SAÇIM YOK DİYE ÜZÜLMESİNLER

Güncelleme Tarihi:

SAÇIM YOK DİYE ÜZÜLMESİNLER
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2018 10:10

Antalya’da 16 yaşındaki Dilan’ın tedavi nedeniyle kestirdiği saçlarını yeniden kullanmak istemesiyle başlayan kampanyaya destek olan Kuaförler ve Manikürcüler Odası Başkanı Demir, “Belediyelerin desteğiyle atölye kurup, hastalık nedeniyle saçsız kalan bütün çocuklarımıza peruk hazırlayalım” çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

AKDENİZ Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk onkoloji servisinde tedavi gören 16 yaşındaki Dilan Adanır’ın, tedaviden önce kestirdiği saçlarını yeniden kullanmak istemesi duyarlı çevreleri bir araya getirdi. Yardım Gönüllüleri Eğitim ve Proje Derneği’nin başkanlığını yapan hemşire Umut Araz, bu konuda Antalya Kuaförler ve Manikürcüler Odası Başkanı Tolgahan Demir’den destek istedi. Farklı sosyal çevrelere yaptığı yardımlarla bilinen Umut Hemşire’nin talebine yanıt veren Kuaförler Odası Başkanı Demir, ihtiyaç duyulan saçı memnuniyetle hazırlayacaklarını söyledi. Kampanya kısa sürede geniş bir kitleye ulaştı.

SAÇLARI KESİLİNCE ÇOK ÜZÜLMÜŞTÜ

Şanlıurfa’da yaşayan genç kızın 20 gün önce bir anda boğazının şişmeye başladığını, baş dönmesi ve ağrı şikayetleri artınca doktora gittiklerini söyleyen ağabeyi Rauf Adanır, “Kardeşimin hiçbir sıkıntısı yokken aniden rahatsızlandı. Şanlıurfa’da gittiğimiz hastaneden Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi ve burada lösemi tanısı konuldu. Onu tedavi ettirmek için Antalya’da ev kiraladık. Tedavi başladığında saçlarını kestirince çok üzülmüştü. Bu hastalıkta moral çok önemli olduğu için saçlarıyla ilgili isteğini yerine getirmek benim için çok önemliydi. Dilerim Dilan aracılığıyla oluşan duyarlılık bütün lösemili çocuklara faydalı olur” dedi.

ANTALYA’YA MİNETTARIM

Haberin Devamı

Çocukların yüzü gülsün diye başlatılan bu çağrıya kimi saçlarını kestirip bağışlayarak, kimi de hazırlanacak saçın maliyetini karşılayarak destek olmak için karşılık verdi. Antalya genelinde 25 bin takipçiyle etkin bir yardımlaşma ağı kuran Umut Hemşire, Dilan’la ilgili durumu şöyle anlattı: “Çocuk onkolojide tedavi gören 16 yaşındaki yavrumuz Dilan’ın, hastalığından önce kestirdiği çok güzel saçları var. Tek dileğinin kendi saçlarından peruk yapılması olduğunu duyunca yardımcı olabilecek kuaför dostlarımıza ihtiyacımız olduğunu duyurdum. Dilanımızın yüzünü hep beraber güldüreceğiz. Ona kendi istediği gibi kahküllü bir saç yapılacak. Kuaförler Odası Başkanı Tolgahan Demir, hemen peruğunu yaptıracağını söyledi. Antalya’da oluşan büyük duyarlılık için minnettarım. Yardımsever bir kent olduğu için Antalya’yı seviyorum.”

SAÇLARI YOK DİYE ÜZÜLMESİNLER

Haberin Devamı

Çocuğun dileğini öğrendiğinde çok etkilendiğini ve kendisini hemen bir şeyler yapmak zorunda hissettiğini söyleyen Antalya Kuaförler Odası Başkanı Tolgahan Demir, “Dilan’ın önce kafasının ölçüsünü alacağız, sonra da kendisine uygun saçı hazırlayıp, kullanabileceği hale getireceğiz ve kendisine vereceğiz. Onun mutluluğu bizim mutluluğumuz olacak. Hepimizin çocuğu var” dedi.
Löseminin çok erken yaşlarda başlayabilen ciddi bir hastalık olduğuna ve Antalya’da bu çabanın genişletilmesi gerektiğineişaret eden Demir, “Sadece bir çocuğumuza değil, bütün çocuklarımıza yardımcı olabilmeliyiz. Sesimize kulak verilirse çocuklar adına çok mutlu olurum. Hastalıkla mücadele eden hiçbir çocuk saçı olmadığı için üzülmesin. Bu çocukların yaşadıkları sorunlara kimse kayıtsız kalmamalı” diye konuştu.

Haberin Devamı

DUYARLILIK VE İŞ BİRLİĞİ ÇAĞRISI

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve merkezdeki ilçeler başta olmak üzere bütün belediyelere seslenen Antalya Kuaförler ve Manikürcüler Odası Başkanı Tolgahan Demir, şöyle dedi: “Umuyorum ki kuaförleri bir araya getirerek ve belediyelerin desteğini alarak çocuklar için ortak bir çalışma organize edebiliriz. Kesilip çöpe gidecek olan saçlar değerlendirilerek bu çocuklar mutlu edilebilir. Belediyelerin desteğiyle atölye kurup, hastalık nedeniyle saçsız kalan bütün çocuklarımıza peruk hazırlayalım. Biz oda olarak bu işte varız. İnanıyorum ki Antalya halkı da buna duyarsız kalmayacaktır. Saçlarını kestirdikleri anda lösemili çocuklara saç yapılması için kuaförlerine bırakacaklar. Atölyeye gelecek bu saçlar da çocuklara uygun olarak hazırlanır. Bir kuaför günde bir tane saç çıkarabilir. Kargo sayısı çok olursa ve yeterli saç bağışı yapılırsa, her gün birkaç çocuğumuzun yüzünü güldürebiliriz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!