Avrupa’nın en romantik kasabalarından biri olan Kuzeydoğu Fransa’daki Colmar, nefis şaraplarından, pastel tonda kibrit kutularını hatırlatan rengarenk ahşap evlerine, arnavut kaldırımlı dar caddelerinden, içinden kanallar geçen ‘Küçük Venedik’ine kadar peri masallarını andırıyor. Her mevsim ayrı bir güzelliğe sahip bu küçük şirin mi şiri kasabayı keşfetmek için sadece sevgililer gününü beklemeyin.
#FransaNapa Vadisi, kilometrelerce uzanan tepelere serpiştirilmiş bağları, rengârenk yaban çiçeklerinin açtığı çayırlarıyla çok sayıda filme, edebiyat eserine konu oldu. Avrupa’nın önde gelen şarap yarışmalarında çok sözü edildi. Kuzey Kaliforniya’daki bu küçük alan, ABD’nin ilk ve tek tarımsal koruma sahası, resmen tanımlanmış bağcılık bölgesi. Ülkenin en gözde şaraphane ve restoranlarından bir kısmı burada. Asırlık şatoların, malikanelerin arasında son birkaç yılda çok sayıda çağdaş tasarımlı tadım salonu, otel, SPA açıldı. Eski tesisler restore edildi. Geçen ekimde bölgeyi vuran orman yangınları bile bu gelişmeyi yavaşlatamadı.
#Napa VadisiGarsonumuz Napoli’li çıktı. “Pizzanın kaynağı Türkiye. Sizde harika lahmacun var, pizzanın atası o” dedi. Meğer adam, İstanbul’da en çok lahmacun beğenmiş ve çok yerde denemiş. “En çok neresini sevdin?” diye sordum. Cerrahpaşa ve Mehmet adlarını hatırladı.
#LahmacunZiraat Türkiye Kupası 5. Tur eleme maçları kapsamında Bursaspor’a evinde 2-0 yenilen Adanaspor’un Teknik Direktörü Kemal Kılıç, kendisine ve takıma küfür eden taraftarlara sert tepki göstererek, “Siz mafya mısınız, kimsiniz? Kimsiniz lan siz. Ayıp ya” dedi.
#Kemal KılıçSan Sebastian’ın kaderi 100 yıl önce İspanyol kraliyet ailesi sayesinde değişti. Yazlarını okyanus kıyısındaki bu ıssız koyda geçirmeye başladılar. Bask bölgesinin Donostia’sı dünya çapında gastronomik cennete dönüştü. Geçen yıl San Sebastian Avrupa Kültür Başkenti seçildi. Manzarası, restoran ve mezecileriyle meşhur şehirde ocak ayı yemek, mart film şöleniyle kutlanıyor. İşte size San Sebastian gezi rehberi...
#San SebastianŞef Bernard Pacaud, 40 sene uğraşarak bazı yemekleri mükemmelleştirmiş ve gastronomi tarihine geçecek hale getirmiş. Paris’teki restoranının mönüsüne yeni bir yemeği eklemeden önce 1000 kez deniyor. Elbette çok pahalı bir restoran ama bu fiyatı hak ediyor.
#Vedat MilorŞef Bernard Pacaud, 40 sene uğraşarak bazı yemekleri mükemmelleştirmiş ve gastronomi tarihine geçecek hale getirmiş. Paris’teki restoranının mönüsüne yeni bir yemeği eklemeden önce 1000 kez deniyor. Elbette çok pahalı bir restoran ama bu fiyatı hak ediyor.
#L'ambroisieArjantin’de 2002’de patlayan ekonomik kriz yerel şarap endüstrisinin gelişmesini sağlamıştı. Peso’nun değeri düştükçe yüksek kaliteli şarap, ucuz fiyatlarla satılıyordu. Yıllar sonra canlı bir şarap piyasası, farklı damaklara uygun şarap seçenekleri, yaratıcı şarapçılarla karşı karşıyayız.
#SeyahatBaşlıktaki cümle, Ali Özgentürk’ün beklenen filminin adı. Ömrü boyunca biriktirdiklerini teker teker anlatacağı bir film bu. İçinde Bertolucci’nin mektupları da var, Bitlis dağlarından Kürt türküleri de... Türkân Şoray’ı,Yaşar Kemal’i ve nice dönüm noktasıyla, hem Türkiye’nin hem Özgentürk’ün tarihi...
#Ali ÖzgentürkHayal Kahvesi’nin ortaklarından Ebru Köktürk Koralı (45), iki çocuk sahibi bir anne ve lezzet peşinde yolculuklara çıkan bir gezgin. “En geç üç ay içinde seyahate çıkamazsam, gelecekle ilgili bir planım yoksa depresyona giriyorum” diyor. Bugüne kadar 40’a yakın ülke gördü. Hayali Afrika ve Sibirya’yı trenle gezmek. Koralı, Paris’in en sevdiği lezzet bölgesini anlattı.
#ParisYılın en uzun tatili yaklaşıyor. Kışın soğuk, karanlık aylarına girmeden önce denizle vedalaşmak, açık havada iş hayatının stresinden arınmak, yeni keşiflerle dünyanızı zenginleştirmek için son fırsat. Tatil programınızı henüz yapmadıysanız işte size 10 fikir, 33 seçenek...