Epilepsi nedir? Nöbeti neden olur? Epilepsi hastalığı belirtileri nedir? Nasıl geçer?

Güncelleme Tarihi:

Epilepsi nedir Nöbeti neden olur Epilepsi hastalığı belirtileri nedir Nasıl geçer
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2022 03:01

Ciddi rahatsızlıklar arasında bulunan hastalıklardan biri epilepsi problemidir. Özellikle belli bir yaştan sonra ortaya çıkan önemli hastalıklar içerisinde yer alır. Peki, Epilepsi nedir? Nöbeti neden olur? Epilepsi hastalığı belirtileri nedir? Nasıl geçer tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Zaman içerisinde daha ciddi boyuta ulaşan ve hayatı olumsuz yönde etkileyen hastalıklardan biri epilepsidir. Beyinde meydana gelen problemler ile beraber ortaya çıkan bir hastalık olduğunu ifade etmek mümkün. Belli bir yaştan sonra ortaya çıkması ile beraber, aynı zamanda genç yaşta da meydana gelebilmektedir.

Epilepsi Nedir?

Halk arasında sara hastalığı olarak da ifade edilen kronik rahatsızlık epilepsi olarak bilinir. Yani diğer bir ifade ile uzun süreli bir rahatsızlıktır. Bu doğrultuda nöronlarda meydana gelen ani ve kontrolsüz boşalmalar ortaya çıkar. Bunun sonucu olarak ise hasta istem dışı bazı kasılmalar yaşar. Bilinç ve duygusal olarak birtakım değişiklikler meydana gelir. Dünya çapında ciddi ve en önemli rahatsızlıklar arasında yer alır. Kronik bir hastalık olması ile beraber ele alınan bazı tedavi yöntemleri üzerinden sonuç elde edilir.

Haberin Devamı

Epilepsi Nöbeti Neden Olur?

Özellikle günlük yaşamda meydana gelen birçok durum sebebiyle epilepsi nöbeti ortaya çıkar. Bunlar hastalığın derecesi ve aynı zamanda kişinin kendi yapısına bağlı olarak değişkenlik gösterir. Bu konuda ortak şekilde belli başlı bazı epilepsi nöbeti neden olan unsurlar bulunmaktadır.

- Enfeksiyon

- Yüksek ateş

- Aşırı alkol tüketimi

- Uykusuzluk

- Yoğun stres

Günlük yaşamda karşı karşıya kalınan bu gibi durumlar sebebiyle birey epilepsi nöbeti geçirebilir. Özellikle böyle bir durum ne zaman ve nerede olacak anlaşılmaz. Anlık olarak ortaya çıkması ile beraber kişinin günlük yaşamını önemli oranda ve olumsuz yönde sekteye uğratır.

Epilepsi Hastalığı Belirtileri Nedir?

Birçok farklı durum ile beraber epilepsi hastalığı bazı belirtiler üzerinden öne çıkar. Bu belirtiler söz konusu olduğu zaman mutlaka uzman bir doktora başvurmak en önemli husustur.

- Vücutta ortaya çıkan anlık kasılmalar

- Şuur kaybı

- Çok hızlı bir şekilde baş sallama

- Kol ve bacaklarda bir türlü kontrol altına tutulamayan sallanmalar

- Hızlı bir biçimde göz kırpma

- Düzenli olarak sabit bir noktaya bakmak

- Kısa bir süre için sesler ile beraber tepkilere karşılık verememek

Haberin Devamı

Bu gibi durumlardan birden fazlası aynı anda ortaya çıktığında, epilepsi olasılığına karşı doktora başvurmak gerekir. Buna bağlı olarak ele alınabilecek bazı tedavi yöntemleri ile beraber sorun giderilmeye çalışılır.

Epilepsi Hastalığı Nasıl Geçer?

Epilepsi hastalığının nasıl geçeceği merak edilen konular içerisinde yer alıyor. Bu hastalık anti-epileptik olarak bilinen epilepsi ilaçları kontrolünde tedavi edilir. Özellikle bu ilaçlar ile beraber nöbetlerin durdurulması amaçlanır. Genel olarak ele alınan bu tedavi yöntemi hastaların büyük bir çoğunluğunda olumlu karşılık verir. Ancak bazı hastalarda istenen karşılık alınamaz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!