Rosetta haberleri sayfasında Rosetta hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 177 Rosetta haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Avrupa Uzay Ajansı'nın (ESA), 67P Churyumov-Gerasimenko kuyruklu yıldızına yolladığı uzay modülü Philae'nin pilinin tükenmesinin ardından uyku moduna geçmesinin yankıları sürerken, kamuoyunda tartışma yaratan bir başka konu da ESA'da görevli İngiliz fizikçi Matt Taylor'ın gömleğiydi.
#Avrupa Uzay AjansıDünyadan 510 milyon kilometre uzaktaki 67P/Çuryumov-Gerasimenko adlı kuyrukluyıldıza Rosetta uydusundan çarşamba günü inmeyi başaran ancak pili giderek azalan uzay modülü Philae'den kötü haber geldi. Son enerjisini de topladığı bulguları Dünya'ya geçmek için kullanan Philae, uyku moduna geçti.
#UzayAvrupa Uzay Ajansı'nın (ESA), 67P Churyumov-Gerasimenko kuyruklu yıldızına yolladığı uzay aracı modülü Philae'nin, birkaç saatlik enerjisi kaldı. Kuyruklu yıldız üzerinde sondaja başlayan Philae'nin elde ettiği bulguları göndermek için enerjisinin yetip yetmeyeceği belli değil.
#Kuyruklu YıldızAvrupa Uzay Ajansı'nın (ESA) kuyruklu yıldıza yolladığı uzay aracı modülü Philae'den bir iyi bir de kötü haber geldi. İyi haber, modülden ilk fotoğrafların gelmeye başlaması oldu. Kötü haber ise uzay aracının güneş panellerinin gölgede kaldığı ve bu durumun çalışmaları olumsuz etkilemesi.
#Kuyruklu Yıldızİnsanlık tarihinde ilk kez bir kuyruklu yıldız üzerine araç indirildi. Rosetta'nın yüz milyonlarca kilometre uzaklıktaki bu cisme ulaşması 10 yıldan fazla bir süre ve 7 milyar kilometreden daha uzun süren bir yolculuk gerektirdi. Araştırmada elde edecek bilgilerle, uzaydaki değişim ve dünyanın, hayat başladığında ne halde olduğuna dair sonuçlara varılabilecek. İşte Rosetta'nın yıllar süren yolculuğu...
#RosettaDünyanın en popüler arama motoru Google, Philae’nın devrim sayılan inişini es geçmedi ve doodle’laştırdı. Dünyanın sırrını arayan Rossetta adlı uzay aracı, 10 yıllık serüveninden sonra 67P Churyumov-Gerasimenko Kuyruklu Yıldızı'nın üzerine 'Philae' isimli modülü indirmeyi başardı. Philae'nin alacağı örnekler, bir teoriye göre dünyada yaşamı başlatan Kuyruklu yıldızlar hakkında önemli ipuçları barındırıyor. ESA’nın internete verdiği ses kaydı ise dünyanın gündemine oturdu...
#GoogleAvrupa ülkelerinin oluşturduğu Avrupa Uzay Ajansı (ESA), bugün bir ilki deneyerek 67P/Çuryumov-Gerasimenko Kuyruklu Yıldızı üzerine "Philae" isimli modülü indirmeyi deneyecek. Dünya'da hayatın oluşumuna dair ipuçları arayacak olan "Philae"yi taşıyan uzay aracı Rosetta, söz konusu kuyruklu yıldızın yörüngesine 10 yılda ulaşabilmişti.
#Kuyruklu YıldızAvrupa ülkelerinin oluşturduğu Avrupa Uzay Ajansı (ESA), dün bir ilki deneyerek 67P/Çuryumov-Gerasimenko Kuyruklu Yıldızı üzerine "Philae" isimli modülü indirmeyi başardı. Dünya'da hayatın oluşumuna dair ipuçları arayacak olan "Philae"yi taşıyan uzay aracı Rosetta, söz konusu kuyruklu yıldızın yörüngesine 10 yılda ulaşabilmişti.
#Kuyruklu YıldızBir dönem evli ve dört çocuklu sevgilisiyle yaşadığı yasak aşkla gündemden düşmeyen İngiliz oyuncu Sienna Miller, artık durulup oturmuş bir yaşam sürdürüyor...
#Sienna MillerMısır Firavunu 3'üncü Ramses'in hareminde kurulduğu söylenen suikast komplosuyla ilgili iddialar, yaklaşık 3.000 yıl boyunca geçerliliğini korudu. Antik Mısır'daki taht mücadeleleri "Taht Oyunları" dizisini aratmazken, arkeologların 3.000 yıllık gizemi aydınlatma çabaları da gerçek suç yapımlarıyla yarışacak kadar heyecan vericiydi. Peki perde arkasında neler yaşanmıştı? Gerçekler nasıl ortaya çıktı?
#Antik MısırGünümüz teknoloji devrimlerinin en önemlilerinden biri olarak görülen Yapay Zeka (AI) ile dil öğreniminin yollarının kesişmesi, geleneksel dil edinme yöntemlerinin sonu mu yoksa dönüşümü için bir fırsat mı? Bu dönüşüm, öncelikle AI’ın kişiselleştirilmiş, verimli ve etkileşimli öğrenme deneyimleri sunma yeteneği ile karşılaştırılan geleneksel yaklaşımların zayıf ve güçlü yanlarını yeniden gözden geçirmemize olanak sağladı.
#Konuk YazarGencecik yaşına rağmen, onun adı geçtiğinde bir dizi skandal geliyor akla. Önce nişanlısı tarafından aldatılması... Hem de ne aldatılma! Nişanlısı, eski eşinden olan çocuklarının dadısıyla kaçamak yapınca evlilik hayalleri yıkıldı. Bunun fırtınası dindikten bir süre sonra bu kez dört çocuklu ve evli sevgilisiyle dünyanın gözü önünde yaşadığı yasak aşk ile gündemin ilk sıralarına çıktı.
#Sienna MillerJean-François Champollion, Fransa’nın artık tükenen üniversal dâhilerindendi. Yunanca, Latince, İbranca, Aramca ve Kobtça gibi ölü dilleri öğrenmişti. Eski Mısır’ın şifrelerini taşıyan Rosetta Taşı’nı kendi lisan zekâsı fakat üstün matematik bilgisiyle çözmeyi başardı. Eski Doğu’yu ve Mısır’ı öğreten bir öncü filolog ve filozoftur.
#Jean-François ChampollionKitapları ilgiyle takip edilen Şermin Yaşar’ın yeni kitabı ‘Kalk Yerine Yat’, 12 öyküden oluşuyor. Yakınımızdaki insanların öyküleri bunlar; az gelirli, yaşam mücadelesi veren, çoğunlukla kendi yalnızlığında yaşayan insanlar. Şermin Yaşar, gerçekçi anlayışını samimi ve sade bir anlatımla sohbet havasında yazıya geçiriyor. Bir sohbetin içerdiği kadar ironik, neşeli ve hüzünlendirici.
#Şermin Yaşar12 Kasım tarihinde doğan kişilerin en belirgin özelliklerinden birisi de tam bir savaşçı ruha sahip olmalarıdır. Her zaman her şey için savaşmaya hazırdırlar. Bu özellikleri sayesinde de hep güçlü olan taraf onlar olur. Azimli kişilikleri, onları daha planlı ve çalışkan olmaya teşvik eder. 12 Kasım hangi burç ve burcu ne? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Akrep BurcuÇok az kültür geride Eski Mısır kadar büyüleyici hazine ve anıtlar bırakmıştır. Büyük Piramit Sfenks, Krallar Vadisi, Tutankhamun’un altın maskesi ve Rosetta Taşı, her yıl milyonlarca ziyaretçi ağırlıyor. Şimdi dünyaca ünlü yazar Nigel Fletcher-Jones'un ‘Treasures of Ancient Egypt’ adlı kitabını yakın mercek altına alıyor ve Eski Mısır’ın gizemine ışık tutuyoruz…
#Eski MısırESA, Türkçe açılımı ile Avrupa Uzay Ajansı anlamını taşımaktadır. 1975 yılında, uzayın keşfini amaçlayan, hükümetlerarası bir organizasyon olarak kurulmuştur. Şu an 22 üyesi olan örgütün merkezi Fransa'nın başkenti Paris'tedir. 2006 yılı sayılarıyla 3.000.000.000 Avro'luk bütçeye ve (ulusal uzay ajansları hariç) yaklaşık 1900 çalışana sahiptir. İşte, ESA nedir ve ne demek sorusunun cevabı
#EsaPrivate Division ve Squad bugün, Avrupa Uzay Ajansı (ESA) ile, 1 Temmuz 2020'de PC'ye çıkması planlanan Shared Horizons adlı yeni Kerbal Space Program güncellemesi için bir ortaklığını duyurdu. Yeni ek paket bu yılın ilerleyen zamanlarında konsollara da gelecek. ESA’nın uzay araştırmalarına yaptığı olağanüstü katkıyı kutlayan Shared Horizons, eleştirmenlerce beğenilen fizik tabanlı uzay simülasyon oyunu için tüm oyunculara ücretsiz dağıtılacak bir güncelleme olacak.
#The Kerbal Space ProgramBosnalı Cezzar Ahmed Paşa’nın stratejileri ilginçti. Akka ve Hayfa’nın engebeli coğrafi yapısını ve İngiliz donanmasının yardımını çok iyi kullandı. Muharebenin bir kesiminde Fransızların karşısına aniden yükselen bir duvar da inşa edilmişti. General Bonapart’ın âdeta takati kesilmişti.
#YAZARZor bir dönemde sanata “Merhaba” diyoruz. Bu yazıyı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin geçen hafta (9 Ekim) Suriye’de Fırat’ın doğusunda başlattığı “Barış Pınarı Harekâtı” ile ilgili gelişmeleri biraz olsun toparladıktan sonra bulabildiğim kısa bir zaman dilimi içinde yazmaya çalıştım.
#UĞUR ERGANVitamin C; hava ile temasla kolay okside olur, suda erir, ekşi tattadır, ışıkla temasta rengi koyulaşır, ısıya dayanıksız bir vitamindir. İnsanlar, bazı meyve yarasaları, hint domuzu ve insan benzeri primatlar C vitamini üretemediklerinden bunu besinlerden almak zorundadırlar. Peki, c vitamini eksikliği nelere sebep olur? C vitamini hangi besinlerde vardır?
#C Vitamini Eksikliği