Öğrenciler kuru üzüme doyacak

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler kuru üzüme doyacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2016 14:15

Öğrenciler kuru üzüme doyacak

Haberin Devamı

MANİSA İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, 6.5 milyon öğrenciye yönelik dağıtılması planlanan kuru üzüm projesinden Manisa'da 89 bin 252 öğrencinin faydalanacağını açıkladı. Dernekbaş, her öğrenciye 12 kez dağıtılması planlanan kuru üzümün 25 gramlık paketler halinde haftada iki gün verileceğini söyledi.
Öğrencilere sağlıklı ara öğün tüketim alışkanlığı kazandırılması, çocukların yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı büyüme ve gelişmelerinin sağlanması amacıyla hayata geçirilen kuru üzüm projesi 2016-2017 eğitim yılının ilk dönemi sonunda başlayacak. Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, ilkokullarda 2016-2017 eğitim yılının birinci döneminde yaklaşık 6.5 milyon öğrenciye yönelik dağıtılması planlanan kuru üzüm projesinden Manisa'da 89 bin 252 öğrencinin faydalanacağını açıkladı. Dernekbaş, her öğrenciye 12 kez dağıtılması planlanan kuru üzümün 25 gramlık paketler halinde salı ve perşembe günü verileceğini söyledi. Dernekbaş, Manisa deyince akla ilk gelen ürünlerden birinin üzüm olduğunu belirterek, "Manisamızda en çok üretilen ürün olmasına rağmen tüketimde maalesef gerideyiz. Farkındalık oluşturmak ve çocuklarımıza üzüm yeme alışkanlığı kazandırmak için bakanlığımızca bu proje düzenlenmiş. Manisamızın markalaşması adına yapılan her faaliyeti destekliyoruz" diye konuştu.
KURU ÜZÜMÜN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR
Son olarak kuru üzümün faydalarını anlatan Dernekbaş, "Bilindiği üzere yapılan araştırmalar sonucu kuru üzüm, zekayı artırır, hafızayı kuvvetlendirir, kansızlığa iyi gelir, diş çürümelerine engel olur, kemik gelişimine katkı yapar, büyüme çağındaki çocukların sağlıklı büyümesini sağlar, sinirleri yatıştırır. Karaciğer dostudur, karaciğeri temizler. Ağız kokusunu giderir, baş ve boğaz ağrısına iyi gelir, kabızlığı önler, bağışıklık sistemini güçlendirir, çalışma verimliliğini arttırır, yüksek tansiyonu kontrol altında tutar, kalp atışını düzenler, sindirime yardımcı olur. Güneş stres gibi nedenlerle bozulan cildi güçlendirir, güzelleştirir, yorgunluğu azaltır, enerji deposudur, şekerli atıştırmalık gibi kan şekerini aniden yükseltmeden daha uzun süre tokluk hissi verir. Bu faydalarından dolayı bakanlığımızın bu projesini yürekten destekliyor sevgili yavrularımızın kuru üzüm yeme alışkanlığına katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.

Ersan ERDOĞAN / MANİSA, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!