İçi kırmızı bir narenciye kan portakalı... Aroması, renklenme derecesine göre artıyor. Rengini veren ‘likopen’ sayesinde güçlü bir antioksidan… En bilinen türleri ‘moro’, ‘sanguinelli’ ve ‘tarocco’. Eğer öğle ve akşam arasında sağlıklı bir ara öğün seçeneği arıyorsanız, yağlı tohumlar veya yoğurt gibi süt ürünleriyle tüketebilirsiniz.
#Metro TürkiyePANDEMİK bir virüs olarak ilan edilen Kovid-19’la mücadele ettiğimiz bugünlerde biz bireylere hijyen ve mesafe kurallarına dikkat etmek dışında düşen en önemli görev hiç kuşkusuz bağışıklığımızı güçlü tutmak. Sağlıklı ve dengeli beslenme, fiziksel aktivite ve düzenli uyku ile bağışıklık sistemimizi güçlendirerek bu virüse karşı güçlü durabileceğimizi söyleyen diyetisyen Hülya Çağatay, bu zor dönemi olabildiğince rahat atlatabilmek için seçilecek gıdaların protein, lif, vitamin, mineral ve antioksidanlardan zengin olması gerektiğine dikkat çekti. Çağatay, sağlıklı içecek ve atıştırmalıklarla ilgili şu bilgileri paylaştı:
#İzmirKoronavirüs salgını nedeniyle online eğitime geçen ve Haziran ayında kapatılan okullar, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yaptığı en son açıklamaya göre 31 Ağustos’ta uzaktan eğitimle yeniden açılacak. 21 Eylül’de ise Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda yüz yüze eğitim başlayacak. Gerekli tüm tedbirlerin alındığı yeni eğitim yılında pek çok düzenleme olsa da ailelerin aklında “Çocuklarımızı nasıl koruyacağız” sorusu yer alıyor. Durumun hem psikolojik hem de sağlık tarafını sizler için detaylıca ele aldık.
#ÇocukKoronavirüs salgınının yaşandığı bu süreçte hamilelerin özellikle hijyen kurallarına önem vermesi aynı zamanda da bağışıklık sistemini güçlü tutacak şekilde beslenmesi gerektiğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Bahçeci, bu süreçte anne adaylarının nasıl tedbirler alabileceği konusunda da önerilerde bulundu.
#KoronavirüsBirçok insan ara öğünlerin kilo aldırdığını düşünüyor. Ancak ara öğün yapılmazsa daha çok acıkılıyor ve ana öğünlerde daha fazla yeme isteği duyuluyor. Ara öğünde en önemli nokta ise kalorisi az, besin değerleri yüksek doyurucu gıdalar tercih etmektir.
#Sağlıklı AtıştırmalıklarTatlı çoğu kişinin vazgeçilmezidir. Özellikle diyetteyken yaşanan tatlı krizleri diyetinizi devam ettirmeyi zorlaştırabilir. Her sabah büyük bir heyecanla başlanan diyetler akşam üzeri meydana gelen o tatlı isteği ile sona erebiliyor. Diyetisyen Dilara Demirkan Erkek, tatlı krizlerini önlemenin yollarını anlattı.
#Tatlı KriziYaz tatilinde tüketilen açık büfe yiyecek-içeceklerde ölçünün kaçırılması ve beslenme düzeninin değişmesi kilo almaya neden oluyor. Yazı fit bir görünümde geçirmek isteyenler ise sağlıklı ve vücut formunu korumaya yardımcı olan besin kaynaklarına yöneliyor.
#Balİnsan bedeni her mevsim geçişinde adaptasyon süreci yaşıyor. Uyku hali, ağrılar, halsizlik ve depresif bir ruhla gelen bahar, vücudu yorgun düşürüyor. Güneşsiz ve soğuk kış aylarından sonra kapıyı çalan yeni mevsimi dinç karşılamak için sağlıklı ve dengeli beslenmek gerekiyor. Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Emine Yüzbaşıoğlu, bahar aylarında sağlıklı beslenme konusunda bilgi verdi.
#Bahar Aylarında Nasıl BeslenmeliTürkiye’nin ilk ve lider paketli kuruyemiş markası Tadım, çiğ kuruyemiş ve kuru meyve ailesiyle tüketicilere, lezzetli, keyifli ve sağlıklı atıştırmalık seçeneği sunuyor. Tadım, çiğ kuruyemiş ve kuru meyve ailesiyle, son yıllarda, tüketicilerin yaşam tarzındaki farklılıklara paralel olarak değişen tüketim alışkanlıklarına da yanıt veriyor. Yapılan araştırmalar, tüketicilerin artık sağlıklı yaşam ve iyi beslenme trendini benimsediğini gösteriyor.
#Çiğ KuruyemişSağlıklı beslenmenin moda olduğu yıllardayız. Hemen hemen herkes bu akımdan az biraz bile olsa etkileniyor, beslenmesinde daha sağlıklı seçimlere yöneliyor. Bu elbette mutluluk verici ancak sağlıklı gıdalar söz konusu ise sınırsız tüketme özgürlüğü düşüncesi en sık yapılan hatalardan bir tanesi.
#HaberManisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, 6.5 milyon öğrenciye yönelik dağıtılması planlanan kuru üzüm projesinden Manisa’da 89 bin 252 öğrencinin faydalanacağını açıkladı. Dernekbaş, her öğrenciye 12 kez dağıtılması planlanan kuru üzümün 25 gramlık paketler halinde haftada iki gün verileceğini söyledi.
#Kuru Üzüm