Son dönemde herkes bu trendi konuşuyor. Ağrıları geçirmekten depresyonu iyileştirmeye birçok faydası olduğu iddia ediliyor. Peki uzmanlar ve araştırmalar ne diyor? Kızılötesi ısı terapisi gerçekten söylendiği kadar faydalı mı?
#SağlıkEURO 2024'teki ilk maçında Gürcistan'ı 3-1 mağlup eden A Milli Takımımızın stoperi Abdülkerim Bardakcı, Portekiz müsabakası öncesinde milli futbolcu Abdülkerim Bardakcı, kampta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
#EURO 2024Hayatının baharında bir üniversite öğrencisiydi. Sıcacık yatağında uyurken, en korkunç seri katillerden birinin saldırısına uğradı. Peki nasıl sağ kaldı? Film gibi bir hikâye okumaya hazır mısınız?
#Kathy KleinerYapay zekâ artık hayatımızın önemli bir gerçeği. Bu yeni teknolojide yaşanan gelişmeler ise korkmamız için haklı sebepler sunuyor. Çünkü yapay zekâ tarafından oluşturulan görüntüler ile gerçek görüntüler arasında ayrım yapmak giderek daha zor hale geliyor. Ancak uzmanların işe yarayabileceğini belirttiği bazı ipuçları var. Detaylar haberimizde…
#Yapay ZekaDeprem Bölgesi, 20 milyar doların üzerinde ihracatıyla özellikle tekstil ve hazırgiyimde dünyanın önemli üretim üslerinden biriydi. GAİB Başkanı Ahmet Fikret Kileci, şubat ayında bölgede yüzde 44’lük bir ihracat kaybı olduğunu, göç oranının ise yüzde 25’i bulduğunu belirterek, ‘‘Bu yıl hedefler tutmayacak ama tüm olumsuzluklara rağmen geçen yılki rakamlarımızı yakalayacağımızı düşünüyorum’’ dedi.
#Ahmet Fikret KileciBir dönemin efsanevi şarkıcılarından Bendeniz, en sevilen slow şarkılarını ‘Best of Bendeniz Vol 2’ albümünde bir araya getirdi. 30 yaşın üzerindekiler için nostaljik, Z Kuşağı içinse yepyeni olan bu albüm vesilesiyle Deniz Çelik’le buluştuk: “İsviçre’de özel zekâsı olan çocukların alındığı bir okula seçildim. IQ testimin sonucu 160 çıktı. ‘İstediğin branşta okuyabilirsin’ dediler bana. O dönem ailem Türkiye’ye dönmek istedi. Döndük. ‘Ben ne olacaksam Türkiye’de de olurum’ dedim. Bir sene sonra kendimi bu işin içinde buldum.”
#Deniz ÇelikDört yapraklı yoncanın en sarışını... Yeşilçam’ın zarif ve Avrupai yüzü... Zaten Paris’te uzun dönem sefirelik de yaptı Filiz Akın. Uzun süredir çeşitli rahatsızlıklarla mücadele ediyor. En son akciğerlerindeki sorun nedeniyle yoğun bakıma kaldırıldı. Fakat bütün bunlar onu hayata tutunmaktan geri bırakmıyor, ardı ardına kitaplar yazıyor. Sonuncunun adı “Hayatın Provası Yok”. Gurme bir yaşamdan süzülmüş nadide reçetelerden, tavsiyelerden oluşuyor. Sorularımın birçoğunun cevabını kitapta buldum zaten. Geri kalanı ise menajeri ve kitabın editörü Bircan Silan’ın yardımıyla hasta yatağından yanıtladı.
#Filiz Akın1.5 yıldır hayatı altüst eden virüs psikolojimizi de olumsuz etkiliyor. Özellikle kaygı bozuklukları bu süreçte üzerinde durulması, destek alınması gereken bir sorun olarak ortaya çıktı. Peki psikolojik sorunları olduğunu bildiğimiz bir yakınımıza bu süreçte nasıl destek olabiliriz? Sevdiklerimizin ‘fahri psikoloğu’ olabilir miyiz? Bunu denerken, onları öneri yağmuruna tutmak yerine içtenlikle dinleyin.
#Koronavirüs11 Şubat Perşembe günü 23 derece Kova burcunda bir yeniay meydana gelecek ve bu yeniay, pek çok anlamda özel olacak. Bu dönemde Jüpiter, Venüs, Merkür, Satürn ve de Güneş Kova burcunda konumlanacak. Bu, Kova’nın sembolize ettiği her şey çarpı beş şeklinde çalışacak demektir. Ancak yeniay zamanı ne yazık ki Merkür’ün de Kova burcunda geri harekette olduğunu unutmamak gerek!
#YazarMaide suresinin anlamı ve okunuşu araştırılıyor. Medine döneminde inen Maide suresi 12. ayetten oluşuyor. Sûre, adını 112. ve 114. âyetlerde yer alan “mâide” (sofra) kelimesinden almıştır. Sûrede başlıca; verilen sözlerin yerine getirilmesi, İsrailoğullarının sözlerinde durmamaları, Hıristiyanların yanlış inançları, dünyaya düşkünlükleri ve yolsuzlukları, Müslümanlar için bazı talimat, uyarı ve dinî hükümler konu edilmektedir. İşte Maide suresinin Türkçe ve Arapça okunuşu...
#MaideTürkiye’de koronavirüs vakalarının ardından önlem amaçlı belediyeler tarafından geliştirilen ve özel karışımlı 360 derecelik solüsyon buharı ile kıyafetlerin üzerindeki olası bakterileri temizleyen dezenfeksiyon tünellerinin sağlık açısından risk oluşturduğu iddia edildi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nazım Ercüment Beyhun, dezenfeksiyon tünellerinin tedbirlerin ihmal edilmesine neden olabileceği uyarısında bulundu.
#Dezenfeksiyon TüneliProf. Dr. Metin Sitti, dünyanın gözde araştırma kurumlarından Max Planck Enstitüsü’nün ilk Türk direktörü. Geçen hafta Koç Üniversitesi Rahmi Koç Bilim Madalyası’nın da sahibi olan Sitti, geliştirdiği küçük robotları, tedavilerde ulaşılamayan bölgelerde kullanmayı hedefliyor. Ünlü bilim insanı, klinikte ilk kullanılacak robota, 37 yaşında kaybettiği beyin cerrahı kız kardeşi İlkay’ın adını verecek.
#Prof. Metin SittiMelisa Karagöz çok cesur bir kız. 7 aydır ‘Ewing sarkomu’ diye bilinen bir kemik kanseri türüyle mücadele ediyor. Kemoterapi ve radyoterapi alıyor. Bu süreçte yaşadıklarını kendi adını taşıyan YouTube kanalında anlatıyor. İlk videosunu da hastane odasında kaydetmiş, kemoterapi gördükten hemen sonra. Sıradan bir soğuk algınlığı geçirmiş gibi sakin sakin anlatıyor hastalığıyla nasıl tanıştığını, kemoterapi sonrasında yaşadığı zorlukları...
#YazarSıcak günlerin vazgeçilmezi olan havuz kenarı ya da plajlar, yaz mevsiminde sık sık her yaştan ziyaretçiyi alır. Deniz, kum ve güneş üçlüsüne uyum sağlamanız için yanınıza alacağınız plaj çantanızı hazırlarken bazı malzemelere ihtiyaç duyacaksınız. İşte, plaj çantanızdan eksik etmemeniz gerekenler...
#Güneş KremiAntalya’da 16 yaşındaki Dilan’ın tedavi nedeniyle kestirdiği saçlarını yeniden kullanmak istemesiyle başlayan kampanyaya destek olan Kuaförler ve Manikürcüler Odası Başkanı Demir, “Belediyelerin desteğiyle atölye kurup, hastalık nedeniyle saçsız kalan bütün çocuklarımıza peruk hazırlayalım” çağrısında bulundu.
#LösemiKilo sorununun çözümünde beslenme düzenlemesi yapmak bir zaruret. Bir beslenme uzmanının desteği olmadan işler asla yürümez, yürüse de alınan neticeler kalıcı olmaz. Bunu aktivite ile birleştirmek ise vazgeçilmez bir zorunluluk. Bazen ikisinin de yeterli olmadığı durumlar var. Bunları tıbbi olarak masaya yatırmanız ve bir doktorun yönetiminde tıbbi yollarla çözmeniz şart. Eğer bunu yapmazsanız ya binbir zahmetle verdiğiniz o kiloları fazlasıyla ve hızla geri alır ya da kilo direnci nedeniyle çabalarınız bir başka bahara (!) kalır. “Peki hangileri o durumlar?” diyorsanız, işte kilo sorununda doktor takibi gereken durumlar...
#İNSÜLİN DİRENCİ