Etkileyici tarihi binalarda hizmet veren üç ayrı restoranda üç farklı gastronomi deneyimi yaşamak için Floransa’dayız. İlhamını Michelangelo’nun eserlerinden alan La Loggia ilk durağımız. Ardından şehrin göbeğindeki ikonik yapılardan birinde hizmet veren Four Seasons Hotel Firenze’deki Il Palagio’ya geçiyoruz. Son durağımızsa tarih kokan ambiyansıyla sizi hemen etkisi altına alan Locale Firenze.
#FloransaToskana’nın her köşesi ayrı bir cevher. Masalsı güzellikteki yolları, tarihi taş binaları, dünyaca ünlü bağları ve zeytinlikleri başka bir evrene ışınlanmış hissiyatı veriyor. Bölgede gezerken huzur ve mutluluk aşılayacak kişisel rotanızı oluşturmaksa ayrı bir macera... İşte benim hayal gibi lezzetlerle dolu üç otellik rotam.
#Ebru Erkeİtalyan Mutfağı Haftası, İtalyan şair Dante’nin yaşadığı dönemde var olan tariflerin yer aldığı dünyaca ünlü “Libro dello Cocina” adlı tarif kitabından ilham alınmış menü ile kutladı. İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği tarafından Casa d’Italia’da düzenlenen organizasyonda ünlü İtalyan Şef Claudio Chinali ile tanışma fırsatı da buldum.
#İtalyan Mutfağı HaftasıToscana bölgesinin kalbi Siena, tarihi dokusuyla ziyaretçilerini zaman yolculuğuna çıkarıyor. Yöresel yemekleri, klasikleşmiş mekânlarıyla ziyaretçilerine gastronomik açıdan birçok seçenek sunan Siena’nın tavuk ciğeri, asırlık çörekleri ve daha fazlasını yazdım bu hafta...
#Ebru ErkeSonbaharın kendini iyice hissettirdiği günler geldi çattı. Artık deniz, kum ve güneş üçlüsüne bir süreliğine veda edip şehirlerde olup bitenlere göz atma vakti. Ekimde “Ne yapsak, nereye gitsek” diye planlar içindeyseniz işinizi kolaylaştıracak bir festival listemiz var. Kiminde lezzetli yemekler, kimisinde de müzik ve dans sizi bekliyor.
#Ekimde Gidilecek FestivallerBeş-altı sene önce Şavşat’ta yediğim yemeği unutamayıp nerede bulabileceğimi soruştururken yolum Artvin Borçka’daki Meroli’ye düştü. İyi ki de düştü! Bu başarılı ‘fakir mutfağı’ örneği, lüks İstanbul lokantalarındaki çeşitlerin fersah fersah önünde...
#BurgazadaHavalar ısındıkça benim de kanım kaynamaya başlıyor. Yola çıkma arzum dizginlenemez hale geliyor. Uçak yerine karayoluyla yolculuk yapmayı çok severim. Kendimi otomobilde daha özgür hissederim. Çünkü direksiyon bendedir. Nereye istersem oraya çeviririm. Otoyolları mecbur kalmadıkça tercih etmem. Yan yollar bana daha sevimli gelir. Çünkü gerçeği saklamadan gösterirler. Yola çıkma zamanı geliyor. Kimimiz tatili, kimimiz yorgunluğu bahane edip yollara düşeceğiz. Amaç fırsatları değerlendirip kaçmak. Nisanda Paskalya tatili var. Turizm acenteleri bu tatil için fiyatları neredeyse yarıya çektiler. Bunu değerlendirmek lazım. Bu hafta İtalya’da izlediğim rotayı anlatacağım. Belki sizi tahrik edip yola çıkmanıza sebep olurum.
İtalya yolculuğumda Floransa'dan sonra önce Pisa'ya gittim. Daha sonra ara yollardan düş gibi manzaraları seyrede seyrede, hayaller kura kura dünyanın en güzel kentlerinden biri olan Siena'ya geçtim. Kenti görünce, bu kadar hızlı seyahat etmek zorunda kaldığım için kendime lanetler okudum.