Halk arasında “sara hastalığı” olarak da epilepsi, beynin bir bölgesindeki hücrelerin anormal elektrik sinyali yollamasıyla ortaya çıkar. Ülkemiz nüfusunun yaklaşık yüzde 1’inin epilepsi hastası olduğu biliniyor. Hastalıkta istemsiz kasılmalar, duyusal değişiklikler ve bilinç değişiklikleri meydana gelir. Epilepsi nöbetler halinde olan bir hastalıktır.
#EpilepsiSara ya da diğer bir adıyla epilepsi, hastalığın yarattığı etkiyle ağır şikayetlere neden olabilmektedir. Tedavisi için antiepileptik yöntemin uygulandığı sara hastalığının tanılanmasında EEG ve Beyin MR'ı gibi yöntemler kullanılmaktadır. Peki, sara ya da diğer adıyla epilepsi hastalığı nasıl tespit edilir? İşte, o konu hakkında Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nden alınan bazı bilgiler
#Sara HastalığıSevgili Hürriyet okurları... Gebelik, bir kadının hayatındaki en özel ve hassas dönemidir. Ancak bu dönemde “tansiyon yüksekliği” görülmesi, karşılaşılabilecek sağlık sorunlarından biridir. Gebelik döneminin en hassas konularının başına gelen “tansiyon yüksekliği” ile ilgili tüm merak edilenleri, meslektaşım da olan İstanbul-Bahçelievler Medicana Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. İsmail Alay’a sordum. Ve işte 8 soruda “gebelikte tansiyon yüksekliği...”
#Şenol Kalyoncuİstanbul'da Suriyeli sahte doktor tarafından yapılan ameliyat sonrası göğüslerini kaybettiğini öne süren İranlı Neda Farzadıfar, adliyeye giderek suç duyurusunda bulundu. Adliye önünde konuşan Neda Farzadıfar'ın kızı Sara Hemati "Göğüsleri tam bir erkek göğsü gibi oldu. Görüntüsü de çok kötü. Eski eşi İnstagram'dan o kliniği bulmuş. Şimdi eski eşi oraya ortak olmuş, 9 aydır orada çalışıyor" dedi.
#Sahte DoktorCiddi rahatsızlıklar arasında bulunan hastalıklardan biri epilepsi problemidir. Özellikle belli bir yaştan sonra ortaya çıkan önemli hastalıklar içerisinde yer alır. Peki, Epilepsi nedir? Nöbeti neden olur? Epilepsi hastalığı belirtileri nedir? Nasıl geçer tüm detayları ile derledik.
#EpilepsiTürk edebiyatının en önemli ve etkili olayları içerisinde güzel adlandırma gelmektedir. Üstelik farkında olmadan günlük yaşamda da yine kullanılan önemli olaylar arasında geldiğini ifade etmek mümkün. Peki, güzel adlandırma nedir? Güzel adlandırma örnekleri ve ilgili cümleler üzerine detayları derledik.
#EğitimÜlkemizde her 1000 bebekten 1 tanesinde Anensefali rahatsızlığı görülüyor. Bu rahatsızlıklar birlikte bebeklerde çok ciddi anomaliler meydana gelebiliyor. Anne karnında gelişimini sürdüren bebeklerin beyin organlarının gelişmemesi nedeni ile ortaya çıkan bu hastalık sıkça araştırılıyor. Anensefali nedir, neden olur sizler için derledik.
Diyarbakır Anneleri tam iki yıl önce eyleme başladı ve 32 evlat, ailesine kavuştu ama birileri hâlâ bunu görmüyor. Bazıları damatlık giyip aile bile kurdular. Acılı anneleri desteklemeyen sözde aydınlar, gazeteciler, yazarlar, sanatçılar; 32 evlat sarı ceset torbası ile gelse daha mutlu mu olurdunuz?
#YazarÇınar ağacı; Anavatanı Kuzey Amerika, Avrupa'nın doğusu ve Asya olan bir ağaç türüdür. Çınar ağacı ormanlık alanlardan çok dere, ırmak ve nehir yataklarının kenarlarında bulunmakta olup süs bitkisi olarak da yetiştirilebilmektedir. Sizin için Çınar ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? Çınar ağacı özellikleri, bakımı ve faydaları hakkında bilgi konularını detaylarıyla derledik.
Lupus hastalığı bir diğer adıyla kelebek hastalığı son günlerde en fazla araştırılan konulardan oldu. Sistemik Lupus Eritematozus (SLE), olan Lupus hastalığı bazı belirtilerle ortaya çıkarak, en sık 13-40 yaşları arasında görülür. Ağır seyredebilen ve tedavisi geciktirildiği takdirde hayati risk oluşturan lupus hastalığında hastaların bazı durumlarda dikkat etmesi gerekiyor. Peki, lupus hastalığı nedir? Tıpta lupus hastalığı tedavisi nedir ve belirtileri nelerdir? İşte, lupus hastalığı ile ilgili merak edilen bazı bilgiler.
#Lupus Hastalığı NedirLupus hastalığı ya da diğer bir adıyla Sistemik Lupus Eritematozus (SLE), son günlerin gündemde yer alan rahatsızlıkları arasında yer alıyor. İltilaplı romatizma olarak da tanımlanabilecek olan lupus hastalığı, ateş, halsizlik, kilo kaybı ve iştahsızlık gibi belirtilerle ortaya çıkmaktadır. SLE olarak da anılan bu hastalığın tedavisinde, vücutta etkilenen organın durumuna göre tedavi gerçekleştirilmektedir. İşte, lupus hastalığı hakkında merak edilen bazı detaylar
#SleSistemik lupus eritematozus (SLE) hastalığı alevlenme ve remisyon döngüleriyle seyreden birçok sistemi tutabilen otoimmün ve kronik bir romatizmal hastalıktır. Bir televizyon kanalında yayınlanan yarışma programının katılımcılarından Nazar Nur Kaya'nın ölümünün ardından gündeme gelen SLE'ye dair bilgi almak isteyen vatandaşlar, konu hakkında internette araştırma yapıyor. Peki, SLE hastalığı nedir?
#SLEHalk arasında ‘sara hastalığı’ olarak da bilinen epilepsi, kısa süreli beyin fonksiyon bozukluğuna bağlı meydana gelmektedir. Epilepsi nöbetlerinin çok değişik çeşitleri mevcuttur. Bu durum bazı hastalarda epilepsi tanısının konulmasını güçleştirir ve çok çeşitli karışıklıklara neden olur. Gelişen tanı yöntemleri sayesinde yanlış tanılar giderek azalmaktadır. Peki, epilepsi nedir? İşte epilepsi ve epilepsi nöbetleri hakkında merak edilenler
#EpilepsiToplumda yaygın olarak "sara hastalığı" olarak bilinen epilepsi, hemen her yaşta görülebilen ve yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen bir hastalıktır. Epilepsinin sadece hastaları değil, hasta yakınlarını da etkileyen bir hastalık olduğunu söyleyen Beyin ve Sinir Hastalıkları / Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Fehim Arman, uzun süren ve düzenli takip gerektiren tedavinin doktor, hasta ve hasta yakınlarının işbirliğini gerektiren bir süreç olduğunu vurguladı.
#EpilepsiHamilelerde şeker yükleme testinin anne ve bebek sağlığı açısından zararlı olup olmadığı merak edilen konulardan biri. Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları Doğum Anabilim Dalı ve Acıbadem Maslak Hastanesi'nden Prof. Dr. Tansu Küçük, hamilelikte anne ve bebek sağlığı açısından en istemedikleri durumlardan birinin de diyabet olduğunu belirtiyor.