sarıkız haberleri sayfasında sarıkız hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 686 sarıkız haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Yeşille mavinin kucaklaştığı Kaz Dağları, Türkiye’nin en özel bölgelerinden biri. Ormanları, şelaleleri, kanyonlarıyla büyülüyor. Üstelik tam bir oksijen deposu. Binlerce yıl önce dünyanın ilk güzellik yarışmasının yapıldığı, Zeus’un doğduğu, Troya Savaşı’na sahne olan topraklar... Aynı zamanda Emine’nin aşkına Hasan’ın kendini sulara attığı, Sarıkız’ın dağlara çıktığı, efsaneleriyle ünlü, namı diğer İda Dağı...
#Kaz DağlarıMemorial Kayseri Hastanesi Çocuk Endokrinoloji ve Neonatoloji Uzmanı Prof. Dr. Selim Kurtoğlu, son günlerde medyada yer alan ‘et yiyen örümcek’ haberlerinin paniğe neden olmaması gerektiğini, çünkü Türkiye’de et yiyen ya da zehirli bir örümcek türü bulunmadığını söyledi.
#ÖrümcekSivas’ın Dana Ferhat’ından sonra Yozgatlı Sarıkız da otomobile binip sahipleriyle yolculuk yaptı. Yozgat’ın Aydıncık ilçesine bağlık Kazankaya köyünde çiftçi hastalananSarıkız isimli buzağıyı otomobil ile Çekerek ilçesine götürdü. HacıAhmet Öztürk isimli vatandaş hastalanan Sarıkız isimliği buzağı tedaviettirmek için otomobilin arka koltuğunda ilçeye götürmesi görenlerinaklına Sivaslı Dana Ferhat’ı getirdi. Aydıncık-Çekerek karayolunda seyirhalindeki otomobilin arka koltuğunda oturan kadının aynı koltuğupaylaştığı buzağı okşayıp sevmesi dikkat çekti. 2 haftalık olan buzağıhastalandığını ve eşi Hacı Ahmet Öztürk ile birlikte veteriner hekimegötürdüklerini belirten Gülhanım Öztürk, "Sarıkız hasta veterineregötürüyoruz. Onunla yolculuk yapmak iyi” diye konuştu. İHA
#SarıkızŞelaleler, doğanın en güzel ve en ilham veren harikaları arasında yer alıyor. Suyun durmaksızın akışını izlemek, doğanın melodisine kulak vermek oldukça huzur verici… Peki tam da şu sıralar hangi şelalelerde keşfe çıkmalı? İşte 7 şehirden birbirinden büyüleyici 7 adres…
#RotaGeçen hafta size Maçakızı’ndaki Med Bodrum festivalinden bahsettim. Sanat, müzik, sürdürülebilirlik ve gastronomi festivalin konu başlıklarıydı. Bu haftaki yazım sadece bu etkinliğin gastronomi kısmı üzerine. Dünyaca ünlü konuk şeflerin elinden tattığım lezzetlerin arasında olağanüstü bir yumurta da vardı, fermente yerelması mantı da…
#Vedat MilorŞehirden biraz uzaklaşmak ve yeni yerler keşfetmek için bayram tatilleri oldukça uygun zamanlar. Bu yıl Ramazan Bayramı tatili ise bu hafta sonuyla birlikte toplam dokuz günü buluyor. Peki Ramazan Bayramı tatilinde nereye gitmeli, neler yapmalı? İşte İstanbul ve Ankara’nın yanı başında bütçe dostu olan birbirinden güzel yeşil adresler…
#RotaDüğünler ve oyun havaları en eski ve köklü geleneklerimiz arasında yer alır. Hem evlenme hem de sünnet düğünlerinde çalan şarkıların her birinin bir hikayesi olması da, sözlü edebiyatın bir parçasıdır. ''Roman'' ve ''Kasap Havası'' Trakya'ya ''Misket Havası'' ise Ankara'ya özgüdür. Düğün için hareketli havalı, çiftetelli, Ankara, Erzurum ve Trakya oyun havalarını derledik.
Bu yılın gastronomi trendlerinden biri de fermente gıdalar... Yoğurttan turşuya soframızın demirbaşlarını da hazırlamamızı sağlayan bu kadim teknikten bahsedince aklımıza ilk gelenlerden biri de, alıçtan nara çeşitleri giderek artan sirke. Yazarımız diyetisyen Berrin Yiğit faydaları saymakla bitmeyen sirkeyi nasıl tüketmemiz gerektiğini anlattı, şef Umut Karakuş da bir tarifini paylaştı.
#FermenteŞef restoranlarının menülerinde başrol oynuyor, vegan mutfaklarda protein yerine kullanılıyor... Evde çorbadan soteye, makarnadan tarta pek çok tarifte kendine yer buluyor. Tazesinin yanı sıra kurutulmuşu ve turşusu başta olmak üzere her halini de artık raflarda bolca görmeye başladık. Mikolog Jilber Barutçiyan ülkemizde yetişen yenebilir yerel mantarları ve doğadan toplamak isteyenlere işin püf noktalarını anlattı. Şemsa Denizsel ve Gastronometro şefleri leziz mantarlı tariflerini paylaştı.
#MantarBüyük şehirleri arkanızda bırakıp sakinliği, mimarileri, doğa harikaları ve hikâyeleriyle ilgi uyandıran Ege’nin güzelliklerine doğru yola çıkmaya ne dersiniz? Bu hafta uzmanlarımıza ‘Ege'nin sonbaharda görülmesi gereken güzellikleri nereler?’ diye sorduk. 5 şehirden keşfedilmeyi bekleyen 10 adresi önerdiler.
#RotaKandilli Rasathanesi verilerine göre bugün saat 13.17'de Kayseri Kırısrak-Sarıkız merkezli 4.7 büyüklüğünde yeni bir deprem meydana geldi. Depreme evinde ve iş yerlerinde yakalanan vatandaşlar ise Kayseri'nin deprem riski durumunu merak ediyor. Kayseri'de yaşanan deprem Sivas, Yozgat, Niğde, Adana ve Kahramanmaraş gibi çevre illerden de hissedildi. Peki Kayseri deprem bölgesi mi? Kayseri'den fay hattı geçiyor mu? İşte, Kayseri deprem risk derecesi ve depremle ilgili gelen son bilgilere ilişkin detaylar...
#Kayseri Deprem Bölgesi MiElinin lezzetiyle nam salmış bir iş insanıyken arkadaşlarının “Bir restoran aç. Kulüp gibi, yiyelim-içelim” demesiyle 2019’da Caddebostan’daki Nazende’yi açtı. Kısa sürede İstanbul’un en revaçta mekânlarından biri haline getirdi. Yazarımız Vedat Milor’un “Nazar değmesinden korkuyorum” dediği Nazende’yi, şefi Uluç Sakarya’dan dinledik.
#İpek İZCİBasta! Neo-Bistro’nun şefleri Derin Arıbaş ve Kaan Sakarya sanki evlerine misafir gelmiş gibi, güle oynaya, adeta gözleri kapalı yemek hazırlıyorlar. Ama ortaya çıkan tabakların ‘misafir bulduğunu yer’ misali olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Çok lezzetli yemekler hepsi... Tarama Yunanistan’daki en iyi düzeye erişmiş. Bebek enginar, stracciatella peyniri ve asma yaprağı vinegret’li salata; tasarım, uygulama ve denge açısından ülkemde hiç görmediğim düzeydeydi. Beyin söğüşe de bayıldım. Bırakın İstanbul’u, bu tip bir bistro veya pub Paris’te ya da Londra’da olsa ses getirir.
#Basta! Neo-BistroSarıkız Örümceği zehri ile tehlike saçıyor. 13 santimetre uzunluğa kadar ulaşan ve zehriyle bir insanı ölüme götürebilen Sarıkız Örümceği, et yiyen örümcek olarak da biliniyor. Peki, Sarıkız Örümceği nerede yaşar, zehirli mi? Sarıkız Örümceği ısırığı nasıl nasıl tedavi edilir? İşte, o detaylar
#Sarıkız ÖrümceğiHemen herkesin sevdiği birkaç lezzet saysak İtalyan mutfağının vazgeçilmezi pizza, mutlaka listede ilk sıralarda yerini alır. Napoli usulü yapılansa artık ülkemizdeki pizzacılarda da sık sık rastlayabildiğimiz, çok popüler bir seçenek. Ankara’daki mekânı Stüdyo Pizza’da ekşi mayalı nefis pizzalar yapan şef Murat Artukmaç’la bu lezzetin inceliklerini konuştuk.
#PizzaSu toprağa kavuşunca Anadolu’nun her köşesi farklı renklere bürünür; ağaçları ve çiçekleriyle doyulmaz manzaralar sunar. Doğaya âşık 4 Hürriyet Seyahat yazarı Marmara, Ege, Akdeniz ve Karadeniz’den en sevdikleri yürüyüş yollarını yazdı. Yürümeye yeni başlayanlara kolay, dağlara tırmanmak isteyenlere zorlu; şelaleli, dereli; kimi gizli, kimi çok bilinen bu adreslerden biri sizi de harekete geçirecek.
#SeyahatYeşille mavinin kucaklaştığı Kaz Dağları, Türkiye’nin en özel bölgelerinden biri. Ormanları, şelaleleri, kanyonlarıyla büyülüyor. Üstelik tam bir oksijen deposu. Binlerce yıl önce dünyanın ilk güzellik yarışmasının yapıldığı, Zeus’un doğduğu, Troya Savaşı’na sahne olan topraklar... Aynı zamanda Emine’nin aşkına Hasan’ın kendini sulara attığı, Sarıkız’ın dağlara çıktığı, efsaneleriyle ünlü, namı diğer İda Dağı...
#Kaz DağlarıEtiler’de açılan Arkestra’nın şefi Cenk Debensason, Michelin yıldızı almış pek çok şeften üstün. Üstün derken seçtiği malzemeleri, bunları yemekte nasıl ve ne oranlarda kullandığını ve pişirmedeki ustalığını kastediyorum. Aynı nedenle de Arkestra’nın geleceğinden korkuyor ve Cenk için endişeleniyorum. Neden mi, gelin size anlatayım...
#ArkestraDoğal güzellikleri ile dikkati çeken şehirlerimizden biri Balıkesir’dir. Mavisi yeşili ile ziyaretçilerine her köşesinde farklı bir güzellik sunmaktadır. Şehirde huzur dolu bir gezi rotası için Sutüven Şelalesini tercih edilebilir. Sutüven Şelalesi Nedir? Nerededir? Nasıl Gidilir? Özellikleri nelerdir? İşte detaylar.
#Sütüven Şelalesi“BARAJLARDA su azaldı, kuraklık kapımızda” gibi haberlerden ürkerim. Su kesintileri, kullanım kısıtlamaları düşer aklıma. Bu haberler artınca Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar’ın görüşlerini yinelemekte yarar var:
#1Güzelce temizlediğim mantarları biraz fındık yağıyla çok sıcak tavada sotelemeyi seviyorum. Ocaktan almadan tuz, taze kekik, taze çekilmiş karabiber ve ezilmiş sarımsak da ekleyip tatlandırıyorum. Bazen üzerine yumurta kırıp getiriyorum sofraya, bazen etin üstünde servis ediyorum. Buğday risotto’yu mantar soteyle lezzetlendirmek de şahane oluyor. Mantar çorbasından mantarlı lazanyaya daha pek çok nefis önerim var.
#MantarBalıkesir'in Edremit ilçesinde, Kazdağları'nın zirvesindeki Sarıkız Türbesi'nde dilek tutmak için yakılan mumların devrilmesi sonucu çaputlar tutuştu. Alevler ziyaretçilerin müdahalesiyle söndürülürken, yöre halkı benzer olayların yaşanmaması için daha özenli olunması gerektiğini söyledi.
#BALIKESİRSarıdan kızıla renklenen yapraklarla bezeli yollarda yürümek için ideal günlerdeyiz. Sıcak değil, soğuk değil.... Türkiye’nin en güzel yürüyüş rotalarını jürimize sorduk. Doğayla tarihin bütünleştiği, yürüyüş boyunca harika manzaraların eşlik ettiği birbirinden çekici öneriler arasından en iyi 10’u listeledik.
#Hürriyet