, öykü bazında Shakespeare’in ‘Hamlet’inden yola çıkmış ama çizdiği karakter itibariyle vardığı liman ‘Barbar Conan’ olmuş...
#Gün BatımıBeşiktaş'ta yeni teknik direktör Valerien Ismael ile sözleşme imzalandı. Fransız teknik adam, başkan Ahmet Nur Çebi ve sportif direktör Ceyhun Kazancı ile birlikte kendisi için düzenlenen imza töreninde açıklamalarda bulundu. Öte yandan Ahmet Nur Çebi, Önder Karaveli'nin kulüpte devam edip etmeyeceğine dair konuştu.
#BeşiktaşEski Devlet Başkanı Boris Yeltsin’in günlükleri, bugün dünyanın en çok konuşulan ismi Putin’e dair dikkat çeken gözlem ve bilgiler içeriyor. Yeltsin, ‘sert, soğuk ve savaşçı’ olarak nitelediği ve ‘siyasi varisim’ dediği Putin’in önce başbakan sonra da devlet başkanı olması için nasıl plan yaptığını detaylarıyla anlatmış.
#Boris YeltsinOnlar savaşın mağdurları… Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle evlerini, sevdiklerini geride bırakıp ülkelerinden ayrılmak zorunda kalan pek çok Ukraynalı ve Rus, İstanbul’da büyük bir acıyla savaşı izliyor. Aralarında yıkılan şehrini baştan inşa etmek isteyen Ukraynalılar da var, Moskova’daki savaş karşıtı protestolara katılamadığı için utanan Ruslar da… Tarafların en büyük dileği savaşın bir an evvel sona ermesi ve eve dönmek…
#Rusya - Ukrayna SavaşıSoğuk algınlığı, üst solunum yollarında ortaya çıkan viral bir enfeksiyon. Genellikle kış aylarında ortaya çıkan soğuk algınlığı, burun tıkanıklığı, halsizlik, öksürük gibi belirtilerle kendisini gösteriyor. Bazı kişilerde hafif C, E vitamini içeren meyveler ve kalsiyum destekli bazı takviye besinler hastalığı olumlu yönde etkiliyor. Bu nedenle soğuk algınlığına iyi gelen bitkisel çaylar ve yiyecekler sayesinde doğal yollarla evde çözüm bulunabilir. Peki soğuk algınlığı nasıl geçer? Evde soğuk algınlığına ne iyi gelir? İşte evde soğuk algınlığını doğal ve bitkisel yollar...
#Soğuk Algınlığı Nasıl Geçerİkinci Dünya Savaşı yıllarında geçen ‘Oduncular’, savaşın yol açtığı yıkımları anlatmasına rağmen bir savaş romanı değil. Roy Jacobsen, tarafı bile olmadıkları bir savaşa zorla sürüklenen sıradan insanların zorlu doğa şartları altında verdikleri hayatta kalma mücadelesini anlatıyor.
#Roy JacobsenDünyanın merakla beklediği ve artık son aşamaya en çok yaklaşan Kovid-19 aşı çalışmalarından biri olan BioNTech ve Pfizer'ın ortak geliştirdiği Kovid-19 aşısının, Faz 3 insan denemelerinin bir ayağı da Türkiye'de, İstanbul Tıp Fakültesi koordinasyonunda yürütülecek. İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, Demirören Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada her şey yolunda giderse aşının Kasım ayı gibi piyasada olacağını vurgulayarak, çalışmanın bir paydaşı olarak Türkiye'nin aşıya erişimde bir sıkıntı yaşamayacağını söyledi.
#İstanbulSavaşçı dizisi yeni bölümleri ile gündemde yer almaya devam ediliyor. Son olarak 96. bölüm ile izleyici karşısına çıkan Savaşçı dizisi, pandemi süreci dolayısıyla çekimlerine ara verilen yapımlara arasında yer almıştı. Uzun bir süredir yeni bölümü yayınlanmayan dizi için pek çok vatandaş, Savaşçı dizisi ne zaman başlıyor sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, Savaşçı dizisi yeni bölümü ne zaman yayınlanacak? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler
#SavaşçıVenedik Film Festivali’nde Altın Aslan alan ‘Joker’le açılacak 18 Filmekimi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından bu yıl TV+ işbirliğiyle 4-13 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. İstanbul ile birlikte Ankara ve İzmir’de de sinemaseverlerle buluşacak 18. Filmekimi’nin biletleri 28 Eylül Cumartesi günü satışa çıkıyor. İşte filmlerin açıklamalı tam listesi...
#Filmekimi 2019Çok çocuklu bir ailede dünyaya geldi. Kendi deyimiyle onu ‘kadınlar çetesi’ büyüttü. Oyunculuğa başlar başlamaz ekranın aranan yüzlerinden biri oldu. Ünü, yurtdışına taştı. 12 yıldır Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu İnsani Yardım Programı sözcülüğü yapıyor. Songül Öden, şimdi ‘Bir Aile Hikayesi’yle ekranda, ‘Lâl Hayal’ ile yakında tiyatro sahnesinde. Onunla kendi ailesini, aşkı ve toplumu konuştuk.
#Şeker Kız CandyYirminci kitabını yazmakta olan iletişim psikolojisi uzmanı Doğan Cüceloğlu, 80 yaşında bir pop yıldızı gibi. Hayranları arasında her yaştan, her sosyal gruptan insan var. Gördükleri yerde sarılıyor, öpüyor, birlikte fotoğraf çektiriyorlar. Cüceloğlu, bu hafta Doğan Grubu’nun ilk yaşını geride bırakan Ortak Değerler Hareketi için Adana’daydı. 120 kadar katılımcıyla değerler üzerine sohbet etti, oyunlar oynadı. Biz de toplumsal kutuplaşma, iletişim, değerlerimiz üzerine konuştuk. “Hocam ne olacak bu kutuplaşma, şiddet, öfke” diyecek oldum, Nasreddin Hoca gibi cevap verdi: “Her insanın etki alanı vardır. Kiminin çay kaşığı kadar, kiminin kepçe kadar. Diyelim elinde bir kaşık yoğurt var. O bir kaşık yoğurdun kıymetini bileceksin. Küçük bir tencere ile başlar, üç günde 70 kazan sütü mayalarsın. Şikâyet etmekle vazifeni yerine getirdiğini sanırsın. Ama bir kaşık yoğurdun farkına varıp küçük tenceremizin yerini bilmemiz önemli.”
#Doğan CüceloğluRoman, Türk edebiyatına Fransızcadan yapılan basit çevirilerle girdi. Yıl 1862’ydi, Fénelon’un romanı Türkçeye Yusuf Kâmil Paşa’nın çevirisiyle ‘Terceme-i Telemak’ olarak çevrildi. Sonra Victor Hugo geldi... İlk Türk romanıysa bundan 10 yıl sonra yayımlanacaktı. Şemseddin Sami’nin ‘Talat ile Fitnat’ın Aşkı’ adlı eseri, ana-babasının zorlamaları sonucu istemediği biriyle evlendirilen ve sonunda kendini öldüren genç bir kızı anlatıyordu. Sonra Ahmet Midhat Efendi’ler, Recaizade Mahmut Ekrem’ler geldi. Türk edebiyatı akımlardan etkilendi ve yazıldığı döneme ışık tutan eserler üretildi. Kimi yazar insanı öne çıkardı, kimi tarihi, siyasi tutumunu, kimi cinselliği... Hepsi biricikti, hepsi bize masa başında yazılmış gibi görünen ‘gerçek hayatlar’ı anlattı. Okuyana ‘hayatın anlamı’nı sorgulattı. Bir liste yapıp romanlara gömülsek insanların, ülkelerin, psikolojinin, siyasetin nasıl değiştiğine dair tarih dersi almamız da kaçınılmaz. İşte biz de bu büyük fotoğrafa bakalım istedik. Hürriyet Pazar olarak ‘sinema’ ve ‘müzik’ soruşturmalarının ardından eleştirmenler, yazarlar, akademisyenler, edebiyat öğretmenleri ve yayıncılardan oluşan 100 kişilik bir jüriyle ‘Türk Edebiyatının Gelmiş Geçmiş En İyi 100 Romanı’nı çalıştık. Tavsiyemiz bu listeyi alın ve onun izinden bir kütüphane oluşturun.
#Türk Edebiyatının En İyi 100 EseriDünyanın en büyük tatlısu kaynağı, tek başına canlı çeşitliliğinin yüzde 10’unun ev sahibi, ciğerlerimiz, rengimiz, sesimiz, hayatın kaynağı ve yeryüzü cenneti ‘Amazon Ormanları’... Nehirde seyir, ormanda yürüyüşle bir hayalin içine girdim. 40-45 metrelik dimdik dev ağaçlar (ceiba), zehirli bitkiler, hiç ölmeyecekmiş gibi müthiş bir örgütlülük içinde yaprak taşıyan karıncalar, termit yuvaları, dev zehirli karıncalar, sincap maymunları, papağanlar, piranalar ve daha niceleri... Gördüğüm her şey ve onların bende yarattığı duygular hayatımda bir ilk oldu.
#AmazonOrhan Pamuk yeni romanı ‘Kırmızı Saçlı Kadın’da büyük efsanelerin, destanların kaderimizi nasıl etkilediğini yazmış. Binlerce yıldır yeryüzünde yaşamış tüm insanların suçluluk duyguları, korkuları nasıl oluyor da hayatımızı etkiliyor? İnsanlığın ortak bilinçaltı, aşklarımızdan ülkemizdeki siyasete kaderimizi nasıl belirliyor? Ve Doğu’yla Batı’yı ayıran ne? Pamuk son romanını ve akademisyenlerden günlük tartışma programlarına Türkiye’deki gelişmeleri nasıl gördüğünü anlattı.
#Orhan Pamuk